![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Sizleri ayakta alkışlıyorum ne kadar güzel bir iş yapmışsınız daha önce gül kahvehanesine yazdığım gibi bir kaç arkadaşımla oturduk konuştuk bizde ağaç dikmeye karar verdik ama bunuda bir yolu yordamı var diye düşündük nerden başlamamız gerekiyor kimlerden ve nasıl izin almalıyız bize bir akıl verirseniz çok sevinirim. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın nariçi: Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler. Ürgüp'te iki ayrı noktada şifalı su kaynağı var. Biri ulaş köyü yakınlarındaki tuzu fazla ve sert bir su. Buna karşın özellikle sindirim sistemi rahatsızlıkları için tercih edilmekte. Diğeri Üzengi Deresi adlı yeryüzü cennetindeki içimi hafif maden suyu. Üzengi Deresi boyunca 10 u aşkın noktadan su çıkmakta. Üzengi Deresi: Bir vadi düşünün ki kayalıkların arasında gizlenmiş. Ağaçlar ve kuş sesleriyle bezenmiş, tam kafa dinlenilecek piknik yapılacak bir yer. Bölgeyi ağaçlandırmaktaki tek amacımız, baktığımızda dımdızlak bir dağ değil; yeşilin tonlarına bürünmüş, içinde hayvanların barındığı bir orman görebilmek. O dağ 100 -150 yıl öncesine kadar sedir, ardıç ve meşe ağaçlarıyla kaplı bir alanmış. Yeniden o hale gelsin istiyoruz. İlçe kaymakamıyla çok yakında görüşeceğiz. Belediye başkanımız emanetçi olduğu için şu anki başkanla görüşmeye gerek olmadığı kanaatine vardık.( Şu anki başkan sadece süreyi doldurup sorunsuz olarak görevini devretmek isteyen bir meclis üyesi.) Önümüzdeki Haziran sonuna kadar sulama konusunu çözmeye çalışacağız. Bu konuyu ilkbaharda seçilecek yeni başkanla görüşmek çok daha mantıklı. Sevgili Hunter07 sizlere fazla zaman ayıramadık, kusurumuza bakmayın. Yine de memnun kaldıysanız ne mutlu bizlere... Cemal Bey: Bu memleketi seven çok insan tanıdım, ancak sizin kadar sevenini tanımadım desem mübalağa yapmış olmam inanın ki. İyiki varsınız... Sayın aliş: Bu konuda sitede bir başlık vardı. Şu anda bulamadım ama eminim bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır. Milli park sınırları içerisinde olmayan herhangi bir hazine arazisini izin alarak- almayarak ağaçlandırabilirsiniz. İzin almak için öncelikle İl Orman Müdürlüğüyle görüşmeniz gerekiyor. Maddi amaçlı özel orman kurmak istiyorsanız bayağı sıkıcı bir bürokrasisi var. Şimdiden kolay gelsin. Esen kalın. Düzenleyen Tamtutulma : 14-10-2008 saat 14:15 Neden: Bilgi ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Benim dediğim su kaynağı çok cılız sayılır, basit ortamda ürgüp'ün tam karşısında görünüşte normal gibi ama renk yapıyor biraz başında Bir köylü orada bir düzen kurmuş (2001 yılı) idi o çevreler de ağaçlandırılsa ihya edilmiş olur. Siz dilekçe ile kamu adına ağaçlandırıyoruz diye yürütün kişisel bir tasarruf niyetinde olmadığınızı iletin. Ancak Orman idareleri bile ağaçlandırma yapsa yasal bakımdan hazineden arazi tahsisi yaptırmaları gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Sizin bahsettiğiniz yer Ulaş Köyü yakınlarındaki içme. Biraz tuzlu ve sert bir suyu vardır. Sudaki demirden dolayı sanırım her tarafı pas gibi bir renge sokar su. Ayrıca o civarda hiç mermer olmamasına karşın o suyun çıktığı yer hep mermerdir Bir zamanlar; " Acaba su mu taşları mermerleştiriyor ?" diye ciddi ciddi düşünmüştük. Gerçekten de o civarda hiç ağaç yok, çok çıplak bir yer. Umarım oralara da el atma olanağı buluruz. Sayın nariçi bu dilekçeyi kime verelim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Sayn tamtutulma hazineden yer istediğinizde iş uzar.Hazine yolu ile yer istediğinizde.Ürgüp milliemlak şefliğine müracat edeceksiniz. Ama bu seferde hazine arazisine ağaç dikemek istediğinizde hayırda olsa ağaçlandırma yönetmeliğindeki kurallara uymanınız istenecek. Örneğin alanın etrafının çitle çevrilmesi gibi.Siz bence hazineden yer tahsisi isemeyin.Ürgüp ve çevresinde orman arazisi görünen yer varsa oralara yapacağınız dikim içinse direk çevre orman il müdürlüğüne dilekçe vereceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tamtutulma Siz öncelikle bilgi alışverişi için Nevşehir Çevre ve orman İl müdürlüğüne şifahen başvurun. İlgili şube müdürü ve il mürürü ile görüşün, yeri gösterin yardımcı olmaları lazım. Şahsi hak iddia etmeden yapılacak bir gönüllü ağaçlandırmaya, herkesin yardımcı olması lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar; dün Ürgüp Çevre Gönüllüleri adına üç kişi giderek Ürgüp Kaymakamıyla görüştük. Kaymakam beyin yetişmesi gereken bir toplantısı olduğu için 20 dakika kadar konuşabilme olanağımız oldu. Beklediğimizden çok daha fazla ilgi ve destek bulduğumuz için çok mutluyuz. Ürgüp Kaymakamı Recep Soytürk'e Ürgüp Çevre Gönüllüleri olarak buradan teşekkürü bir borç biliyoruz. Ürgüp Çevre Gönüllüleri:Kaymakama Ürgüp Çevre Gönüllülerinden ve çalışmalarından bahsedilerek sulama konusu başta omak üzere kendisinden ağaçlandırma konusunda destek ve önerileri istenildi. Kaymakam ( Recep Soytürk): Ağaçlandırma bölgesinin yeri ve mahiyeti hakkında ayrıntılı bilgi istedi (Kaç dönüm alan ağaçlandırılmak isteniyor gibi...), kendisine ayrıntılı olarak anlatıldı. Recep Soytürk:Başbakanlığın Ağaçlandırma konusunda bir talimatı var. Bu talimatla sizin çalışmanızı daha geliştirip size pek çok yardımda bulunabiliriz. Belediyeyi mutlaka işin içine katalım, sulama desteğini belediyeden alalım. ÜÇG: Kaymakam Bey ilkbaharda seçimler var, belediye başkanı ve belediye meclisi değişecektir. Bizim önümüzdeki Temmuz'a kadar sulama desteğine ihtiyacımız yok, yeni belediye ile o zaman görüşsek daha uygun olmaz mı ? Recep Soytürk: Belediye bir kurumdur, protokol yaparız, başkan ya da meclis değişse bile aynı çalışmayı yapmak durumundadırlar. Belediye mutlaka bu işin içine katılmalıdır. İl koruma ve orman müdürlükleri ile görüştünüz mü ? ÜÇG: Henüz görüşmedik ancak görüşmeyi düşünüyoruz. Bunun üzerine kaymakam il orman müdürünü arayarak bölgeyi tarif edip destek istedi. İl orman müdürü bölgeyi tam olarak çıkartamadığını söyleyerek konuyu araştıracağını, kaymakamla bu konuyu görüşeceğini söyledi. Recep Soytürk: Ormancı arkadaşlar mutlaka bölgeyi görsünler. Onların olanakları çok fazla, iş makinası sokup el gücüyle günlerce uğaşılarak yapılacak işi bir günde yaparlar. Gerekirse proje yaparlar, orman mühendisleri bölgeyi inceleyip en doğru seçenekleri değerlendirirler. ÜÇG: Belediye ile nasıl görüşebiliriz ? Recep Soytürk: Belediye ile ben görüşürüm. İlgili bölgeyi gösterir, protokol yaparım. Mümkün olduğu kadar bilinçli çalışma yapılsın. Ne kadar profesyonelce çalışılırsa başarı olasılığı o kadar artar. ÜÇG: Bize başka ne gibi destekleriniz olabilir ? Recep Soytürk: Yardımseverlerden maddi destek de sağlayabilirim. Milli Emlekla konuyu görüşüp bu konunun takipçisi olacağım. Birazdan toplantım var,erken biterse sizinle gidip bölgeyi birlikte görelim. Yanımıza bir mühendis alalım, fikirlerinden yararlanalım. Bugün olmazsa bir kaç gün içerisinde birlikte gidelim. Kaymakama iletişim bilgilerimiz bırakılarak teşekkür edildi ve görüşme bitirildi. Oradan milli emlaka geçtik. Elimizdeki belgeleri milli emlaktaki görevliye gösterip ağaçlandırma yaptığımız alanın Milli Park sınırları dahilinde olmadığına nihayet ikna edebildik. Şu anda önümüzdeki en büyük engelden kurtulmuş bulunuyoruz. Bu pazar palamut ve fidan dikimi yapılacak. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Yüreği bizimle atan bütün dostlarımıza selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tamtutulma ne kadar sevindim bilemezsin. Recep Bey'in sözleri çok cesaret verici umarım bu sözler havada kalmaz ya da bürokratik engellere takılmaz. Bence Recep Bey'i en kısa sürede bölgeye götürün hatta boş çıkmayın eline 5 litrelik pet şişeyle su ver ki emeğinizi bir parça da olsa anlasınlar. (Taşıyan bilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Diğer kurumlarla işirliği içinde birlikte hareket konusunda Devletin Ağaçlandırma Seferberliği kampanyası kapsamında kamu kurumlarına ağaçlandırma veya hatıra ormanı kurma yetki ve görevi verilmektedir. İsterseniz elbette birlikte hareket edersiniz önemli olan ağaçlandırılmış alan oluşturulması. Bununla ilgili Ağaçlandırma konusu yönetmeliği var. ilgililerden öğrenilebilir, belki İnt. sayfalarında da olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Kaymakam beye teşekkür.
Merhabalar ! İşlerimin yoğunluğu sebebi ile bir kaç gündür giremediğim sayfamızda ÜRGÜP cennetindeki gelişmeleri okuyunca inanın çok mutlu oldum. Huzurlarınızda Kaymakamımız Recep SOYTÜRK beyefendiye duyarlılığından dolayı sonsuz teşekkürler. Soyadınıza yakışanı yapmışsınız kaymakam bey bir gün gelirsem arkadaşlarımla mutlaka uğrar ziyaretinizde bulunur sizin gibi yürekli bir insanı tanımak isterim doğrusu. Oralar sizlere emanet kaymakam bey sağ olun. Sayın Tamtutulma! Fidanları akşama sabaha göndermeye çalışacağım. Yarın İstanbulda bir görüşmem var erken gelebilirsem yarın olabilir. Şöyle yapalım ben burdan gönderdiğim anda sizi cepten arasam olurmu. Bütün arkadaşları sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Yüreğinize emeğinize sağlık. Saygıyla. Düzenleyen cemal.S : 23-10-2008 saat 23:18 Neden: Küçük bir imla hatası düzeltmesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dostlar; 24 Ekim Cuma günü saat 14:00 civarı kaymakam bey arayarak il orman müdürünün yanında olduğunu, belediye başkanını da alıp ağaçlandırma bölgemizi görmek istediklerini söyledi. Hep birlikte bölgeye gittik. İl orman müdürü bölgede iş makinası çalışamayacak kadar fazla eğim olduğunu, kendilerinin toprağı işlemeden herhangi bir çalışma yapmaya sıcak bakmadıklarını, el emeği ile bu kadar büyük bir arazide çalışma yapmanın çok güç olacağını söyledi. Kaymakam bey, "Bu durumda başka bir yeri ağaçlandıralım." dedi. Belediye başkanımız yeni yapılan Ürgüp Meslek Yüksekokulunun batı cephesinde 63 dönüm arazi olduğunu, arazini hemen yanı başında da su bulunduğunu söyledi. Şu anki araziye göre Ürgüp'e çok daha yakın ve ulaşımı çok kolay olan bir yer. Birlikte oraya gidildi. İl orman müdürü belediyeden ilgili bölgenin krokisini isteyerek hemen projeye başlanacağını, bir hafta içinde iş makinalarının toprak işleme çalışmalarına başlayacağını söylediler. Arazi işlenecek, dikmeler dikilecek, sulama çalışmalarını Ürgüp Çevre Gönüllüleri yapacak. Belediye ile arıtma tesisindeki uygun alanda fidan üretilmesi ve bu fidanların şehir içi ve dışı ağaçlandırma çalışmalarında kullanılması konusunda fikir birliği sağladık. Fidanları belediye için biz üreteceğiz. Ürgüp ziyaretleri sırasında sayın tabiat, Ürgüp'teki top akasyaların bazılarındaki bir hastalıktan söz etmişti. Bundan belediye fen işleri görevlilerine bahsettim. Hastalığın ne olduğu ve bir ilacının olup olmadığını sordular. Sayın tabiat'ı arayarak konuyu sordum, ilacı ve uygulama yöntemini belediye görevlileri not aldılar. Özetle bizim ağaçlandırma sahası yine bize kaldı. Belediye sulama konusunda yardımcı olacak gibi. Ancak suyun yukarı çıkarılması konusu yine bize kalıyor ki hayli zaman var o konuyu mutlaka çözeriz. Kaymakam Bey'in konuya ciddi yaklaşımı sayesinde 63 dönümlük yeni bir ağaçlandırma sahamız oluyor ki sulamasını da biz yapacağız. Belediye ile birlikte fidan üreterek memlekete ufakta olsa bir katkıda bulunacağız. Çalışmalarımıza ilgiyle yaklaşan ve Ürgüp'e 63 dönümlük ağaçlandırma sahası kazandıran kaymakamımız Recep Soytürk Bey'e Ürgüp Çevre Gönüllüleri adına teşekkür ediyoruz. Siz her türlü desteği esirgemeyen sevgili dostlar; iyiki varsınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
26 Ekim Pazar günü ağaçlandırma sahamıza 8 fidan dikildi. 317 adet iki farklı cins meşe palamutu ekimi yaptık. Ağaçlandırma sahamız genişlediği için sınırlarımız içine giren doğal yetişimiş alıç ağaçlarının bakımı yapıldı. Cemal Bey; desteğiniz için sağolun. İletişim bilgilerimi size özel ileti olarak yolladım. Saygılar... Düzenleyen Tamtutulma : 27-10-2008 saat 08:55 Neden: Bilgi Eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar! Sabah sabah GÜZEL ATLAR ÜLKESİNİN (Ürgüp cenneti) sayfasını okuyunca yine çok mutluyum. Emeği geçen herkese Yalovadan sevgilerimi saygılarımı yolluyorum. İyiki varsınız benim güzel anadolumun güzel insanları. Saygıyla. Cemal Sansar/ Yalova. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Özetle bizim ağaçlandırma sahası yine bize kaldı. Belediye sulama konusunda yardımcı olacak gibi. Ancak suyun yukarı çıkarılması konusu yine bize kalıyor ki hayli zaman var o konuyu mutlaka çözeriz. Sevgili Tamtutulma ; Resmi makamlarla yaptığınız görüşmeler bir umut yeşertmişti içimizde ama görüyorum ki asıl sorun hala kişisel özveriyle çözülebilecek aşamada. Şimdi belediye ve kaymakamlığın ağaçlandırma çalışmalarına destek olması ve yer göstermesi güzel ama siz zaten yer değil mevcut yerdeki çalışmaya destek istiyordunuz. Ama bizde maalesef bu işler böyle buraya makine çıkmaz, su çıkmaz, insan çıkamaz başka yeri ağaçlandıralım. Ürgüp'te o sahaya çıktığımdan beri sulama sorununun nasıl çözüleceğini düşünüyorum. Acaba belediye şu bahsettiğimiz su tutan volkanik malzemelerin finansmanını sağlayamaz mı? konuyla ilgilenirsen malzeme ile ilgili detaylı bilgileri gönderebilirim. Yüreğinizden umut eksik olmasın. Kalın sağlıcakla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tabiat, resmi kurumlar çalışmalarımıza gayet sıcak yaklaştılar. Kaymakam beyin önderliğinde il orman müdürü, belediye başkanı ve belediye fen işlerinden iki görevli gelerek ağaçlandırma sahamızı incelediler. Arazinin eğimi ne yazık ki iş makinalarının çalışması için bir engel, bu nedenle el gücüyle çalışma yapılması gerekiyor. Bunu da belediye ve orman müdürlüğü şu aşamada yapamıyor ama bu " Bu iş burada bitti anlamına gelmiyor." ******. Resmi kurumlar Eğrim Dağı ağaçlandırma çalışmasına destek veremese de yanımızda olduklarını söylemeleri; 63 dönümlük bir araziyi bizler vesile olarak ağaçlandırmaları bile bizim için büyük başarı. Ekibimiz oldukça güçlü ve inançlı, bu işi mutlaka başaracağız. Kuruyan bir dikmenin yerine 10 dikme dikeceğiz, ama mutlaka başaracağız. Geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü meşe palamutu ekimine devam edildi. Önceki hafta: 317 meşe palamutu Cumartesi: 245 meşe palamutu Pazar : 319 meşe palamutu ve 24 badem ekimi yapıldı. Böylelikle bir haftada 905 tohum toprakla buluştu. Önümüzdeki hafta sonu badem ve meşe palamutu dikimine devam edilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sevgili tamtutulma birkezdaha seni tebrik ediyorum.Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.Tohumları ekmişsin ne güzel bir adım daha ilerledin , sevgiler selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
çalışmalarınızada size başarılar diliyorum bende meşe palamutlarını tüplere ekiyorum seneye ağaçlandırma sahasına dikilcekler toplamda 200e yakın meşe tüplendi şimdi geri kalan 1600 ağacın sahaya dikilmesiyle Ali Rıza Bey Hatıra Ormanı 1.kısım çalışmaları bitmiş olcak toplam 3000 ağaç ve deposuyla hazır olmuş olcak İç Anadoluyu Küresel ısınma felaketinden el birliğiyle kurtaracağımıza olan inancım sonsuz sarıçam karaçam sedir meşe fidanlarıyla süslencek sahamız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Nevşehir ürgüp'e özel ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde dikmeye çalıştığım Alanın ön etüt raporunun hazırlanmasında yardımlarından dolayı Nevşehir çevre ve orman il Müdürü Eren BİRCAN beye ve orman mühendisi Yeşim hanıma teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2008
|
Sevgili dostum tamtulma, Artık bende agaçlar.net üyesiyim,senle görüşüyoruz ama burdanda bir şeyler yazmak istedim.Çalışmalarını sen burda anlatmışsın ama bu anlattıklarının,yaptıklarının daha onda biri olmadıgını ben biliyorum ve formu okuyan arkadaşlarında bilmesini istiyorum.... Umarım bu enerjin ve umudun hiç bitmez. Selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ıssız orman; seni burada görmek çok gözel. Hoş geldin. Gönüllü arkadaşlarımızdan birisinin daha Ağaçlar.net ailesine katılmış olması bugünün hoş süprizlerinden birisi oldu. İşin açıkçası bu çalışmalarda asla yalnız değilim. Fikir babamız olan İsmail Katık, çalışmalarımızı heyecanla destekleyen Abdülkadir Özkan, Şükrü Özkan, Barış ve Kemal Solgun kardeşler, şu an okullarında olan genç gönüllülerin katkılarını hiç kimse yadsıyamaz. Biz bir ekibiz ve ekip çalışması yapıyoruz. Kasım ayı içerisinde toplam 1,300 meşe palamutu ekildi. Mahmut Leventoğlu'nun yolladığı datça bademleriyle birlikte 100 kadar badem tohumu toprakla buluşturuldu. Hafta sonu yağışlı olmadığı takdirle Cemal Sansar Beyin yollayacağı fidanlar ve üzüm bağları içerisinde doğal yollarla çıkmış ardıç dikmelerinin ağaçlandırma sahamıza naklini yapmayı düşünüyoruz. Eğrim Dağı'nın batı ve kuzey yamacında neredeyse bir dikme dikilecek boş alan kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Yeni Üye
|
Ardıç
Sevgili dostum tamtutulma, Senle mütemadiyen görüşüyoruz ama yinede görüşlerimi burdada dile getirmek istiyorum.Çevreci çalışmalarını yakinende takip ediyorum,yarın yanılmıyorsam bursadan gönderilen mezarlık selvilerini dikmek için Egrim dağına Ürgüp çevre gönüllüleri ile gideceksiniz.Şimdiden kolay gelsin. Sana daha önceden de söylemiş oldugum bir projeyi burdada dile getirmek istiyorum ve tartışılmasını istiyorum. ''ÜRGÜPE 2000 ARDIÇ PROJESİ'' biliyorum çok zahmetli ve maliyeti olan bir düşünce ama nisan mayısa kadar çok zamanımız var.Yani çözüm bulmak,finansman saglamak için.Ormanı en son terk eden agaç olarak ün yapmış Ardıç agacını ürgüpe yine ancak ÜRGÜP ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ kazandıracaktır.(****** doğal olarak yetişenler dışında) Dostum bu konu hakkında eminim seninde bir çok düşüncen vardır.Ama yinede bunlarıda ben yazmak istedim Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ıssız orman; üzüm bağlarının içerisinde çıkmış olan yüzlerce ardıç dikmesi konusunu konuşmuştuk. Mustafa hocam; "Bağ sahibini ben ikna ederim." dedi. O bağdaki doğal yetişmiş ardıçları sökmezsek yarın bir gün bir kaç yıldır bakılmayan bağa çapa yapılacak, traktör girecek ve yüzlerce canım ardıç telef olacak. Umarım Mustafa hocam bize güzel bir haber getirir. 2.000 ardıç projesine asla hayır demem; kaldı ki en çok sevdiğim ağacın ardıç olduğunu sen çok iyi bilirsin. Ayrıntıları bir görüşmemizde konuşalım. Belki Ağaçlar.net'ten bize dikme yardımı yapabilecek arkadaşlar da çıkacaktır. Sevgili dostlar; 22 Kasım akşamı Ürgüp Çevre Gönüllüleri olarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya öğrenci arkadaşlarımız katılamadılar; pek çoğu şehir dışındaydı. Toplantıya bizim davetimiz üzerine Tema Vakfı Nevşehir temsilcisi Orhan Çalık bey'de ve arkadaşları da katıldılar. Tema vakfı'ndan arkadaşlarla tanışıldı, il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Bizim çalışmalarımız hakkında bilgiler verildi. Ağaçlandırma sahamıza yapılacak 500 metrelik yol için Tema Vakfı'ndan destek sözü geldi. Pek çok konuda destek alış verişinde bulunulması kararlaştırıldı. Şurası bir gerçek ki; "Kim dikerse diksin, nereye dikerse diksin o ağaç bizimdir; hepimizindir." 23 Kasım Pazar günü çok ağır hava şartlarına rağmen Cemal Sansar Bey'in kargosunu dahi kendisinin ödeyip araziye uyumunu denememiz için gönderdiği 18 adet mezarlık servisi ve Şükrü Özkan abimizin getirdiği 3 adet aşılı badem fidanının dikimleri yağmur ve sert rüzgar altında yapıldı. Dönüştü aracımız kaydı, bayağı zorlandık. Her şeye rağmen yine görevimizi yapmış olabilmenin huzuruyla evimize dönüyoruz. Ne mutlu bizlere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
|
Ardıç
Sevgili dostum tamtutulma, O bagda çıkan ardıç fidelerini o kişi vemezde çapalamaya kalkarsa kanunlar önünde suç işlemiş sayılır. Çünkü ARDIÇ BİR ORMAN AGACIDIR ve kendi arazinde dahi olsa keyfi olarak sökemez ve kesemezsin.Bunu ben bizzat orman müdüründen duydum.Onun için o bagı fotografla belgele ve öyle bir şey yaptıgında şikayet edelim. Ayrıca o sogukta yagmurda ve çamurda fide dikmeye gitmeniz insan üstü bir çaba ve gönüllülük.Hepinizi saygıyla selamlıyor,başarılar diliyorum. Dostlara selam.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar! Güzel çabalarınız takdire şayan. Sizlerle gönül birliğinde olmak parayla ölçülemez. Denemeler iyi sonuç verirse söz tüpleyip bulup buluşturup aracımla getirerek bir çayınızı içmek bana büyük onur verir. Anadolumun güzel insanlarına selam olsun. Sizleri saygıyla kucaklıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Yeni Üye
|
Selamlar..
Sevgili cemal s. Sizi tamtulma arkadaşın anlattıgı kadarıyla tanıyorum.Size kendi adıma saygılar sunuyorum.Bize verdiğiniz destekden dolayı ayrıca şükranlarımı sunuyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Issız Orman ! Sizleri yüz yüze tanımıyorum ancak ekip olarak verdiğiniz çabadan dolayı ben hepinize saygılarımı sunuyorum. Ağaçlar net öyle güzel ve büyük bir aileki nasıl anlatılır bilemiyorum. Burdan sizlere her türlü desteği vereceğine yürekten inandığım aile fertlerine sonsuz teşekkürler. Tüm ekibe selamlar başarılar. Saygıyla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Ürgüp Çevre Gönüllüleri Ağaçlandırma Çalışmalarına Katılan tüm arkadaşlara kucak dolusu sevgi ve saygılar. Sağ olun. Var olun. Bu kusal görevinizde başarılar diliyorum. Yaptığnız çalışmalar takdire şayan. Elleriniz dert görmesin. Sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Bu sayfayı neredeyse her okuduğumda gözlerim doluyor, sizlerle birlikte gururlanıyorum arkadaşlar. Yüklenen resimlere dönüp dönüp tekrar bakıyorum mutlu ama buruk bir tebessümle. İşiniz ne kadar zor Allah güç kuvvet versin. Bu kadar uzakta, dua etmekten başka birşey gelmiyor elimizden. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum dostlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|