agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni6Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-09-2008, 16:08   #1
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Galeri: 4
Sayın cemal.S: Çabalarınız için eksik olmayın. Fidanlarınız çok işimize yarayacak. Ancak 100 -200 fidanı Yalova'dan buraya sağ salim ve ekonomik bir şekilde ulaştırmak gerekiyor. Bizim buradan Yalova'ya sık sık limon kamyonları gelir.( Akdeniz'den yapılan limon ve greyfurt hasadı, Kapadokya'ya getirilip kaya depolarda bekletilerek daha daha sulu ve verimli hale getiriliyorlar. Buradan da bütün Türkiye'ye dağıtılıyor.) Onlarla fidanları daha ucuza getirtebiliriz. Biz burada bir fidanı 5 ytl ye alıyoruz. Nakliye fidanla başa baş gelecek olursa sizin zahmetleriniz de boşa çıkacaktır. Zamanı gelince kamyonu ben ayarlarım. Bir mektup zarfını bile 6 ytlye getiren vampir kargolara kalırsak işimiz zor. Arada bizim buradaki seracılarda İzmir ve Yalova'dan fidan getirtiyorlar. Hangi kanalları kullandıklarını öğrenir ve size haber veririm.

Bir kaç yıl önce adını hatırlayamayacağım bir profesör: "Ürgüp için en uygun ağacın badem olduğunu açıklamıştı. Şu anda fidanlıkta 100 e yakın badem fidanımız var. Biraz önce çapalarını yaptım ve kök çevrelerini yeniden kazdım. Umarım bir an önce büyürler.

Sayın Cumhur: Geçmiş olsun. Ciddi bir durum olmaması diklerimle...

Saygılar.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2008, 18:00   #2
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2008
Galeri: 80
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster

Sayın Cumhur: Geçmiş olsun. Ciddi bir durum olmaması diklerimle....
Çok teşekkür ederim. Alınabilecek önlemleri ve yapılması gerekn tüm işlemleri tamamladık. İnşallah bir aksilik çıkmaz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 09:53   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster
Fidanlarınız çok işimize yarayacak. Ancak 100 -200 fidanı Yalova'dan buraya sağ salim ve ekonomik bir şekilde ulaştırmak gerekiyor.

Bir kaç yıl önce adını hatırlayamayacağım bir profesör: "Ürgüp için en uygun ağacın badem olduğunu açıklamıştı.
Merhabalar !

Sayın tam tutulma. Nakliye konusunu bir aile dostumuz kanalı ile hallettim sayılır. Kendileri nakliyeci ve kamyonları ile anadolunun her yerine malzeme taşırlar. Konuyu açtığımda seve seve halledeceklerini söylediler. Sağ olsunlar. E dost olmak zor iş biliyorsunuz.

Bu badem konusunda bende araştırma yapıyorum. Geçen yıl Zileden bir kg kadar çekirdek getirtip serada katladık. Fakat almakta biraz geciktiğimiz ve esas konumuz olmadığı için pek başarılı olamadık. Akşama sabaha yine badem çekirdeklerini getirtip katlamaya almayı planlıyorum. Ancak bu kez konumuz oldu şünkü ÜRGÜP CENNETİ onları bekler. Hele bir tüpleyelim sonrasını bir şekilde ben hallederim. Siz rahat olun arkadaşlarla mevcutlara sahip olalım yeter. Servileri çok yakında size ulaştırmaya çalışacağım. Şu anda haraket etsinler istemiyorum. Havalar biraz daha kırılsın. Bahsetmiştim deneme amaçlı. Telefonlarınızı ve adresinizi aldım. Arkadaşlara selamlarımızı iletin lutfen. Yalnız değilsiniz.

Sevgiyle kalın.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025