Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu
Sayın Meco,
anladığım kadarıyla daha çok yolun başındasın.öncelikle bu başlıktaki yazıları başından sonuna iyice okumalısın.
Yurt dışında yüzlerce türde palmiye tohumu satılıyor ve tarifle tanımlamak ta bayağı bir uzman işi.Tohumlar eski olabilir,embriyosu gelişmemiş olabilir,çimlenme engeli olabilir,yanlış zamanda ekmiş olabilirsin,......vs.
bir çok etken var.
biz yine de embriyonun olgunlaşmış olduğunu ve kabuğunun çok kalın olduğunu farz ederek şunları yapalım,
1.ince bir zımpara ile kabuğu inceltelim.
2.Şubat sonunda 3 gün boyunca 35-40 derecelik ılık suda bekletelim.
3.torf ve kum karışımından hazırladığımız harca tohumları yerleştirelim ve üzerini de tohumun kalınlığının 2 katı kadar torf ile örtüp hafifçe bastıralım.
ve sulayalım.Islak değil yeterince nemli olsun.
bu arada bazı palmiye tohumları 2 haftada çimlenirken bazıları 1 yıl a kadar uzayan süreler gerektirebiliyor.Bazı palmiye Tohumları 20 C de çimlenebilirken bazıları 40 C de.
umarım bu yaz çimlenmiş tohumunun resmini de eklersin 
selamlar
|
hamibasoglu,
tekrardan merhaba. Yazdıklarınızı uyguladım ve bugün tohumlar ne durumda diye baktıgımda 4 tohumdan 2 tanesinin kurtlandıgını gördüm ve gercekten üzüldüm.
ince ince kurtcuklar olusmus ve bu tohumları attım. Bu kurtlanma neden olmus olabilir bir fikriniz var mı? Diger 2 tohumda kurtlanır diye endise etmeye basladım acaba nasıl korumalıyım onları? Yardım ve bilgilerinizi bekliyorum iyi günler.