![]() |
|
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Şükran Hanım, buraya yüklediğim fotograflardaki çiçekler malesef benim değil. Zaten dikkat ederseniz link verdim. Fotografları oradan aldım. Tohumlarla ilgili cevabımı ilgili başlığa yükledim sevgiler... ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...d=1#post162992 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Zenfree, Şükran Hanım'a cevabına bir ekleme de benden olsun. O fotoğraftaki çiçekler bahar ve yaz çiçekleri. Bu mevsimde ancak kış çiçekleriyle ve çok yıllıklarla yapabiliriz aranjmanı. Ama düşünüyorum düşünüyorum kışın sarkan ve açan bir çiçek gelmiyor aklıma. (Bende bol miktarda bulunan buz çiçeği dışında, onu da çok soğuklarda pergola altına almak gerekiyor) Çiçekçilerde şu sıra sırf kasımpatı var.(Bahçemde çok var) Bir kaç hafta sonra da hercai ve çuha olur. Hep aynı şeyleri görmekten ben de sıkıldım aslında değişiklik arayışlarıma devam ediyorum ![]() Bir yerde daha yazmıştım ama tekrarlayayım. Bu değişik delikli saksı çeşitlerini ben İstanbul'da bir tek Ümraniye Şile yolu üzerinde (karşıyı pek bilmem) Dudullu muydu acaba semt ismi??? Neyse orada çok büyük bir toptancı sera vardı. Anormal derece güzel ağaçları ve dev bonsai çeşitleri vardı(kapalı seranın girişinde duruyorlardı), orada görmüştüm bu saksı çeşitlerini. Ama bir daha git o serayı bul deseniz hayatta bulamam sanıyorum. Bu kabataslak tarifimle belki bir bilen olur da tam adını adresini verir bize diye umuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Limon ve Zenfre, her ikinizede teşekkür ederim. Yaz çiçekleri olduğunu biliyorum. Daha öncede petunyalarım vardı.Size yazdıktan sonra aslında kargo masrafına değmeyeciğini ve bu arajmanları oluşturacak çiçek tohumlarını hemen her yerde bulabileceğimi düşünmüştüm. Önemli olan o düzenlemeye kendi zevkimizi ve yeteneğimizi katabilmek. O sera bulunursa İstanbul a geldiğimde bende gitmeye çalışırım. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Şükran Hanım, Johnsons firmasının içinde 6 değişik bitki tohumu olan paketleri var. Bu yaparken, tohum ekim zamanlarına, su ve güneş ihtiyaçlarına bakarak takım yapmışlar. 5 YTL. fiyattan satılıyor. İsterseniz size alıp gönderebilirim. Ben bir paket aldım içinde şu bitkler var. Coleus ( Yaprağı güzel) Busy Lizzie ( Türkçe adını bilmiyorum) Lobelia ( Lobelya) Petunia ( Petunya) Verbena ( Mine) Marigold ( Kadife çiçeğini andırıyor ebruli ve daha gösterişli) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bu başlıkta tohum isteyerek bir hata yaptım ve görüyorum ki bu hatama hepinizi de ortak ettim. ![]() Lütfen tohum paylaşımları için, Tohum Bankası (Fazla tohumlarınızı verip olmayanları arayabilirsiniz) başlığını kullanalım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Sevgili Zenfree Sabah işe geldiğimde bir paket buldum , açtığımda sizin yolladığınız tohumlarla karşılaştım . Bu sitedeki arkadaşlara inanamıyorum , hiçbir karşılık beklemeden ve tanışmamış olduğu bir insana dahi yardımcı oluyorlar . Çok mutluyum demek ki insani duygularımız hala ölmemiş . Zenfree zahmetlerin için çok teşekkür ederim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arkadaşlar , Sizlerle kendi yaptığım bir uygulamayı paylaşmak istedim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Ceviz ağacı tebrikler. Çok güzel görünüyor. Görebildiğim bitkiler sardunya, 2 renk begonya ve cezayir menekşesi. Doğru değil mi? Nasıl yerleştirdiğini, bakımını nasıl yaptığını, nasıl bir mekanda olduğunu paylaşırsan sevinirim. Bir de o saksıya doğrudan mı diktin? Yoksa içinde başka bir saksı mı var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Evet 2 renk begonya , kırmızı sarkan sardunya ( henüz bebek büyümedi ) cezayir menekşesi ve (fotoğrafta yok , yeni ektim ) ismini bilmediğim çok güzel yaprakları olan bir bitki direk güneş ışığı almayan bir ortam . Sabah ve akşam üzeri güneş yalayıp geçiyor , kurudukça su veriyorum ve 20 günde bir bitki besini veriyorum .Zenfree gönderdiğiniz tohumları diktim onlarla da aranjmanlar yapmayı düşünüyorum . Saksıya direk dikmiştim içinde başka saksı yok ama hepsini bir anda dikmedim önce begonyayı , onlar büyüyünce açık kalan yerlere zaman içinde hepsini diktim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Yok herhangi birşey yapmadım sadece toprağı açtım ve diktim zaten sonradan diktiklerim çok küçük olduğu için çok yer açmam gerekmedi . Bu saksıyı da 2006 sonbaharında saksının iki ucuna arapsaçı ,ortaya da sarkan sardunya dikerek yapmıştım . Şu anda böyle görünüyorlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sevgili Zenfree, bu tür arajmanı naylon poşetlerde de yapabilir ve asabilirsiniz. Yanlarından açacağınız deliklere fideleri yerleştirip asın, her tarafına yapabileceğiniz gibi tek yönünede yapıp duvara da asabilirsiniz. Hatta bu şekilde evde çilekte yetiştirebilirsiniz. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Ne güzel arajmanlar olmuş böyle. Ellerinize sağlık, gözlerim bayram etti. Ben de denemek istiyorum hemen ![]() Deneyimlerinizden yola çıkarak bana yardımcı olursanız sevinirim. Şu delikli saksılardan yapıp, maviş tohumları eksem içine (Çan çiçeği) diye düşündüm. Daha önceki örneklerdeki gibi çıkar mı acaba saksının her yanından. Tabi çan çiçekleriyle uyumlu başka bir-iki çeşit önerebilir misiniz bana tohum olarak ekleyebileceğim? Benim aklıma petunya geldi ama olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Koyu yeşil, Başlığı baştan beri incelediyseniz bizlerin de daha önce bu tür düzenlemeler yapmadığımızı okumuşsunuzdur. ![]() Bitkilerin ışık, su, çiçeklenme vs. özelliklerine bakarak güzel düzenlemeler yapabiliriz. Daha önceki sayfalarda, bu düzenlemelerle ilgili linkler var. Orada bitki adları ve saksılara ne şekilde yerleştirileceği ayrıntılı bir şekilde anlatılmış. Biz de baharda, hep birlikte güzel saksılar hazırlarız diye düşünüyorum. Sizin de yazdığınız gibi petunyalar bence bu tür saksıların vazgeçilmez çiçekleri. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Sonbahar İçin Bir Örnek
Resimde gördüğünüz saksıda aşağıda koyu renklerle yazılan çiçekler kullanılmış. Yazdığım linke girerseniz bu bitkilerin saksıya nasıl yerleştirildiği de şekille gösterilmiş. A Efanthia Euphorbia (Wood Spurge) Qty: 1 B Dolce® Peach Melba Heuchera (Coral Bells) Qty: 1 C Strike it Rich® Gold Heucherella (Foamy Bells) Qty: 1 D Color Spires™ White Lobelia (Cardinal Flower) Qty: 1 E Stargazer® Mercury Tiarella (Foamflower) Qty: 1 http://www.provenwinners.com/combina...a&btnSearch=go Düzenleyen zenfree : 07-11-2007 saat 16:45 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili GLCN, ortadakini aldığım fidanlıkta ismini bilmiyorlardı. Yarı aydırlık bir yerde toprağı nemli kalmak koşuluyla yaz-kış açtığını söyledi satanlar. Yaprakları da mum çiçeğininkine benziyor, etli. Adını bilen varsa ben de öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3959 Glcn verdiğim linkte bu bitki ile ilgili yazıları görebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Esen Hanım çok güzellermiş gerçekten. Zenfree, seninkiler de çok güzel olmuşlar. Büyüyüp serpilip saksıyı tam doldurunca çok daha güzel olacaklarından eminim ![]() Şimdiii, bu fotoğrafları görünce, haftasonu şöööyle fazla derin olmayan, yayvanca bir saksı edinip, oğlumun kaktüsleriyle bir aranjman denemeye karar verdik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|