View Single Post
Eski 09-01-2009, 12:06   #150
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi callypso Mesajı Göster
Bir cattleya'mın rizomunda büyümeye başlayan yeni tomurcuklar-"gözler" var, fakat bugün beni endişelendiren birşeyi farkettim : tomurcuklar sanki kabuk bağlamaya başlıyor ,bazı yerlerinde kahve renkli kuru lekeler oluştu.
Bitki serin yerde duruyor, bir aydır sulamıyorum,sadece saksı harcına ılık su püskürtüyorum haftada bir (1 ay once çiçeklemesi bitmişti,dinlendiriyorum)
yeni tomurcukların kabuk bağlaması neden olabilir ?
Yukarıdaki eski mesajlarda da yazdığım gibi Cattleyaların dinlenmeye giriş şekli ve zamanları değişiktir. Bazıları çiçekten hemen sonra bazıları ise çiçekten sonra yeni rizoid ve hatta çiçek zarfı oluşturduktan sonra, girerler.
Sanırım siniki tamda bu ikinci tür dinlenmeye giren bir catt. cinsi olduğundan zoraki dinlenmeye almış olmanız yeni filizin gelişimini durdurdu. Korkarım yeni filiz kurudu.
Yine de kesin böyledir diyemiyorum resim ekliyebilirseniz daha kesin bir şey söylenebilir.

Bir de bu tarz devamlı üsten substratı su püskirterek sulama saksı altındaki harcın devamlı nemli kalmasına neden olup kök çürümeleri kaçınılmaz olacaktır. Bitkini böyle bir durumdan dolayı da kökleri kurumuş olacağından vegetasyonunu durdurmuş hatta ölüyor olabilir.

Dinlenmeye almak için Cattleyanızı devamlı ve iyi gözetlemeniz gerekir vegetasyonunun durakladığını gözlemlediğiniz an dinlenmeye almanız uygun olur.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön