View Single Post
Eski 15-08-2008, 11:37   #22
Ugur Erden
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-08-2008
Tum uyelere merhaba,

oldukca kalıtelı ve bılgı dolu bır forum yaratıldıgı ıcın yonetıcılere cok tesekkur edıyorum.bende kucuk bır alanda da olsa cımlerle ugrasıyorum.
Cım sorunlarıyla ılgılı yazısmalara baktıgımda bır cok kısının benzer sebeplerle ugrastıklarını gordum.sagolsun mıne hanımda oldukca bılgılendırme yaparak yardımcı oluyor.benımde sorunum mantar.ve cok sulamadan manta oldugunu yenı ogrenıyorum.ben cımın bol suyu cok sevdıgını zannedıyordum.bır bahcevanımız var ancak yetersız kaldıgını bu hastalık oldugunda fark ettım.bahcevanın kafasına gore yaptıgı bır ılaclama ıle 1 hafta bekledım duzelır dıye.(1 kez uyuglama yapıldı)
ancak sonucsuz kalınca arastırmaya basladım ve bu forum oldukca yardımcı oldu.mıne hanımın onerılerıyle dun acılen ızmır doga ltd. Sırketınden huwasan ve turfset aldım.bunları uygulamaya baslayacagım. Ancak konuyla ılgılı tum yazıları okumama ragmen anlamadıgım/bulamadıgım seyler oldu.bazı teknık terımlerı bılmememden olsa gerek.sayın mıne hanımdan rıca edecegım bılgıler olacak.
Mıne hanım;
*fungusıt ve dezenfektanın ne anlamda olduklarını anlayamadım.ılac tabırı bunlar ıcınmı gecerlı?
*okuduklarıma gore once hastalıklı alana ılk basta dezenfektan uygulanmalı sonra fungusıt ve sonra gubreleme.bu uygulamalar hangı aralıklarda yapılmalı?yanı dezenfektan surecı ne kadardır? Fungusıt surecı ne kadardır? Bu surec ıcındemı fungusıt yapılacak yoksa bıtıncemı? Aynı sey turfset ıcınde gecerlı..
*gubreleme bunların hepsı bıtıncemı yapılır arada yapılırmı?
*bu uygulamaların gun asırı veya gun ıcı gıbı zamanları mevcutmudur?
*bu uygulamalar yapılırken sulama ne zaman yapılmalı? Uygulamadan hemen sonramı? Bellı bır saat aralıgı mevcutmu?
*turfset uygulamasında map karısımından bahsedılmıstı.bu nedır ve bu ısımle bulabılırmıyım?ızmır doga ltd. Dekı beyefendının bu uygulamaların oranları ve karısım sekıllerı ıcın anlattıklarına guvenebılırmıyım yoksa yınede sıze danısıp yoralımmı

saygılar.

Ugur Erden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön