![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2007
|
ESEN kırmızı damarlı olan bıttı fıtonyadır.hedera ıle guzel durmuz ancak hederanın gelısımını sureklı takıp etmek gerekır cunku fıtonyanın ustunu ortebılır.hedaralar kaya sarmasıgıdır ve koklerı bıtkı ustunde duvar ve bıtkılere tutunmak ıcındır.yalnız koklerıyle bıtkılerın suyunu emer bu yuzden kurak ıklım bıtkılerı ıle daha cok kullanılır. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler yuppo. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Hedera sarmaşıklar, sert zeminlere yapışır genellikle, bunlar duvar, kabuklu ağaç gövdesi, tahta, toprak olarak sayılabilir. bitki aranjmalarında kullanmakta hiç bir sakıncası olmamakla birlikte estetik görüntüye katkısı önemlidir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel olmuş. Harika görünüyor. Saksının altı delik mi? Saksı hazırlama aşamalarını da görüntüleseydin keşke. Bir de kaktüslerin isimleri nelerdir? Bunlar geç gelişen türler mi? Yani anlamak istediğim uzun süre o saksıda kalabilecekler mi? ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağolun arkadaşlar. Saksıyı Praktikerden aldım. 5,5 YTL fiyatı. Küçük boyları da var ama derinliği çok az. Aslında onlara da mumlar konulabilirdi şimdi aklma geldi. Küçük boyları 3 YTL civarıydı. Kaplumbağa ve kurbağa da 1,5 YTL. Bence oldukça maliyeti düşük oldu. Zenfree, ben o sorulara çalışmadım ama Kaktüslerin türlerini bilmiyorum ama araştırım bir ara. Bunlar senelerdir küçücük mumluklarda dikiliydiler. Oğlum sulamayı unutuyordu. Hayatımda ilk defa bu kaktüslerin ikisi de bu yaz açtı. Sanıyorum geç gelişen türler en az 3 sene olmuştur alalı. Saksının altı delik değil. Daha önceki saksılarının da altı delik değildi ve camlardı. Suyu zaten çok az verdiğimiz için sorun olmuyor. Hazırlama aşamasında ikinci bir kişinin fotoğraf çekmesi gerekiyor. Topraklı ellerimle çeke çeke fotoğraf makinamı bozdum sonunda. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
1- Solenostemon 'Palisandra', coleus 2- Plectranthus argentatus 3- Senecio cineraria 4- Colocasia 'Black Magic' 5- Dahlia 'Bishop of Llandaff' 6- Zinnia elegans 'Envy' 7- Antirrhinum majus 'Black Prince' 8- Furcraea foetida 'Mediopicta' 9- Ipomoea batatas 'Pink Frost' 10- Helichrysum petiolare Kaynak |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mesajdaki saksı kışı dışarıda geçirdi. Karların altında kaldı ama hala aynı şekilde çiçekleniyor. Kullandığım bitkiler: Cezayir Menekşesi Çuha Çiçeği Hercai Menekşe Sedum |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.youtube.com/watch?v=AhOZd...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=cnjvh...eature=related Düzenleyen zenfree : 07-03-2008 saat 14:53 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün, balkonlarda bulunan su tahliye borularına asılmak için tasarlanmış saksılara yumrulu begonya, yaprak güzeli ve hedera'dan oluşan bir düzenleme yaptım. Henüz bir şeye benzemiyor ama, umarım büyüdüklerinde güzel olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Bu da benim aranjmanim. Hedera, simsir, ask merdiveni, 2 cesit arapsaci, sansli bambu, akvaryumdan soktugum japon sazi, bir de kara yosunu mevcut. Bulabilirsem japon semsiyesi ve parmak arayla eklemek istiyorum. Saksinin tabaginda devamli su bulunduruyorum. Resimde gorulen sarilasan 2 bambuyu saksidan cikardim. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Fotografi cektigim zaman aranjman yaklasik 1 haftalikti(meyveli arapsaci daha sonra eklendi).Bugun itibariylede 2 hafta kadar oldu ve hepsi cok saglikli gorunuyorlar. Biraz daha zaman gecsin yeni fotograf eklerim. Umarim kayipsiz mutlu mesut yasarlar. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ooooo esas resim burdaymış.Çok güzel.Bu evin içindemi açtı böyle.Maşallah.Yanına mor iris de dikseydin. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
05/11/2007'de düzenlediğim aranjmanım hemen hemen 5 aydır sağlıklı. Bütün bir kış güzelliğini seyrettim. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|