View Single Post
Eski 02-08-2007, 10:12   #103
ermansayman
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Sayın Mine hanım,
sanırım nedemek istediğinizi iyice anladım, bu işte ne olursa olsun ilk yapılması gereken bir dezenfektan ile yangını söndürmek,ardından hastalığa göre bitkiyi tedavi edici bir ilaç kullanmak ve son olarakta gübre ile bitkileri kuvvetlendirmek.
Bugün öğleden sonra gidip Huwasan-Peras-Oxy ve Benlate veya Sportak gibi Benomyl etken maddeli bir ilaç ve Turfset almak. Bunların hepsini etiket degerlerinde karıştırıp ilk gün dezenfektan, 2 gün sonra ilaç ve ilaçtan 2 gün sonra aktivatör uygulaması yapıp, çimlerdeki bozulmalar durduktan sonrada birer hafta arayla gübre uygulaması yapacağım. Çok sağlam görünen uygulama sonucunda başarı sağlayacağıma inanıyorum. Tamamen kuruyan yerlere Eylül ayında tekrar çim ekeceğim. Gerçi sarı bölgelerin içinden öbek öbek yeşillikler çıkıyor ama onların kapanması aylar sürer.

Sizlere sormak istediğim bir konuda, 20litrelik bir tulumba aldım dün, 600m^2 lik bahçemi 10m^2'ye 1litre karısım atarak ilaçlamaya kalktımmı 6 tulumba doldurmam gerekiyor ve çok zor görünüyor. bunun yerine daha yüksek yoğunlukta ilaç hazırlayıp 20m^2'ye 10litre ilaç kullansam ve hemen ardından bir 15dakikalık sulama yapsam uygun olur mu?

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön