View Single Post
Eski 05-01-2009, 09:24   #23
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Vatandaş ormana dost edilmeli, düşman değil.

Merhaba.

Sn. Orman Mühendisi,

Haksızlığa uğrayan bir tek ben değilim. Orman yangınlarının büyük bölümünün sebebinin de orman idaresinin keyfi uygulamaları olduğunu düşünüyorum.

Vatandaşı, Orman Köylümüzü yanına almak ve orman yangınlarında kullanarak yangınları önlemek yerine, şu anda uyguladığı yanlış politikayla tam tersini yapıyor. Özellikle Çanakkale'nin belli bölgeleri için konuşuyorum.

Her gittiğim gezdiğim ilçede aynı sorun var. Orman idaresi köylümüze adeta işgal kuvvetleri edasıyla davranıyor. Zaten eğitimsiz köylünün kafası karışık. Kanunen orman haklı olsa bile, arazisinin elinden alınma nedenlerini ona açık bir biçimde ve anlayana kadar anlatılmalı. Orman Şefleri köylere gidip köy odaları veya kahvelerinde sohbetler yapmalı. Köylü taciz edilmeden sorunlar çözülmeli.

Diyarbakırda kendilerine taş atan çocuklara karşı polisimiz nasıl güzel bir davranış biçimi uygulayarak çocukları polisten nefret ettirecek değil de sevdirerek yanına çekmeyi başarabildiyse, ormancılarımız da bunu başarabilir diye düşünüyorum.

Esas problemin orman mühendislerinden değil, yanlış alınan siyasi kararların, yine birkaç yöneticinin yanlış uygulamalarından kaynaklandığına inanmak istiyorum. Ancak başvurduğum her büroda aynı zihniyetle karşılaşmıyor da değilim.

Esas üzücü olan, kendi yaptıkları yanlışlıkları kabul etmemeleri. Evrak, belge ve haritaları ellerinde bulunma avantajını da kanun ve mahkemelere rağmen,vatandaşın aleyhine kullanmaya cüret edebilmeleri. Mahkemelere, silik ve gerçekleriyle aynı olmayan ve farklı renklere boyanmış haritaları gönderebilmeleri.

Bu olumsuz davranışlar tabi ki Orman Bakanlığının bütün çalışanlarına mal edilemez. Ancak Bakanlıkta bulunanlar da bazı konularda harita ve belgelere bakarak gerçekleri ortaya çıkartmak yerine vah vah demekle yetiniyorlar.

% 100 haklı olduğunuz bir konuda bile, sonuç almak için, İlla nefret ettiğimiz o siyasi güç gerekiyor. Yetkililer işlerini yapmak için birilerinin kendilerine telefon açmasını bekliyorlar.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön