View Single Post
Eski 07-09-2008, 15:08   #51
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Sayın cemal.S: Çabalarınız için eksik olmayın. Fidanlarınız çok işimize yarayacak. Ancak 100 -200 fidanı Yalova'dan buraya sağ salim ve ekonomik bir şekilde ulaştırmak gerekiyor. Bizim buradan Yalova'ya sık sık limon kamyonları gelir.( Akdeniz'den yapılan limon ve greyfurt hasadı, Kapadokya'ya getirilip kaya depolarda bekletilerek daha daha sulu ve verimli hale getiriliyorlar. Buradan da bütün Türkiye'ye dağıtılıyor.) Onlarla fidanları daha ucuza getirtebiliriz. Biz burada bir fidanı 5 ytl ye alıyoruz. Nakliye fidanla başa baş gelecek olursa sizin zahmetleriniz de boşa çıkacaktır. Zamanı gelince kamyonu ben ayarlarım. Bir mektup zarfını bile 6 ytlye getiren vampir kargolara kalırsak işimiz zor. Arada bizim buradaki seracılarda İzmir ve Yalova'dan fidan getirtiyorlar. Hangi kanalları kullandıklarını öğrenir ve size haber veririm.

Bir kaç yıl önce adını hatırlayamayacağım bir profesör: "Ürgüp için en uygun ağacın badem olduğunu açıklamıştı. Şu anda fidanlıkta 100 e yakın badem fidanımız var. Biraz önce çapalarını yaptım ve kök çevrelerini yeniden kazdım. Umarım bir an önce büyürler.

Sayın Cumhur: Geçmiş olsun. Ciddi bir durum olmaması diklerimle...

Saygılar.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön