![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Sanırım siniki tamda bu ikinci tür dinlenmeye giren bir catt. cinsi olduğundan zoraki dinlenmeye almış olmanız yeni filizin gelişimini durdurdu. Korkarım yeni filiz kurudu. Yine de kesin böyledir diyemiyorum resim ekliyebilirseniz daha kesin bir şey söylenebilir. Bir de bu tarz devamlı üsten substratı su püskirterek sulama saksı altındaki harcın devamlı nemli kalmasına neden olup kök çürümeleri kaçınılmaz olacaktır. Bitkini böyle bir durumdan dolayı da kökleri kurumuş olacağından vegetasyonunu durdurmuş hatta ölüyor olabilir. Dinlenmeye almak için Cattleyanızı devamlı ve iyi gözetlemeniz gerekir vegetasyonunun durakladığını gözlemlediğiniz an dinlenmeye almanız uygun olur. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Alıntı:
birdaha üstten püskürtmeyeceğim asla,belli ki hoşuna gitmiyor... çok teşekkür ederim saygılarımla p.s. fotografları çekmeye çalışıyorum,az sonra gönderirim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik...
|
Bitkinin ilk resimdeki köklerinde ciddi sorun var. Acilen saksı harcı değiştirmeniz gerek. Bunun için normalde ilkbaharı dinlenme döneminden çıktıktan sonra vegetasyona başlamadan yaparsanız uygun olur. Ancak bitkiniz fazla dayanamıyacak gibi. Histolojisi hakkında da bize birkaç bilgi verirseniz? Ne zaman elinize geçti açık kök olarak mı? Substrat değiştirdiniz mi? nasıl bir substratda dikili? Çiçek rengi türü nedir? Bir de saksının genel görüntüsünü ekliyebilirseniz. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Alıntı:
Galiba bitkiyi "dinlenmeye" zorlamakta hata yaptım,çiçeği kuruduktan sonra "gözler"-tomurcuklar uyanmıştı...... Hocam,tavisyeniz için tekrar teşekkür ederim, artık üstten suyu püskürtmeyeceğim, gerçekten zarardan başka bitkiye hiçbirşey vermiyor, bundan eminim artık ![]() saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Kaybettik...
|
Sayın Calypso, özelden de görüştüğümüz üzre o adresten alınan bitkilerden bende çok menunum. Hem çok sağlıklılar ve iyi gelişmiş bitkiler. Bu bağlamda kaybedilmiş bir şey yok henüz ortada. Eminim normal bakımınıza devam ederseniz ve sulamıya özen gösterirseniz o bitki diğer gözlerinden sürmeye devam edecekitr. Geçen sene bana gelen bir catt.ın ana rizomu zarfı ile kırılmıştı ancak yine de yeniden sürdü. Uzak doğu malı gibi hastalıklı bakımsız çelimsiz hatta raftaki sürüm malı gibi değiller. yetiştirdikleri her bir meristem özenle yetiştirilmiş. Bize türlerin açık isimlerini ve/veya tanımlarını AOS kayıt isimlerini de verebilirseniz sevinirdik. Bu resimden ben tür seçimi yapamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|