agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Palmiye
(https)

Beğeni Düzeni116Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-07-2009, 01:27   #1
Yeni Üye

palmizm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Galeri: 2
Palmiye
Şu anda bilinen 202 türü ve yaklaşık 2600 varyasyonu bulunmaktadır. Bunların çoğu tropikal, subtropikal ve sıcak kuşak iklimlerinde yetişmektedir. Çoğu palmiyeler büyüklüklerine, bileşimlerine, dallanmamış bir gövdenin tepesinde bulunan her dem yeşil yapraklarına göre birbirinden ayırt edilir. Bununla birlikte birçok palmiye de bu duruma istisnadır ve aslında palmiyeler fiziksel özellikleri açısından inanılmaz çeşitlilik gösterirler. Morfolojik olarak çeşitlilik göstermelerinin yanısıra palmiyeler aynı zamanda yağmur ormanlarından çöllere kadar neredeyse her tip yetişme ortamında barınabilir. Palmiyeler en iyi bilinen ve yaygın olarak ekilen bitki ailelerindendir. Tarih boyunca insanlar için önemli olmuşlardır. Birçok toplumsal ürünler ve yiyecekler palmiyelerden türetilmektedir ve palmiyeler aynı zamanda egzotik görünümleri sebebiyle peyzaj uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu da onları ekonomik olarak en önemli bitkilerden birisi yapmaktadır. Birçok tarihi kültürlerde palmiyeler zafer, barış ve verimliliğin sembolü olmuştur. Bugün palmiyeler tatilin ve tropik bölgelerin sembolü haline gelmiştir.
palmiye

palmizm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 09:23   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-03-2008
selamlar sevgili alper umarım o dedigin sayıya ulaşırsın resimlerini görmek isterim

keoma33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 22:21   #3
Yeni Üye

alpertunga's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 Mesajı Göster
selamlar sevgili alper umarım o dedigin sayıya ulaşırsın resimlerini görmek isterim
Selamlar keoma33 kardeş

Şimdilik yeniyim daha sitede inşallah tam olarak ogrenirsem bazi olaylari
resimleride gonderecegim. Bu arada sizin tum yazdıklarınızı ilgi ile takip ediyorum .Tekrar saygilar

alpertunga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2009, 15:08   #4
Ağaçsever

selamlar yücel kardeş kktc de syagrus (kıraliçe palmiyesi) fidanı bulamazsan sana birkaçtane verebilirim tabiiki gümrükten geçirebilirim dersen.banada şubat ayında verigo üzümü çelikleri lazım olacak takas yapabilirmiyiz ha ne dersin

Düzenleyen keoma33 : 10-07-2009 saat 00:34 Neden: eksik yazı
Eski 09-07-2009, 15:09   #5
Ağaçsever

selamlar tohumları sabırsızlıkla bekliyorum beklemesinede adres geldimi özelden acaba hami kardeş.bu arada otelin kapısındaki syagrus tohum verecekmi bu yıl?

Düzenleyen keoma33 : 09-07-2009 saat 15:11 Neden: eksik yazı
Eski 24-07-2009, 08:48   #6
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Galeri: 11
Alıntı:
selamlar tohumları sabırsızlıkla bekliyorum beklemesinede adres geldimi özelden acaba hami kardeş.bu arada otelin kapısındaki syagrus tohum verecekmi bu yıl?
Merhaba
oteldeki bütün syagruslar çiçek kurulu oluşturdu.
umarım meyveler olgunlaşırlar.
bu arada tohumlarınızı yarın göndereceğim.,
selamlar

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 10:50   #7
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Hami bey hoşgeldiniz. uzun süredir yazınızı görenmeyince işlerinizin yoğun olduğunu anladım. sizi burada görmek güzel.

osm_sahin54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2009, 10:53   #8
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

Sayın alpertunga; yetiştirdiğiniz palmiyeler için tebrik ederim. çalışmalarınızın resimlerinide paylaşmanızı bekliyoruz daha iyi fikir alışverişnde bulunabiliriz.

Eski 10-07-2009, 14:14   #9
Yeni Üye

alpertunga's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osm_sahin54 Mesajı Göster
Sayın alpertunga; yetiştirdiğiniz palmiyeler için tebrik ederim. çalışmalarınızın resimlerinide paylaşmanızı bekliyoruz daha iyi fikir alışverişnde bulunabiliriz.
Öncelikle hepinize teşekur ederim her yazdigima cevap verdiginiz için.

en kisa zamnada resimleriniçekip burda sizlerle paylaşacagim.

Saygilarimla.

Eski 13-07-2009, 12:07   #10
Yeni Üye

alpertunga's Avatar

sessizlik

Alıntı:
Arkadaşlar işte benim palmiyelerim .Şimdilik çok amatorum bu konularda hiç bir ilaç ve ek bakım işleri yapmadım tamamen su ve toprak malzemelri kullandim .

Eklenen Resimler

Eski 11-07-2009, 21:38   #11
Ağaçsever

selam osman hani resimler nerede?

Eski 12-07-2009, 17:22   #12
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

kemal abi palmiyelerin çimlenmesini bekliyorum. bu ay sonu nasip olursa poşetlere alacağım. geçen sene çimlenenlerle bu senekiler ayrı yerdelerdi şimdi bir araya alıcam ve resimleri aktaracam. yazın hepsi uçuşa geçti yapraklar artmaya başladı. bu arada işlerim yoğun geçiyor sulamayı ve bakımı aksatmamaya çalışıyorum. gerçekten çok sıcak var. senin yetiştirdiklerinde durumlar nasıl. selamlar.

Eski 13-07-2009, 12:19   #13
Yeni Üye

alpertunga's Avatar

Bu arada arkadaşlar,
Mahellemizde ne kadar komşum varsa bana zytin kutusu,yogurt kutusu,peynir tenekeri birikitriyorlar.Bu gidişle evde mutfakta tava ve tencere kalmayacak.Çünkü ne bulsam palmiye tohumu ekiyorum.

her şey gonlunuzce olsun saygilarimla

Eski 14-07-2009, 08:31   #14
Ağaçsever

selam osman benim palmiyelerin son görüntüleri var durumları fena sayılmaz şu köstebeklerle savaş derneğinin kuruluşu bitmek üzere bir yere kaybolma.sende başkan yardımcısı olacaksın.sana bişey soracagım palmiyelerin çimlenmesini bekliyorum derken neyi kastettin anlamadım temmuz ayı bitecek osman

Eski 18-07-2009, 17:42   #15
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

Alıntı:
selam osman benim palmiyelerin son görüntüleri var durumları fena sayılmaz şu köstebeklerle savaş derneğinin kuruluşu bitmek üzere bir yere kaybolma.sende başkan yardımcısı olacaksın.sana bişey soracagım palmiyelerin çimlenmesini bekliyorum derken neyi kastettin anlamadım temmuz ayı bitecek osman
Kemal abi, bu yıl ki palmiyelerin ekimini haziran başında yaptım. sakarya da sıcaklık geç arttığından geç ekim oldu. Bu ay sonuna doğru çimlenme başlar diye tahmin ediyorum. poşetlere alacağım. ondan dolayı çimlenmeyi bekliyorum dedim

Eski 14-07-2009, 08:39   #16
Ağaçsever

selam alper palmiyelerin güzel güzel olmasınada bunların hepsini evin bahçesindemi yapıyorsun?bence büyük bir arazi bul 10000 diyorsun rakam az degil komşularının sana 10000 de yardımcı olabileceklerini sanmıyorum hem sulamasıda çok sorun olmazmı?alper şu 13 nolu resimdeki viyollerin derinliği kaç cm bunlar güzele benziyor hem evdeki tavalarda yerinde durur

Düzenleyen keoma33 : 14-07-2009 saat 08:41 Neden: ek
Eski 14-07-2009, 13:31   #17
Yeni Üye

alpertunga's Avatar

Alıntı:
selam alper palmiyelerin güzel güzel olmasınada bunların hepsini evin bahçesindemi yapıyorsun?bence büyük bir arazi bul 10000 diyorsun rakam az degil komşularının sana 10000 de yardımcı olabileceklerini sanmıyorum hem sulamasıda çok sorun olmazmı?alper şu 13 nolu resimdeki viyollerin derinliği kaç cm bunlar güzele benziyor hem evdeki tavalarda yerinde durur
keoma kardeş.

oncelikle resimleri cep telefonunda çektigim için çok dar alanlar gozukuyor aslında bu işi yaptıgım alan il ozel idaresinin kullanılmayan koy merasi gibi bir yer belli ucret karşiliginde edindik burasini yer sorunumuz yok.Sulamak içinde buyuk çapli su motorumuz mevcuttur daha guzel resimler gonderecegim şimdilik çok vaktim olmuyor. Ben bu işi ek iş olarak duşunuyorum saat akşam 17 den sonra gidiyorum tarlaya.

Kardeşim senin resimlerinden gordugum sereya benzer birde seramız var 12 metre boyunda 2 metre yuksekliginde. Burdada çimlendirme yapacagim inşallah
ilgine teşekurler saygilarimla

Eski 07-08-2009, 17:28   #18
Yeni Üye

aslan han's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2009
palmiye yetiştirmek (ek)

hami bey,
merhabalar!
birkaç fotoğraf daha!
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
saygılarımla.

Eklenen Resimler

aslan han Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2009, 17:55   #19
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

sayın alpertunga;
palmiyeleriniz çok güzel görünüyor her boyda var maaşallah. tohum ekmeye devam ederseniz dediğiniz gibi kutu kalmayacak komşularda yer sıkıntınız yokmuş galiba bu sizin için avantaj olur, ben yer sıkıntımı aşıyorum yakında bu sıkıntıyıda atlatacam. şehir dışında köyümüzdeki yere geçiriyorum serayı. daha rahat büyütebileceğim. yakında büyümüş palmiyelerin resimleri paylaşacağım.

Eski 19-07-2009, 07:37   #20
Ağaç Dostu

bademagacı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Bursa'nin iklim şartlarının palmiye yetiştiriciliğine uygun olmadığını zannederdim. Alpertunga'nın palmiyeleri çok güzel görünüyor. İnsan hevesleniyor

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2009, 15:25   #21
Yeni Üye

alpertunga's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bademagacı Mesajı Göster
Bursa'nin iklim şartlarının palmiye yetiştiriciliğine uygun olmadığını zannederdim. Alpertunga'nın palmiyeleri çok güzel görünüyor. İnsan hevesleniyor
S.a eger vaktiniz vede gormek isterseniz bu konuda yardimci olabilirim bademagaci kardeşim
saygilarimla

Eski 24-07-2009, 09:46   #22
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

sevgili,
Keoma,Osman,Alpertunga
tohumlarınızı gönderdim.Önce tohumların etli kısımlarını çıkarın,
Ekimden önce en az 3 gün fungusitli suda bekletin.Sonra hemen ekin.
kusura bakmayın Trachycarpus ve Chamaeorops humilis tohumları karışık durumda,
e sizde bi zahmet ayırın
selamlar

Eski 25-07-2009, 15:59   #23
Yeni Üye

alpertunga's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
sevgili,
Keoma,Osman,Alpertunga
tohumlarınızı gönderdim.Önce tohumların etli kısımlarını çıkarın,
Ekimden önce en az 3 gün fungusitli suda bekletin.Sonra hemen ekin.
kusura bakmayın Trachycarpus ve Chamaeorops humilis tohumları karışık durumda,
e sizde bi zahmet ayırın
selamlar
s.a
Hami bey çok teşekur ederim. Bizlerde en kisa zamanda size mujdeli haberler veririz inşallah.Tavsiyelerinize uyacagim.
saygilarimla

Eski 25-07-2009, 16:29   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-01-2009
çok güzel düşünmüşsünüz.. hayırlısıyla sonuç elde edip.. palmiyeleri büyütürsünüz efendim.. saygılarımla..

erolhas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 09:25   #25
Fotoğrafçı

osm_sahin54's Avatar

hami bey elinize sağlık teşekkür ederiz. siz olmasanız ne yaparız hemen ekim için çalışmalara başlayacam.

Eski 06-08-2009, 16:52   #26
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
hami bey elinize sağlık teşekkür ederiz. siz olmasanız ne yaparız hemen ekim için çalışmalara başlayacam.
Rica ederim Osman,
bir an önce yetiştirip büyütün de ihraç edelim.
yurtdışından çok talep var ama fidan yok

Eski 25-07-2009, 21:41   #27
Ağaçsever

selamlar hami bey tohumlar geldi çok teşekkürler.bir konu hakkında fikrini alacagım 3 yıl önce çanakkaleye 1000 adet washingtonia satmıştım söküm ve nakliye problemsizdi dikimi kendileri yapmışlardı 2 yıl sonra o bölgeye gittigimde birde ne göreyim tüm palmiyeleri tepeden budama yapmışlar tabiiki sonuç malum ragıp hocaya ugramıştım fotoları gördü güldü yazık dedi.sonrada senin otele gelmiştim dönüşte görüşememiştik çok uzattım galiba konuya geleyim.aynı yere maaliyet daha düşük olsun diye tüplü 3 yaşlı washingtonia önerdim dikimide ben yapacagım kısmet olursa şimdi ikna etmeye çalışıyorum (krizde tatili bedavaya getireyim)
palmiyelerdeki ölümleri bölgesel iklim şartlarına baglıyorlar bence budamadan öldüler çanakkale çok sert iklimi olan bir yerdegil galiba washingtonialar için belki sizden ve ragıp hocadan telefonla görüş aldırabilirim zahmet olmazsa dönüşte telefonlaşırız tanışma fırsatı olur.

Eski 27-07-2009, 23:16   #28
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
selamlar hami bey tohumlar geldi çok teşekkürler.bir konu hakkında fikrini alacagım 3 yıl önce çanakkaleye 1000 adet washingtonia satmıştım söküm ve nakliye problemsizdi dikimi kendileri yapmışlardı 2 yıl sonra o bölgeye gittigimde birde ne göreyim tüm palmiyeleri tepeden budama yapmışlar tabiiki sonuç malum ragıp hocaya ugramıştım fotoları gördü güldü yazık dedi.sonrada senin otele gelmiştim dönüşte görüşememiştik çok uzattım galiba konuya geleyim.aynı yere maaliyet daha düşük olsun diye tüplü 3 yaşlı washingtonia önerdim dikimide ben yapacagım kısmet olursa şimdi ikna etmeye çalışıyorum (krizde tatili bedavaya getireyim)
palmiyelerdeki ölümleri bölgesel iklim şartlarına baglıyorlar bence budamadan öldüler çanakkale çok sert iklimi olan bir yerdegil galiba washingtonialar için belki sizden ve ragıp hocadan telefonla görüş aldırabilirim zahmet olmazsa dönüşte telefonlaşırız tanışma fırsatı olur.

merhaba,
rica ederim umarım başarılı sonuçlar alırsınız.
Gelelim Çanakkale meselesine.
Askerliğimi orada yaptım.Kışın oldukça sert, ancak Güney ve nispeten koruntulu mekanlarda 3-4 yaşlı palmiyelerin sorun yaşayacağını sanmıyorum.Ancak ser rüzgarlara maruz,tepe ve açıklık alanlarda daha kalın ve uzun palmiyeler kullanmakta fayda var.Örneğin 100-150cm gövdeli.Bir de dikim muhakkak suretle en geç Eylül olmalıdır ki,kök çalışsın ve Kışa daha hazırlıklı girsin.Aksi halde ağaç dengesini koruyamayabilir.Ve tabi donlu günlerde dikimi takip eden ilk yıllarda göbeği de kapsayacak bir sarmalama uygun olacaktır.Kış girişinde potasyumlu gübreler Köklerin dayanıklılığını arttıracaktır.Bir de taban suyu seviyesi yüksekse sıkıntı olur dikkat et.
diğer mesele de şu budama meselesi.
ben de anlamam üzerinde 2 yaprak bırakana kadar palmiyelere saldıranları.
Yahu bunun güzelliği yaprağında, ne kesiyosun Kavak budar gibi
Bir de uzasın diye kesenler var.Bu da yanlış.Sizler de görmüşsünüzdür tepeye doğru ok gibi sivrilen bir yapıya sahip uzun gövdeli palmiyeleri.
alt kısım kalın uca doğru çelimsiz ve sivri.İşte bu zihniyetin ürünleri bu ağaçlar.
Ağaç gövdesinin dengesini koruyabilmesi için alt yapraklar iyice eğilip bükülmeden kesilmemeli.Zira yaprağın gövdeyle birleşme yeri de gelişerek gövdenin bir parçası oluyor.O kısmı besleyen de Fotosentezi gerçekleştiren yapraklar,e sen onları kesersen uca doğru çelimsiz ve ince,rüzgara ve hastalıklara karşı zayıf bir bitki elde ediyorsun.
selamlar

Eski 04-08-2009, 19:25   #29
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Hami bey ve palmiyeseverler merhabalar... Iki yildir baktigim Areka palmiyem artik sehpa üstü cicegi olma safhasini asti ve oldukca büyüdü. Yerini degistirmek istiyorum ancak küsüp bozulacak diye de cok korkuyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Tesekkürler.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 16:49   #30
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Hami bey ve palmiyeseverler merhabalar... Iki yildir baktigim Areka palmiyem artik sehpa üstü cicegi olma safhasini asti ve oldukca büyüdü. Yerini degistirmek istiyorum ancak küsüp bozulacak diye de cok korkuyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Tesekkürler.
yerini bu dönemde değiştimeyin derim.
büyümenin yavaşladığı ekim kasım ayını bekleyin.
yer değiştirmeyi de tecridi olarak (yavaş geçiş) yapın.mümkün olduğunca benzer ortam oluşturun

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025