Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Sayın tamtutulma, Milli park sınırları sizin tarifinize göre aynen öyle, İl Müdürlüğünün Milliparklar şube müdürlüğünden de öğrenebilirsiniz. Bu haritaların gizlisi olmaz. Üstelik böyle çevre koruma konusunda çalışmaları zaten il müdürlüğü de destekler. Benim selamımı söyleyin yardımcı olurlar.
Ancak siz mülkiyet durumunu neden sorduğunuzu bilmiyorum. Orman tesisi için tahsis istiyorsanız onun özel prosedürü var. Proje ile çalışmalısınız. Ve yönetmeliklere göre hareket etmek gerekli, ama anladığım kadarı ile amatörce bir hobi çalışması gibi, fakat prosedüre uygun olmazsa koruma ve devamlılık sağlamak zor olur. Madem çevre ihyası için çalışıyorsunuz İlçe kaymakamından da yardım alarak il müdürlüğünden gerekenleri öğrenebilirsiniz.
O civarda birde şifalı su kaynağı var sanırım. Damsa Çayının hemen yakınında,
Selam.
|
Sayın nariçi: Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.
Ürgüp'te iki ayrı noktada şifalı su kaynağı var. Biri ulaş köyü yakınlarındaki tuzu fazla ve sert bir su. Buna karşın özellikle sindirim sistemi rahatsızlıkları için tercih edilmekte.
Diğeri Üzengi Deresi adlı yeryüzü cennetindeki içimi hafif maden suyu. Üzengi Deresi boyunca 10 u aşkın noktadan su çıkmakta.
Üzengi Deresi: Bir vadi düşünün ki kayalıkların arasında gizlenmiş. Ağaçlar ve kuş sesleriyle bezenmiş, tam kafa dinlenilecek piknik yapılacak bir yer.
Bölgeyi ağaçlandırmaktaki tek amacımız, baktığımızda dımdızlak bir dağ değil; yeşilin tonlarına bürünmüş, içinde hayvanların barındığı bir orman görebilmek. O dağ 100 -150 yıl öncesine kadar sedir, ardıç ve meşe ağaçlarıyla kaplı bir alanmış. Yeniden o hale gelsin istiyoruz.
İlçe kaymakamıyla çok yakında görüşeceğiz. Belediye başkanımız emanetçi olduğu için şu anki başkanla görüşmeye gerek olmadığı kanaatine vardık.( Şu anki başkan sadece süreyi doldurup sorunsuz olarak görevini devretmek isteyen bir meclis üyesi.) Önümüzdeki Haziran sonuna kadar sulama konusunu çözmeye çalışacağız. Bu konuyu ilkbaharda seçilecek yeni başkanla görüşmek çok daha mantıklı.
Sevgili Hunter07 sizlere fazla zaman ayıramadık, kusurumuza bakmayın. Yine de memnun kaldıysanız ne mutlu bizlere...
Cemal Bey: Bu memleketi seven çok insan tanıdım, ancak sizin kadar sevenini tanımadım desem mübalağa yapmış olmam inanın ki. İyiki varsınız...
Sayın aliş: Bu konuda sitede bir başlık vardı. Şu anda bulamadım ama eminim bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır.
Milli park sınırları içerisinde olmayan herhangi bir hazine arazisini izin alarak- almayarak ağaçlandırabilirsiniz. İzin almak için öncelikle İl Orman Müdürlüğüyle görüşmeniz gerekiyor.
Maddi amaçlı özel orman kurmak istiyorsanız bayağı sıkıcı bir bürokrasisi var.
Şimdiden kolay gelsin.
Esen kalın.