View Single Post
Eski 02-08-2007, 14:04   #105
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermansayman Mesajı Göster
Sayın Mine hanım,
sanırım nedemek istediğinizi iyice anladım, bu işte ne olursa olsun ilk yapılması gereken bir dezenfektan ile yangını söndürmek,ardından hastalığa göre bitkiyi tedavi edici bir ilaç kullanmak ve son olarakta gübre ile bitkileri kuvvetlendirmek.
Bugün öğleden sonra gidip Huwasan-Peras-Oxy ve Benlate veya Sportak gibi Benomyl etken maddeli bir ilaç ve Turfset almak. Bunların hepsini etiket degerlerinde karıştırıp ilk gün dezenfektan, 2 gün sonra ilaç ve ilaçtan 2 gün sonra aktivatör uygulaması yapıp, çimlerdeki bozulmalar durduktan sonrada birer hafta arayla gübre uygulaması yapacağım. Çok sağlam görünen uygulama sonucunda başarı sağlayacağıma inanıyorum. Tamamen kuruyan yerlere Eylül ayında tekrar çim ekeceğim. Gerçi sarı bölgelerin içinden öbek öbek yeşillikler çıkıyor ama onların kapanması aylar sürer.

Sizlere sormak istediğim bir konuda, 20litrelik bir tulumba aldım dün, 600m^2 lik bahçemi 10m^2'ye 1litre karısım atarak ilaçlamaya kalktımmı 6 tulumba doldurmam gerekiyor ve çok zor görünüyor. bunun yerine daha yüksek yoğunlukta ilaç hazırlayıp 20m^2'ye 10litre ilaç kullansam ve hemen ardından bir 15dakikalık sulama yapsam uygun olur mu?

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Erman Bey yüksek yoğunlukta ilaç kullanmanız bitkiye toksik etki yapıp yakabilir. İlaç temas halinde dokuyu tahrip ederse sonradan su ile yıkamak da kar etmeyebilir.

Bu arada Sportak ise etkili maddesi prochloraz olan bir ilaç. Benlate ise Benomyl etkili maddeli. Peras, Oxy, Huwasan ise dezenfektanlar. Bir hata olmasın, sonra okuyanların akılların da yanlış kalır. Sportak'tan çok memnunum. Zor bulunuyor ve pahalı ancak etkili.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön