Bu konuyu ve son 1 saat içinde okuduğum konuları bunlarla pek ilgisi olmayan bir kişi okusa "bu orman idaresi çalşanları vatan haini mi?" diye sorar kendi kendine.
Neden çalışanlarına bu kadar yükleniliyor onu anlayamadım. Sadece orman idaresi çalışanları ile kişisel sorunları olduğunu düşünüyorum eleştirinin dozunu kaçıranların.
Orman çalışanları hakkında öyle genellemeler yapılmış ki sanki bakanlık çalışanlarını seçerek almış.
Olmaz arkadaşlar bir kurumda çalışan insanların hepsi art niyetli, hepsi tembel ve hepsi vurdum duymaz olamaz.
Eğer şikayetçi olduğunuz birileri varsa bunu gerekli yerlere şikayet edebilirsiniz. Ama haksızlık yaparak birilerinin hatalarını genele bu kadar yakıştıramazsınız. Hemen şimdi tahmin edebiliyorum kimi kime şikayet edeceğiz dendiğini. Merak etmeyin adamın canına okuyorlar. Ben hemen size bir ipucu vereyim en garantisi BİMER.
Sonuçta çalışanlar kurumlarının genel politikalarını uygularlar. Kişisel tatmin ve uygulamalar yapılınca gerektiği şekilde karşılık alırlar. Bence çalışanlar diye genellemek yerine Orman Bakanlığının politikalarını eleştirmek gerekli.
Orman Genel Müdürlüğü'nün orman köylüsünü bilinçlendirme ve orman köylüsüne gelir sağlamakla ilgili birçok projesi var. Ama bunların tamamına yakını sağlam temellere oturtulmamış, birçoğu bilimsel araştırmalar yapılarak şartları konulmamış konular. Üst düzey yöneticilerden biri çıkıp bundan sonra böyle bir uygulama yapacağız deyip yazıyor emri. Çalışanlar ne yapacak bu durumda. "Senin bu kararın yanlış bunu uygulamam" deme şansı var mı? Fikir soruluyor mu çalışanlara bir kısmına evet ama bu fikirler dikkate alınmıyor.
Bu yazdıklarıma somut örnekler vermek isterdim ama şimdi mümkün olmayacak. Bence eleştirilmesi gereken ormancılar, işletme şefleri, çalışanlar değil Orman Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri ve Orman Bakanlığıdır. Hatta bu yöneticilerin atama kriterlerini (!)(yok böyle bir şey ama) belirleyen hükümetlerdir.
|