![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlarını yapacağım çok yıllık bitkilerimi sizlerle tanıştırmak isterim. Çok beğendim-sevdim kendilerini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitkilerle ilgili açıklamaları ve biraraya geliş aşamalarını fotoğraflarla paylaşıcam sizlerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Bugün sabahtan beri bilgisayarın başındayım. İşleri yetiştirmeye çalışıyorum. Bir bitse bir hafta bilgisayar görmek istemiyorum ![]() Sabah güzel bir uyku çektikten sonra düzenlemeyi yapıcam. Küçük beyaz çiçekleri olan (O görünenlerin hepsi tomurcuk tüm yaz çiçekli kalacakmış) Kekik Yapraklı Kumotu, Arenaria leptoclados'muş. Altuni Saz dedi diğerinin adına. Pembelinin adını hatırlamıyorum sabah etiketine bakarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Çimlendirdiğim petunyalardan, mine ( verbena) ve bodrum papatyasından (Osteospermum) yaptığım saksı. Bakalım bodrum papatyaları diğerlerinin gelişmesini engeleyecek mi? Yaklaşık 10 gündür gayet keyifliler. ![]() Minelerin yakından görüntülerini galeriye ekledim. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16182&c=524 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16181&c=524 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım fidanlıkta birsürü bitki var bende arajman hazırlamaya çalışıyorum.Umarım ilerleyen günlerde size konuyla ilgili fotoğraflı örnekler sunabilirim. Sarkıcı bitkilerle yayılıcı bitkileri aynı saksıda kullamak daha zengin bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.Örneğin sakız sardunya ve ada çayı aynı saksıda kullanılabilinir. Su , güneş vs. gibi konularda da bu iki bitki benzer özellikler taşıyor. Petunya ve kekik de birbirine uyum sağlayacak bitkiler arasında.Çin karanfili ve petunya **** sakız sardunya da olabilir. Soğanlı ve rizomlu bitkilerle saçak kök yapan bitkileri aynı saksıda kullanmak iyi sonuç vermiyor. Genel olarak soğanlı bitkilerin daha az suya gereksinimi oluyor çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Ben aranjmanımı hazırladım. Aldığım o bitkilerin yanına kendi yetiştirdiğim fideleri de ekmeden duramadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Dün iki ara bi derede yazdıklarım silinmiş. Baştan yükleyeyim yeni cicilerimin fotoğraflarını. Aldığım bitkilerin yanlarına kendi yetiştirdiğim fideleri diktim ama çok küçük olduklarından fotoğrafta görünmüyorlar. Yerlerine iyice alışıp, yayılınca daha güzel olacaklar. Şimdilik durumları budur: ![]() ![]() ![]() Bunların dışında pergolada asılı saksılarıma(geçen sene sakızların olduğu) da açık pembe sakız sardunya, beyaz yumrulu begonya, cezayir menekşesi ve buz çiçekleriyle değişik aranjmanlar da hazırladım. Onların fotoğraflarını henüz çekmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Zenfree sana da buz çiçeğinin bendeki türü ve diğer küçük yapraklı türü, Ankara çiçeği ve Didiscus Caeruleus (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4972) ten oluşan aranjman hazırladım. Hepsi gölgeyi seven bitkiler. Daha önceden sana verdiğim tür olan Buz Çiçeği pek keyifli büyümüş. Diğerlerinin hepsini tohumdan kendim yetiştirdim, henüz küçücük fideler. Biraz daha büyüsünler sahibine teslim edicem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Coyote, Sorulacağını tahmin ederek dün alırken sordum ama satan çocuk bilemedi ![]() Zenfree sen biliyor musun? O saksıyı geçen sene maviye boyamıştım, bu çiçeklere ne renk gider karar veremedim. Sarı mı boyasam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Limoncuğum sakıyı sarı ya da çimen yeşiline boyasan nasıl olur? Bence yakışır. Çok canlı bir renkle boyarsan, saksı ön plana çıkabilir. Örnek bir fotograf ekledim. ![]() Düzenleyen zenfree : 20-04-2008 saat 22:33 Neden: ekleme |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Hazırladığım iki aranjman daha. Kırmızı Sakız Sardunya-Cezayir Menekşesi-Beyaz Yumrulu Begonya Ben pek beğendim ![]() ![]() Pek güzel çekememişim ama Açık Pembe ve Ebruli Sakız Sardunya-Beyaz Yumrulu Begonya ![]() Zenfree senin Buz Çiçeğin dev yapraklı oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Oooo..sevgili limon sen bu işte oldukça başarılı oldun valla,tebrikler...Darısı başımıza inşallah...Ayrıca şu cezayir menekşesi her saksıya yakışıyor gerçekten,ayrı bir hava katıyor...Ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Ardabora ![]() Bu arada, saksıdaki aranjmanlarda kullandığınız Cezayir Menekşelerinizin ince cılız bir şekilde aşağıya doğru uzamasını istemiyorsanız, ucunu dalın uzunluğuna göre makul bir şekilde keserseniz, dallarının gürleşmesini ve yağraklarının daha büyük olmasını sağlayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar benimde bir denemem oldu hani şu delikli saksılar vardıya bende evde kendim bıçak yardımıyla kendime onlardan yaptım.ve ona verbanalar ve yer mineleri ektim ustalar bi baksın nasıl olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cybel, çok güzel renkler seçmişsiniz. Bitkiler büyüdüğü zaman harika görünecek. Ben saksımı bir türlü delmeyi başaramadım. ;( Bakalım deli günlüğüne malzeme olmadan bir çözüm bulabilecek miyim! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
açıkçası zenfree ben deldim ama çok yamuk oldu delikler daire şekliyle hiç alakası yok.hem bıçağı mumla ısıtıp delmeyi denedim ondada başarılı olamadım keskin bi bıçakla çizdiğim dairelerden delmeye çalıştım.benim saksı çok adi bi plastik oyüzden kolay delindi.eminim sizde bi yöntem bulabilirsiniz kendinize. kolay gelsin. bu arada renk seçimi için teşekkürler.orada tam sekiz ayrı renk var. beş tanesi saksının etrafında üçtaneside saksının ortasında.umarım dediğiniz gibi büyüdüklerinde de harika görünürler. o zaman fotoğraflarını çekip gönderirim hep beraber seyine bakarız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|