View Single Post
Eski 12-11-2008, 17:19   #15
Mehmet Can
Ağaç Dostu

Mehmet Can's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amenajman Mesajı Göster
Sayın Oğuz Karsan ve Sivas5858 yazımdada dediğim gibi düşüncelerinize katılıyorum.Ama bazı bölgelerde işini gerçekten iyi yapan baştaçlarımızda var.

Şimdi Sayın Enigma_6643
Şimdi Ayvalığın,Akçayın otaraftaki kozak yaylası İzmiremi bağlı.bunu duyduğuma Çok şaşırdım inanın.Çünkü ben kazdağlarını gezdikten sonra patika yollardan kozak yaylasına geçtim.yorucu bir seyehatti bunu belirtiyim.Ne ara İzmire geçmişiz allah allah )
Ben birde şuna inanmıyorum sevgili büyüklerim küçüklerim.Ben köylülerle birebir konuştum.İnsanlar çok memnunuz gelir düzeyimiz artmış durumda,elektrik su fatura ödememe gibi durumlardan, hatta bana köyün kahvesinde denizbankın sponsorluğundan bile bahsettiler.Kahvedeki bardaklar denizbank Bardağı ve bardak altlığı her yerdede afişleri vaardı.hangi banka bunu bir köye yapar bi düşünmek lazım.İşletme müdürünü gören köylüler allah sizden razı olsun felan dediler ben şahidim.Birebir yaşadım Sayın Enigma_6643, bir yalnışınız olmasın sakın ?
Bu dediklerim Yalnış ise lütfen düzeltelim Sayın ENigma.Sizin O yaşıyorum dediğiniz kozak yaylasını unutamam.Çünkü Köylü bize bile fıstık maliyetini bilmeme rağmen %350 karla satmaya çalıştı.1 kilo fıstığın maliyeti 14,5 ytl olmalı.bana satmak istenilen (sen yabancı değilsin denilen) fiyatı 50 ytl.Dışarıya 80 ytl ye satıldığını gene o meşhur kahvedeki ilandan birebir okudum ve duydum.

Sizin bölgenize özel olarak söylüyorum ve soruyorum.Neden ormancıları sevmiyorsunuz unu ben çok merak ettim.İnanın sizin vereceğiniz bilgiler benimde eksik bilgilerimi tazeliyecektir.kendimizi nasıl düzeltebiliriz sorusuna cevap bulmamızda yardımcı olacaktır efendim.

Sağlıcakla kalın
Bütün bunları orman idaresimi yapmış diyorsunuz yani. Evet gelir düzeyimiz çok çok yüksek ama bunun orman dairesiyle uzaktan yakından alakası bile yok. Herkezin tapulu arazisinden elde ettiği gelir bunlar. Siz bunu orman dairesine mal ediyorsanız yanılıyorsunuz. En son orman dairesiyle muhatablığım köyde cıkan ve köyü sarmak üzere olan yangına biz söndürdükten sonra gelmiş oldukları için ettiğim kavgaydı.7 kmlik mesafeyi neden 1 saat 10 dakika geldiniz diye sorduğum soruya biz orman dahi olsa tapulu arazideki yangına müdehale edemiyoruz oldu.Başka söylenecek söz varmı bu lafın üstüne.

Mehmet Can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön