View Single Post
Eski 03-08-2007, 11:46   #107
ermansayman
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Saygıdeğer Mine Hanım,

Dün Gıda Çarşısı'nın altını üstüne getirmeme rağmen hiç bir dezenfektan bulamadım! Ne Oxy ne Peras ne de Huwasan cep telefonumdan internete bağlanıp forumdaki numarayı almaya çalıştım, fakat forum görüntülenemedi. Çimsa adlı bir firmada peysaj mimarı bir arkadaş ile tanıştım. Kendisi dezenfektana gerek olmadığını, Captan ve yapıştırıcı kullanıp,ardından da Amerikkan malı 33-33-6 Azot karışımlı bir gübre vereceğini ve 5 gün sonra çimlerim yemyeşil olmazsa paramı geri iade edeceğini söyledi, bukadar iddialı konuşunca zor kaçtım oradan Bana biraz uzak geldi. Captan benim daha önce uyguladığım Camada'ya benzer bir ilaç. bir tek benim uyguladığımdan farklı yapıştırıcı sunması.

Konuyu uzatmamak için devam ediyorum, dezenfektanı bulamayınca benomyl etken maddeli benolex adlı fungusiti bulup aldım. Birde toprağımın yıkanıp güçsüz olma ihtimaline karşın izelement tamamlıyıcı bir ilaç aldım. 18litre suya takribi 15gram gibi benolex'i dün gece uyguladım. çok sararan iki bölgeye de izelement takviyesi yaptım.

Sabah 5te bahçemi sulattım.

sabah 8:00 itibari ile bahçemde tamamen öldüğünü düşündüğüm kuru sarı çimlerimin arasında yeşil küçük yaprakçıklar çıkmaya başlamış! Gözlerime inanamadım. hemde 1-2 tane değil, onlarca...

Saygıdeğer Mine Hanım,

acaba son 2 fungusit uygulamamda daha doğru bir oran yakalayıp,bunun yanında sonradan kullandığım humik asit ve bölgesel kullandığım izelement takviyesinin işe yaradığı düşünülebilir mi? **** benim sorunum - kuru sarı olan lokal çimlerde - mantardan farklı toprağın güçsüz kalması olabilir mi?

Birkaç gün içinde ilaçların etkisini takip edip sonuçları yazmaya devam edebilirim. Eğer bulabilirsem birde Sportak ile çimlerimi ilaçlamayı düşünüyorum.

Dezenfektan gerçekten buişte olmazsa olmaz mıdır? Telefon ile istetmemi tavsiye edermisiniz?

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön