agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Palmiye
(https)

Beğeni Düzeni116Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2009, 16:45   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-03-2008
selamlar osman kardeş büyük poşet fikri mantıklı eger tarlaya ekmeyeceksen.ben tarla ekimi düşünüyorum yaptıgım tek hata hami beyi biraz geç tanımaktı aksaklıklar olacak ******.syagruslar ikinci yıldan sonra tarlaya ekilebiliyormuş bununda bana maaliyeti 2000 tl oldu varsın olsunsenin arazin nekadar bilmiyorum ama fidan satışıda uygundur eger yerin dar ise.

keoma33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 20:03   #2
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sn hami bey, resimdeki palmiyeler zeytilerin arasına 50 santim ara ile dikildi.
Gübre kullanilmadı yaz aylarında damla sulamayla su verildi.

Yaprakları sararmaya başladı, uç kısımları kuruyor ortadan taze gelen yapraklar yeşil gözüküyor, size sormak istedigim palmiyelerdeki sararma ileriki günlerde tamamen kuruma belirtisimi?

Eklenen Resimler

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2009, 14:01   #3
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as Mesajı Göster
Sn hami bey, resimdeki palmiyeler zeytilerin arasına 50 santim ara ile dikildi.
Gübre kullanilmadı yaz aylarında damla sulamayla su verildi.

Yaprakları sararmaya başladı, uç kısımları kuruyor ortadan taze gelen yapraklar yeşil gözüküyor, size sormak istedigim palmiyelerdeki sararma ileriki günlerde tamamen kuruma belirtisimi?

Sevgili Cihan,
Palmiyelerinizi Soğuk çarpmış biraz.
Endişelenecek birşey yok.Sararma orta göbekteki yapraklarda değilse genellikle problem yoktur.Tam zamanı ,her birine 150/200 gr 15/15/15 vererek çapalayın.
selamlar

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2009, 22:05   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Selamlar,

Bahçemde fotograftaki agaçlar bulunmakta. Insaat 1 seneden fazla surduğu için agaçlar oldukça bakımsız kaldı.

Mümkünse bana bu ağaçlar hakkında bilgi verirmisiniz??
Palmiye olduklarını düşünüyorum.
Ağaçları yeri ve bakımı nasıl olmalı ??
Yardım rica ederim.
Serkan

Eklenen Resimler

Serkanta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 22:54   #5
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serkanta Mesajı Göster
Selamlar,

Bahçemde fotograftaki agaçlar bulunmakta. Insaat 1 seneden fazla surduğu için agaçlar oldukça bakımsız kaldı.

Mümkünse bana bu ağaçlar hakkında bilgi verirmisiniz??
Palmiye olduklarını düşünüyorum.
Ağaçları yeri ve bakımı nasıl olmalı ??
Yardım rica ederim.
Serkan
merhaba Serkan Bey,
1.ağacınız Washingtonia filifera (Amerikan iplik Palmiyesi)
bulunduğu yer uygun değil.Palmiyeler toprağın nispeten ısınmaya başladığı Nisan Aylarında Transplante olabilirler.Nisan ayında Köklere fazla zarar vermeden söküp bahçenizin Işığı iyi alan tercihen Güney kısmına aktarabilirsiniz.Bu işlem için dikim harcınız;
%50 Torf + % 30 İnce tuzsuz kum + %20 bahçe toprağı olmalı.
tabanda su birikiyorsa yani drenaj iyi değilse bahçe kodunuzdan daha yüksek bir tepe oluşturarak dikim yapın.Dikimden sonra bir kaç ay için yaprakları toplayarak bağlayın.önceleri haftada 2 kez bol,sonra haftada 1 kez normal sulayın.
2.Ağacınız Dracenea indivisa(Cordyline australis=Ejder Kanı=Dragon palm)
aslında bir palmiye değil.Ama şu belli ki,durumu iyi değil.Hem inşaattan hem de kıştan etkilenmiş gözüküyor,ayrıca toprak ve kök durumu nedir o da ayrı bir sorun.
Dracenayı eğer taşıyacaksanız hemen taşımalısınız.O da bol ışık isteyen iyi drene olan bir ortama ihtiyaç duyar.Dikim harcı %50 torf + %50 toprak olabilir.
aşağı sarkan yaprakları çekerek koparmayın!
her 2 ağaca da dikimden sonra 250 şer gram 15-15-15 dengeli gübre verebilirsiniz.
umarım yardımcı olmuşumdur

Düzenleyen hamibasoglu : 08-03-2009 saat 22:58 Neden: ek
Eski 09-03-2009, 22:29   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Çok teşekkür ederim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
merhaba Serkan Bey,
1.ağacınız Washingtonia filifera (Amerikan iplik Palmiyesi)
bulunduğu yer uygun değil.Palmiyeler toprağın nispeten ısınmaya başladığı Nisan Aylarında Transplante olabilirler.Nisan ayında Köklere fazla zarar vermeden söküp bahçenizin Işığı iyi alan tercihen Güney kısmına aktarabilirsiniz.Bu işlem için dikim harcınız;
%50 Torf + % 30 İnce tuzsuz kum + %20 bahçe toprağı olmalı.
tabanda su birikiyorsa yani drenaj iyi değilse bahçe kodunuzdan daha yüksek bir tepe oluşturarak dikim yapın.Dikimden sonra bir kaç ay için yaprakları toplayarak bağlayın.önceleri haftada 2 kez bol,sonra haftada 1 kez normal sulayın.
2.Ağacınız Dracenea indivisa(Cordyline australis=Ejder Kanı=Dragon palm)
aslında bir palmiye değil.Ama şu belli ki,durumu iyi değil.Hem inşaattan hem de kıştan etkilenmiş gözüküyor,ayrıca toprak ve kök durumu nedir o da ayrı bir sorun.
Dracenayı eğer taşıyacaksanız hemen taşımalısınız.O da bol ışık isteyen iyi drene olan bir ortama ihtiyaç duyar.Dikim harcı %50 torf + %50 toprak olabilir.
aşağı sarkan yaprakları çekerek koparmayın!
her 2 ağaca da dikimden sonra 250 şer gram 15-15-15 dengeli gübre verebilirsiniz.
umarım yardımcı olmuşumdur

Serkanta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 02:20   #7
Ağaçsever

selamlar hami bey evet kurumalar %10 civarındalar haziran ayında 2 yaşını dolduruyorlar gövde yapmış olanları nisan ayının ortası gibi tarlaya dikmeyi planlıyorum biraz cılız olanlar var onlarıda son baharda dikip büyümelerini bekliyecegim yanlız dikkat ettigim bir konu syagruslar inanılmaz özen isteyen bir tür tarladada sıkıntı olmaz inşallah. daha öncede sormuştum ama Carpoxylon macrospermum Aneityum palm türü hakkında yabancı kaynaklardan biraz bilgi aktarırsanız sevinirim.

Eski 08-03-2009, 22:39   #8
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 Mesajı Göster
selamlar hami bey evet kurumalar %10 civarındalar haziran ayında 2 yaşını dolduruyorlar gövde yapmış olanları nisan ayının ortası gibi tarlaya dikmeyi planlıyorum biraz cılız olanlar var onlarıda son baharda dikip büyümelerini bekliyecegim yanlız dikkat ettigim bir konu syagruslar inanılmaz özen isteyen bir tür tarladada sıkıntı olmaz inşallah. daha öncede sormuştum ama Carpoxylon macrospermum Aneityum palm türü hakkında yabancı kaynaklardan biraz bilgi aktarırsanız sevinirim.
evet doğru ilk 2-3 yıl biraz sıkıntılı ama sonra problem yaşamayacaksın.
ben tarlada da sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum.Zaten sen damlama sulama yapıyorsun ve sistemli çalışıyorsun.
1 kaç ay içinde yapraklar daha iyi ve yeşil olacaktır.Şu anda fazla bir katkıya gerek yok.Ama küçük bir spatula ile üst kısımdaki toprağı bir karıştır havalandır.
dikim yaparken dikim çukurunda kullanman için 6 aylık bir gübre önereceğim.O zaman hatırlat.Kesinlikle onu kullan.yani Ekime kadar topraktan verecek hiçbirşeyin olmayacak.sadece ayda bir hafif bir yaprak gübresi vereceksin tabi bir de ayda bir kez prevecure.
Carpoxylon Avusturalya'nın doğusundaki Vanuatu adalarında yetişen doğal hayattaki nesli tehlikede olan bir palmiye cinsidir.Habitatında 12m ye kadar boylanan bu bitki +5 derecenin altında yaşayamaz.bu nedenle ülkemizin hiç bir bölgesi için uygun değildir
Selamlar

Düzenleyen hamibasoglu : 08-03-2009 saat 23:26 Neden: ek
Eski 09-03-2009, 18:16   #9
Ağaçsever

selamlar hami bey bu prevecure bir çeşit fungusitmi?

Eski 10-03-2009, 00:09   #10
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 Mesajı Göster
selamlar hami bey bu prevecure bir çeşit fungusitmi?
evet,
piyasada muadilleri var ama onun kadar etkili değil.

Eski 09-03-2009, 22:48   #11
Ağaç Dostu

cihan_as's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2006
Sayın hami bey, verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim.

cihan_as Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2009, 14:26   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Trachycarpus cinsi palmiye tohumlarımın, çimlenmişmi diye baktıktan sonra ,toprakta hangi yönde durduklarını unuttum,acaba çıkan kök yukarı mı yoksa aşağı mı bakmalı?

bohemian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 22:46   #13
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bohemian Mesajı Göster
Trachycarpus cinsi palmiye tohumlarımın, çimlenmişmi diye baktıktan sonra ,toprakta hangi yönde durduklarını unuttum,acaba çıkan kök yukarı mı yoksa aşağı mı bakmalı?

aşağı kardeş kök aşağı doğru gider.

Eski 17-03-2009, 19:36   #14
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Hami bey iyi günler,
Sonbaharda aldigim arekam bütün kisi yemyesil ve saglikli bir görünümde gecirdi. Ancak son günlerde yapraklarin bazilarinda kuruma farkettim. Gövdede de kisim kisim kahverengilesme var. Ancak ic kismindan yeni yapraklar cikarmaya devam ediyor. Kuru yapraklari bugün kesip resimledim. Acaba neyi yanlis yapiyorum? Saygilar.

Eklenen Resimler

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2009, 20:34   #15
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Merhaba,
Yapraklar bitkide sonsuza kadar durmaz.Her yıl bir miktar kaybettiği gibi o kada da yeni yapraklar gelir bu normaldir.Özellikle yeni gelen sürgünler sağlıklı ise sorun yoktur.
Yapraklardan bir sorun var mı anlmak çok güç.
bitkinin saksısıyla resmini koyarsanız daha sağlıklı konuşuruz.
Arekalarda Işık ve sıcaklık dengesi çok önemlidir.Areka gün içerisindeki aşırı sıcaklık değişikliklerine duyarlıdır.Orneğin gündüz evde ısı kaynağı genellikle kullanılmıyor.Bunu sizin için demiyorum.Ev sıcaklığı kışın bazen 5-10 dereceye düşüyor.Akşam sobalar yanınca 25-30 dereceye çıkıyor.Areka bu duruma hassasiyet gösterir.
daha bir çok etken var.Aşırı asidik toprak karakteri,Fazla kireçli ve fazla su kullanımı,saksının yetersiz olamsı,Bitkinin cereyana maruz kalması,Kalorifere fazla yakın olması,ortamdaki nem düzeyi.....vs.Areka diğer palmiye türlerinin çoğuna kıyasla daha hassas bir türdür.
selamlar

Eski 21-03-2009, 10:49   #16
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Tesekkürler Hami bey, saksimin resmini yüklüyorum. Yeni cikan yapraklar saglikli görünüyor. Aldigimdan beri ayni yerde duruyor evin sicakligi da bütün gün sabit. Ancak son zamanlarda suyu biraz fazla kacirdim galiba birkac gündür sulamayi kestim kuru yaprak yok simdilik. Arada bir yesil ev bitkileri icin olan cubuk besinlerden koyuyorum saksiya. Acaba saksi mi kücük geliyor artik? Saygilar.

Eklenen Resimler

Eski 21-03-2009, 13:56   #17
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Sevgili çiçeksever,
Evet saksınızı büyütmelisiniz.Şimdi zamanı.bir de perdeniz biraz kalın,özellikle sabah ışığını iyi almalı,dolayısıyla perdenizi ona göre ayarlayın.Arekanızda sorun yok.

Eski 25-03-2009, 18:49   #18
Ağaç Dostu

discovery35's Avatar

Galeri: 2
Öncelikle paylaştığıniz bilgiler için çok teşekkür ederim size. Her insan böyle sizin gibi bildiği konularda çevresini aydınlatsa ne kadar güzel olur diye düşünüyorum. Bitkileri çok seven ve tohumdan fıstık çamı üretimi yapan bir insanım (hobi olarak). Palmiyeler hakkında pek bir bilgim yok. İzmirde yaşamaktayım ve çevremizde çok fazla palmiye ağaçları bulunmakta. Şu sıralar palmiyelerin tohum benzeri şeyler verdiğini farkettim ve fotoğrafını çektim.

Size sorularım şunlar:

*Resimde gördüğünüz palmiyenin cinsi ve özellikleri hakkında bilginiz varmı ? (İzmirde çok fazla bulunmakta bunlardan)

*Gördüğünüz bilye büyüklüğündeki nesneler palmiyenin tohumlarımıdır ? Eğer tohumsa çimlendirmesi hangi şartlarda (sıcaklık vs.) olur ve nasıl yapılır ?

Şimdiden çok teşekkürler.. İyi günler diliyorum..

discovery35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 21:42   #19
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi discovery35 Mesajı Göster
Öncelikle paylaştığıniz bilgiler için çok teşekkür ederim size. Her insan böyle sizin gibi bildiği konularda çevresini aydınlatsa ne kadar güzel olur diye düşünüyorum. Bitkileri çok seven ve tohumdan fıstık çamı üretimi yapan bir insanım (hobi olarak). Palmiyeler hakkında pek bir bilgim yok. İzmirde yaşamaktayım ve çevremizde çok fazla palmiye ağaçları bulunmakta. Şu sıralar palmiyelerin tohum benzeri şeyler verdiğini farkettim ve fotoğrafını çektim.

Size sorularım şunlar:

*Resimde gördüğünüz palmiyenin cinsi ve özellikleri hakkında bilginiz varmı ? (İzmirde çok fazla bulunmakta bunlardan)

*Gördüğünüz bilye büyüklüğündeki nesneler palmiyenin tohumlarımıdır ? Eğer tohumsa çimlendirmesi hangi şartlarda (sıcaklık vs.) olur ve nasıl yapılır ?

Şimdiden çok teşekkürler.. İyi günler diliyorum..

Merhaba,
Resimdeki palmiye,isminden de anlaşılacağı üzere Kanarya Adaları orijinli "Phoenix canariensis" = Kanarya Adaları Hurması.Yörel ismi "Palmera Canaria" dır.Hayatı boyunca 10-20m boya kadar ulaşabilir.
Hurma cinsi içerisinde soğuklara en dyanıklı tür olduğu söylenebilir.
-10 derecelere kadar hayatta kaldığı bilinir.Ama genellikle kışın uzun süreli -5 derecenin altında kalırsa Yapraklar kurur ve sararır,bu süreç çok uzun değilse yaz başlarında orta göbekten yeni sürgün verebilir.
Yavaş büyüyen bu tür ülkemizde akdenizden Karadeniz sahillerine uzanan bir zonda rahatlıkla yaşamını sürdürür.Aşırı soğuklarda özellikle uç kısmını sarmak faydalıdır.
Resimde görülen tohumlar sonbaharda olgunlaşır.Toplanan tohumlar etli kısmından arındırılarak mart ayına kadar Kuru kum ile serin ve nemsiz bir ortamda katlama işlemine tabi tutulmalıdır.Mart sonlarına doğru fungusitle hazırlanmış suda 2 gün bekletilerek ekim yapılabilir.Çimlenme 2-3 ay içerisinde başlar.Fideler ekim başında şaşırtılarak sera ortamına konmalı veya sera yoksa şaşırtma işlemi bir sonraki Nisan ayına bırakılmalıdır.
geçmiş konularda da bir takım bilgiler mevcuttur.
umarım Faydalı olmuşumdur.
Selamlar

Eski 29-03-2009, 18:37   #20
Ağaç Dostu

discovery35's Avatar

teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ****** de faydalı oldunuz.. Uygun bir zamanda denemeyi düşünüyorum.. Saygılar..

discovery35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 20:10   #21
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Hami bey cicegimin saksisini 14 nolu saksidan 18 nolu saksiya aktardim. Simdilik halinden memnun görünüyor yaprak kurumasi durdu icinden yeni yapraklar vermeye devam ediyor. Verdigim su miktarini da azalttim. Zaman ayirip bilgi verdiginiz icin cok tesekkür ederim. Saygilar.

Eklenen Resimler

Eski 01-04-2009, 03:08   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2009
anlamadım

1hope Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2009, 03:26   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2009
merhabalar hami bey,izmir aliağada 20 dönüm arazimde ticari anlamda palmiye yetiştirmeyi düşünüyorum.bu alanda pek bilgim yok ama ilgim çok sizden ricam konuyla alakalı kısa bir özet yani hangi tür üretmeliyim,tohum mu **** fide olarak mı başlamalıyım,pazar açısından hangi türler ön planda,kaba taslak ne kadar bütçe gerekli,önerebileceğiniz kişi **** kurumlar ve daha bunun gibi bir çok bilgileri paylaşırsanız sevinirim kesin karar verdiğimde mutlaka uzman desteği alıcam.sizde bu konuda bir uzman vereceğiniz bilgiler benim içn çok önemli yol haritamı belirliyecek.çok teşekkür ederim saygılar....

1hope Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2009, 17:51   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
*** Hami bey, fotodaki palmiye cinsinden almayı düşünüyorum. toprağım killi bir toprak cinsi uygunmu bilmiyorum, siz ne önerirsiniz?

Eklenen Resimler

ayax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2009, 21:32   #25
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayax Mesajı Göster
*** Hami bey, fotodaki palmiye cinsinden almayı düşünüyorum. toprağım killi bir toprak cinsi uygunmu bilmiyorum, siz ne önerirsiniz?
Palmiyeler kumlu ve iyi drene olan toprakları severler.
eğer topragınız killi ise dikim çukurunu büyükçe açmak gerekir.
Tabi dikim harcı olarak kum-torf-toprak eşit karışımını tercih edin.Tabana 5 cm ince çakıl dökün.Su birikrn bir alanda yüksek dikim yapmak gerekir.
Resimdeki palmiye türü Washingtonia.İstanbul'un bir çok bölgesinde rahatlıkla yetiştirilebilir.

Eski 21-04-2009, 00:15   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Merhaba Hami Bey,

Resimdeki türden http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=11158&c=526 (sanırım Washingtonia) bir palmiyemiz var.
Budanmış yaprakların köklerini gövdeden tamamen ayırıp, gövdeyi resimdeki gibi düz hale getirmenin pratik bir yolu var mıdır?
Daha önce kuruyan yaprak köklerini soyarak çıkarmayı denedim, fakat dalların lifleri gövdede kalıyor, gövdeyi lifsiz hale getiremedim. Bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
Bir de yaprakları yazın budamanın bir sakıncası var mı?

Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.

SHARK_34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2009, 10:50   #27
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SHARK_34 Mesajı Göster
Merhaba Hami Bey,

Resimdeki türden http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=11158&c=526 (sanırım Washingtonia) bir palmiyemiz var.
Budanmış yaprakların köklerini gövdeden tamamen ayırıp, gövdeyi resimdeki gibi düz hale getirmenin pratik bir yolu var mıdır?
Daha önce kuruyan yaprak köklerini soyarak çıkarmayı denedim, fakat dalların lifleri gövdede kalıyor, gövdeyi lifsiz hale getiremedim. Bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
Bir de yaprakları yazın budamanın bir sakıncası var mı?

Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.
merhaba,
evet var,
bir Falçata yardımıyla en alt noktadan başlayarak dairesel bir biçimde (Gövde çevresini dönecek şekilde)kesmelisiniz.Bu işlemi şubat mart gibi yapmak daha doğru.Genel olarak yaprak budaması kış sonu yapılır.Ancak sararan ve aşağı sarkan yaprakları yazın da kesebilirsiniz.

Eski 23-04-2009, 00:10   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
merhaba,
evet var,
bir Falçata yardımıyla en alt noktadan başlayarak dairesel bir biçimde (Gövde çevresini dönecek şekilde)kesmelisiniz.Bu işlemi şubat mart gibi yapmak daha doğru.Genel olarak yaprak budaması kış sonu yapılır.Ancak sararan ve aşağı sarkan yaprakları yazın da kesebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim Hami bey.

Falçatayı sanırım yaprak budama işlemi için öneriyorsunuz.
Odunsu hale gelmiş önceden budanmış yaprak diplerinde de falçata işe yarar mı?
Saygılar.

SHARK_34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 13:31   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
tesekkür ederim saygılar...

ayax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 19:46   #30
Ağaç Dostu

Funda Kalaycıoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2007
Sayın Hamibasoğlu,

Yine sizi meşgul edeceğim için özür diliyorum.
Bauhaus'tan gövde boyu 35-40 cm., yaprak boyu 80-100 cm. olan Washingtonia Filifera aldım fakat binek arabaya sığmadığı için bir ay kadar bahçeme götürüp ekemeyeceğim. Bu bir ay süresince evimde bol güneşli bir yerde bekletebilir miyim? (Balkonum yok.) Bir de verdiğim yaklaşık ölçülere göre palmiyem acaba kaç yaşındadır?

Teşekkürler ve Saygılar

Funda Kalaycıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026