agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen Oğuz Karsan
  • 1 Gönderen sezinci
  • 1 Gönderen Oğuz Karsan

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-01-2009, 21:30   #1
Ağaç Dostu

Mehmet Can's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2008
Galeri: 45
SN:Orman mühendisi konunun gereğini siz kendi ağzınızla itiraf ediyorsunuz. Nerden bilsin orman köylüsü suçlunun kim olduğunu. Kaç kişinin evinde internet var araştırsın **** kaç kişi gidip orman şefliğine (cesaret edebilirse tabi)bu iş neden böyle deyip soru sorabilirsin. Orman köylüsünün muhattap olabileceği kişi sayısı bellidir.Alt düzey yetkililer dışında kimseye derdini anlatamaz.

Mehmet Can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2009, 22:16   #2
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Merhaba.

Alıntı:
Orman çalışanları hakkında öyle genellemeler yapılmış ki sanki bakanlık çalışanlarını seçerek almış
.

Sn. Orman Mühendisi, Bakanlık belki çalışanları seçerek almamış ama işe alınanlar herhalde belli bir zaman çalışınca birbirlerine benzemiş. Birkaç idealist, ağacı sevip koruyan, aldığı maaşı hak eden kişi dışında, çoğu aynı boş bakışlar ile sizi dinleyip kibarca kovuyorlar.

Alıntı:
Eğer şikayetçi olduğunuz birileri varsa bunu gerekli yerlere şikayet edebilirsiniz. Ama haksızlık yaparak birilerinin hatalarını genele bu kadar yakıştıramazsınız. Hemen şimdi tahmin edebiliyorum kimi kime şikayet edeceğiz dendiğini.
4982 sayılı Bilgi edinme hakkı kanununa binaen istediğiniz bilgileri vermiyorlar. Bunlar iddia değildir. Hepsi ispatlı, şahitli olaylardır. Bkz. Orman Yangınları bölümü içinde "Özel mülkiyet alanlarının orman kategorisine sokulması" kısımı

Orman kadastro askı tutanaklarına itiraz edilmeyecek. İmzalar atılacak.
10 yıllık itiraz süresi içinde görev yapılmayacak.
Bir sürü plan ve harita onaylattırılacak. Kimse farkına varmayacak
Tapulanırken ses çıkartılmayacak.
Ben 2001 yılında satın almadan önce orman şefliğine tapu ve çap ile gelip soracağım. Ormanla ilgisi yok satın al diyeceksin.
Etrafına 5 sıra dikenli tel çevireceğim. Ormandan bir sürü ağaç satın alıp dikeceğim ses çıkarmayacaksın.
6 yıl sonra yahu burası ormanmış deyip tutanak tutacaksın.
İstediğim belgeleri vermeyeceksin.
Mahkemeye orjinalinden farklı renkte orman tahdit haritasını ve işine gelen belgeleri göndereceksin.
50-60 yıllık haritaları bulup çıkaracaksın ama 10 yıl içinde diktiğin ağaçların tutanaklarını bulamayacaksın.
Dilekçe ekindeki delilleri görmezden geleceksin, sümen altı yapacaksın.
Şikayet edince, olayı ört pas etmeye çalışan yazılar yazacaksın.
Devletin Tapusunu yok sayacaksın.
Kimse ne oluyor demeyecek.

Biraz özeleştiri yapma sırası gelmedi mi? Çanakkalede tarla satın alınca, herkesi hakkını aramaktan aciz, her türlü haksızlığa ses çıkarmayan orman köylüsü mü sandınız? Haksızlık değil mi?

Saygılar

pria beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2009, 23:01   #3
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Haklısınız. Üstelik ben sizin konunuzu az çok biliyorum.

Benim söylemek istediğim haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız sizin muhatabınız olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunun. Bir kişinin hatasını teşkilatın tamamına yüklemeyin. Yoksa burada yazılanları okuyanlar tüm çalışanların sizin hakkınızda suç tutanağı düzenleyenler ve mahkemeden bilgileri saklayanlar gibi olduğunu düşünecekler.

mrduran beğendi.
sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2009, 09:24   #4
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Vatandaş ormana dost edilmeli, düşman değil.

Merhaba.

Sn. Orman Mühendisi,

Haksızlığa uğrayan bir tek ben değilim. Orman yangınlarının büyük bölümünün sebebinin de orman idaresinin keyfi uygulamaları olduğunu düşünüyorum.

Vatandaşı, Orman Köylümüzü yanına almak ve orman yangınlarında kullanarak yangınları önlemek yerine, şu anda uyguladığı yanlış politikayla tam tersini yapıyor. Özellikle Çanakkale'nin belli bölgeleri için konuşuyorum.

Her gittiğim gezdiğim ilçede aynı sorun var. Orman idaresi köylümüze adeta işgal kuvvetleri edasıyla davranıyor. Zaten eğitimsiz köylünün kafası karışık. Kanunen orman haklı olsa bile, arazisinin elinden alınma nedenlerini ona açık bir biçimde ve anlayana kadar anlatılmalı. Orman Şefleri köylere gidip köy odaları veya kahvelerinde sohbetler yapmalı. Köylü taciz edilmeden sorunlar çözülmeli.

Diyarbakırda kendilerine taş atan çocuklara karşı polisimiz nasıl güzel bir davranış biçimi uygulayarak çocukları polisten nefret ettirecek değil de sevdirerek yanına çekmeyi başarabildiyse, ormancılarımız da bunu başarabilir diye düşünüyorum.

Esas problemin orman mühendislerinden değil, yanlış alınan siyasi kararların, yine birkaç yöneticinin yanlış uygulamalarından kaynaklandığına inanmak istiyorum. Ancak başvurduğum her büroda aynı zihniyetle karşılaşmıyor da değilim.

Esas üzücü olan, kendi yaptıkları yanlışlıkları kabul etmemeleri. Evrak, belge ve haritaları ellerinde bulunma avantajını da kanun ve mahkemelere rağmen,vatandaşın aleyhine kullanmaya cüret edebilmeleri. Mahkemelere, silik ve gerçekleriyle aynı olmayan ve farklı renklere boyanmış haritaları gönderebilmeleri.

Bu olumsuz davranışlar tabi ki Orman Bakanlığının bütün çalışanlarına mal edilemez. Ancak Bakanlıkta bulunanlar da bazı konularda harita ve belgelere bakarak gerçekleri ortaya çıkartmak yerine vah vah demekle yetiniyorlar.

% 100 haklı olduğunuz bir konuda bile, sonuç almak için, İlla nefret ettiğimiz o siyasi güç gerekiyor. Yetkililer işlerini yapmak için birilerinin kendilerine telefon açmasını bekliyorlar.

Saygılar

pria beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2009, 11:46   #5
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Bu olumsuz davranışlar tabi ki Orman Bakanlığının bütün çalışanlarına mal edilemez. Ancak Bakanlıkta bulunanlar da bazı konularda harita ve belgelere bakarak gerçekleri ortaya çıkartmak yerine vah vah demekle yetiniyorlar.

% 100 haklı olduğunuz bir konuda bile, sonuç almak için, İlla nefret ettiğimiz o siyasi güç gerekiyor. Yetkililer işlerini yapmak için birilerinin kendilerine telefon açmasını bekliyorlar.

Saygılar
Bazı konularda düşüncelerimiz aynı. Sorun sistemin işleyişinde. Yanlış uygulanan devlet politikalarında.
Bazı insanların siyaseti kendi çıkarları için kullanmasında. Siyasilerin isteklerini yapacaklar ki daha sonra bunu kullanıp istedikeri makamlar için talepte bulunabilsinler. Maalesef Türkiye'de bütün kamu kurumlarında buna benzer çirkin olaylar oluyor.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025