View Single Post
Eski 04-09-2008, 09:32   #33
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Sayın highalltime: araştırdım ama tayga hakkında hiç bir bilgiye ulaşamadım. Biraz bilgi verirseniz mutlu oluruz.

sayın Cemal.S : Bizim için fidan yetiştirmeniz bizi fazlasıyla mutlu etti, sağolun varolun. Gerçekten çok güzel açıklamışsınız yüreğinize sağlık. Anadolu gerçekten bu konuda çok istekli. Sadece ileride imara açılmayacağına emin olacağınız bir arazi ve bir kaç çevre dostu arkadaş bulmanız yeterli. 20 ytl gibi bir çocuk harçlığına bile 5 -6 fidan alınabiliyor. Bu fidanları diktikten sonra sonra sulamaya giderken yanınıza sürekli başka kişileri alın; fidanların ve çevrenizdeki kişilerin zamanla nasıl çoğaldığını gülümseyerek izleyin. Bu konuya milletimizin ne kadar duyarlı olduğunu göreceksiniz.
Size bir anımı anlatmak istiyorum:
Karadeniz'de bir orman köyünde yangın çıkmış ve ahşap olan köy evlerinin yarısı yanmıştı. Kendi eviyle birlikte ablası, abisi, annesi ve kızkardeşi gibi bütün akrabalarının evini yangında kaybetmiş 55 -60 yaşlarında Yunus yürekli bir amca kendisiyle röportaj yapan muhabire ne dedi biliyor musunuz:

- Köyünüz yandı bu konuda ne diyeceksiniz ?

- Yangın bir felaket, ama çok şükür can kaybımız yok. Ben ve akrabalarımın bütün evleri yandı; ama şükürler olsun ormanımıza bir şey olmadı.

Bilmiyorum bunun üzerine bir şey söylemeye gerek varmı.

Sayın Amenajman: Sağolun. Dantel ören orman bölge Orman memurlarını gördükten sonra bayağı kafam karışmıştı. Ancak sizin gibi orman bölge şefleri; müdürleri olduğu zaman eminim hiç kimse çalışmak yerine dantel öremeyecek; yattığı yerden para alıp çoluğuna çocuğuna haram yedirmeyecektir. Herkes işini yaptığı zamanda daha yeşil bir çevrede yaşamak isteğimiz çok daha kolay gerçekleşecektir. İnsanlarımız bu işe dünden razı sadece onları organize edin yeter.

Saygılar.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön