![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Benim aranjman internetteki fotoğraflara göre basit kalıyor ama fotoğraflarını siz istediniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu yaz tüm saksılarımda(özellikle büyük olanlarda)aranjmanlar hazırladım. Gerçekten çok hoş oluyor.Ama bitkiler gelişinceye dek saksı biraz boş duruyor.O yüzden bende aranjmana ipek çiçeği,kuduz otu gibi çok arsız olan bitkilerden ekleyip,diğerleri gelişince onu çıkardım.Sakız sardunyalarımla normal sardunyalarım aynı saksıdaydılar.Amerikan sarmaşığı da daha yüksekte duran saksılarda aranjman içinde güzel duruyor.Ama en güzel duran alçı otu oldu.Arkadaşlar bunu tavsiye ediyorum,lütfen deneyin.Hele kırmızı renkli çiçeklerin yanına çok yakışıyor.Benim içinde alçıotu bulunan aranjmanım saksıyla kırmızı gülün yanında duruyordu.O kadar hoştu ki,gelecek yıl güllerimin dibine alçı otu ekmeye karar verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Geçen bahar,5 lt.lik bir pet şişeye delikler açarak çiçekler ekmiştim.Ancak ben toprak doldurduktan sonra çiçekleri ektim.Oysa Zenfree nin 48 nolu mesajında belirttiği gibi ekseydim daha iyi sonuç alabilirdim.Pet şişenin ağız kısmı dar olduğu için sulamada da problem yaşadım.Önümüzdeki bahar ben de saksılara deneyeceğim.Delikleri hayva ile açmak daha kolay olur sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sevgili Zenfree, bu tür arajmanı naylon poşetlerde de yapabilir ve asabilirsiniz. Yanlarından açacağınız deliklere fideleri yerleştirip asın, her tarafına yapabileceğiniz gibi tek yönünede yapıp duvara da asabilirsiniz. Hatta bu şekilde evde çilekte yetiştirebilirsiniz. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Buket, senin bahçendeki Lisianthus (lalegül)'larla denesen acaba saksıda olurlar mı? Harika olacağını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zenfree, ben de ayni şeyi düşündüm.Geçen yıl Lisianthus'ları saksıda denemiştim, fazla yükselmemiş ve bodur kalmışlardı. Bu yıl direk bahçeye diktim ve oldukça gösterişli oldular.Aranjman çalışmasını ancak herhalde önümüzdeki ilkbaharda deneyebileceğim. Lisianthuslardan tohum aldım, ama yetiştirmenin oldukça zor olduğunu da öğrendim. Zamanı gelince gerekirse yeni fidanlar alacağım ve mutlaka deneyeceğim. Sonucu burada paylaşacağım.Lisianthusla kullanabileceğim hangi çiçek olabilir bilen varsa ve paylaşırsa sevineceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
![]() Bahce icin degisik bir saksi modelini tasarliyordum. Düsündügüm gibi de gerceklestirdim. Ilginc bir Saksi Modeli Yapimi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlarını yapacağım çok yıllık bitkilerimi sizlerle tanıştırmak isterim. Çok beğendim-sevdim kendilerini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitkilerle ilgili açıklamaları ve biraraya geliş aşamalarını fotoğraflarla paylaşıcam sizlerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Dün iki ara bi derede yazdıklarım silinmiş. Baştan yükleyeyim yeni cicilerimin fotoğraflarını. Aldığım bitkilerin yanlarına kendi yetiştirdiğim fideleri diktim ama çok küçük olduklarından fotoğrafta görünmüyorlar. Yerlerine iyice alışıp, yayılınca daha güzel olacaklar. Şimdilik durumları budur: ![]() ![]() ![]() Bunların dışında pergolada asılı saksılarıma(geçen sene sakızların olduğu) da açık pembe sakız sardunya, beyaz yumrulu begonya, cezayir menekşesi ve buz çiçekleriyle değişik aranjmanlar da hazırladım. Onların fotoğraflarını henüz çekmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güler Hanım ben bu sene başka bir şeyler daha hazırlamayı düşünmüyorum. Aslında ben bu torbaları çilek için düşünmüştüm. Çilekleri bunlara dikip bahçe demirlerine asacaktım. Üzerlerine de sizin gönderdiğiniz damla sulamayı döşeyecektim. Böylece iki büklüm olmadan çileklerimi topraksız toplarım diye düşünmüştüm. Çiçekli olarak alacaklar için 5 YTL çok uygun ama bana topraksızı gerekiyor ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın delete61 teşekkür ederim..Elimden geldiğince bende bu fotolardan feyz alıyorum,faydalanıyorum...Paylaşarak benim gibi doğa dostu olanlarada bir faydam olsun istedim..İnsanın bildiği sadece kendine kalırsa hiç bir işe yaramaz...,bir adım bile ilerliyemeyiz düşüncesindeyim.Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|