![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2012
|
Alıntı:
Harika. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir dergide rastladığım, "Başarılı bir aranjman saksısı nasıl hazırlanır?" konulu bir yazı: Kabaca Türkçe çevirisi: 1. Saksının altını file ile kaplayın. (Bu amaçla satılan 'landscape fabric' adı verilen, suyu geçiren ama toprak geçmesini ve yabani ot çıkmasını engelleyen kumaş benzeri bir örtü var. Her yerde bulunabiliyor mu bilmiyorum ama benzer çözümler bulunabilir.) Örtünün üzerine 2.5 cm yüksekliğinde çakıl taşı doldurup bir kat daha örtü serin. Bu toprağın saksıın altından akmasını ve delikleri tıkaması engelleyecektir. 2. Saksıyı yukarıda 10cm kalacak kadar iyi kaliteli bir toprakla doldurun. Böylece bitkileriniz hali hazırda var olan toprakları ve kök sistemleri için yer bırakmış olursunuz. Eğer bitkiler daha küçük saksılarda ise daha az yer bırakın. 3. Toprağın üstüne yavaş salınımlı gübre ekleyin. Ellerinizle ya da kürek yardımıyla gübreyi toprağın 15-20 cm derinliğine kadar eşit olarak karıştırın. 4. Önce büyük bitkileri yerleştirin. Saksının kenarlarına doğru geldikçe küçük bitkileri ekleyin. Bitkileri ekledikçe saksıyı da toprakla doldurun. Bitkilerin mevcut toprak hizalarını üstüne 1 cm'den daha fazla toprak koymayın. 5. Saksıyı hortuma yağmurlama ucu takarak yavaş yavaş 10 dakikaya kadar sulayın. Toprağın suyu iyice emmesini sağlayın. Su saksını altından rahatça akmaya başlayınca sulamaya son verin. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Küpe çiçeği ile aynı saksıda ne yetişir acaba? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bacopa ve mor oxalis ile dikilebilir ya da ikisinden biri tercih edilebilir. Örneklerini görmüştüm. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yazbaşında sarıkızı arsızlığına güvenerek, tuğladan yaptığımız yolun aralıklarına dikmiştim. İlk başta görünen kısımlar büzüştü, kayboldu gitti yine de sulamaya devam ettim. Şimdi her yerden sürgünler vermeye ve yayılmaya başladı. Çim tohumu ekecektim ama biçmesi zor olur diye düşünüyordum, sarıkız sararsa çimden çok daha güzel olacak. Bir de Sarıkızın fazla uzayan dallarını istediğiniz uzunluktan kesin, budadığınız bir dalın yerine 10 a yakın çatallaşıp gelen sürgünler göreceksiniz. Fena yayılmacı bir bitki. Bir kere saksınıza veya bahçenize girdi mi kökünü kazımak imkansız. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok teşekkürler Gilan ve Nurcan hanım ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sıcak renkler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kaç örnek daha... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Kışlıklar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Ilk sayfadan itibaren bayildim paylasimlara. Hepsi ilham verici. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Ben de saksı büyütme işlemlerine devam etmeden önce sayfaya bir göz gezdirmek istedim. Birazdan iki tür Difenbahya ve 3 tür fitonyayı aynı saksıya dikeceğim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sardunya düzenlemem
Bu da benim sardunya aranjmanım. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok değişik tonlarda bir aranjman: Hoşuma gitti. ![]() ![]() Kaynak: http://www.deborahsilver.com/blog/wp...2-2012-005.jpg |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2014
|
Sayın Jezebel;saksı arajmanınızdaki geniş,parlak yapraklı çiçeğinizin adı nedir acaba?Bir arkadaşım hediye getirmiş adını bilmiyorum.Keyfi çok güzel hep boya gidiyor.Çiçeğin adını bilmediğimden nasıl bakım uygulayacağımıda bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarışın Saksı
Yapım aşamamda böyle bir renk beklemiyordum. Hercailerin karışık renkli olması gerekiyordu... ![]() ![]() 1. Plectranthus australis (Parlak Mustafa) 2. Viola tricolor (Hercai Menekşe) 3. Sedum reflexum (Dam Koruğu) 4. Vinca major variegata (Alacalı Cezayir Menekşesi) 5. Salvia coccinea (Kırmızı Adaçayı Çiçeği) misafir bitki 6. Tulipa (Lale) misafir bitki Düzenleyen Mücevher Çalısı : 30-04-2015 saat 11:15 Neden: isim değişimi |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksı aranjmanı düzenleme teknikleri
Göz alıcı saksı aranjmanları düzenlemenin tekniği: Çarpıcı-Doldurucu-Sarkıcı bitkileri bir arada kullanmak. (Detaylı araştırmak isteyenler için İngilizcesi: ”Filler Thriller Spiller”) Çarpıcı: Uzun boylu, etkileyici bir formu olan bir bitki seçiliyor. Örnekler: Cordyline, canna, fil kulağı, kroton... Doldurucu: Orta boylu, sık dokulu, saksıyı dolduracak, aralardan toprağın görünmesini engelleyecek bitkiler. Örnekler: Yaprak güzelleri, hostalar, heucheralar, begonya, cam güzeli, bodur sardunya, petunya, ot türleri... Sarkıcı: Aranjmana zenginlik katmak için saksı kenarlarından sarkacak türler. Örnekler: Sarıkız (lyscmachia), dichondra, bacopa, calibrachoa, tatlı patates sarmaşığı... Her üç gruptan da en az birer bitki seçip aynı saksıda buluşturduğumuzda çok etkileyici aranjmanlar ortaya çıkıyor. Tabii benzer güneş ve su isteğine sahip olmalarına dikkat etmek lazım. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen gilan : 28-01-2016 saat 22:50 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
|
|
|