![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Bu paylaşımlarınız çok faydalı oluyor Sayın Bora Bey ve sayın Praecox. Aslında bu türün zor bir tür olduğunu biliyordum almadan önce,fakat çiçeği beni mest etti diyebilirim.Şu an için bitki halinden memnun diyebilirim.Anlattığınız ortam şartlarını maksimum oranda sağlamaya çalışıyorum.Diğer cattlayalarla aynı zaman diliminde suluyordum.Havalar ısındığı için sulamaya biraz özen göstermeliyim sanırım.Ayrıca bitkinin havadar(hava sirkülasyonunun iyi olduğu)bir ortam istediğini anladım. Yalnız bir nokta var ki kafamı kurcalıyor.Siz iddia ediyorsunuz bu bitki yeni çıkardığı sürgünden çiçek açacak diye.Fakat aldığım yer,çiçeklenmesi için 25 ila 30 ay civarı bir süreye ihtiyaç olduğu yönünde bilgilendirdi beni.Üstelik bitki çok küçük.Yaprak uzunluğu 12 cm civarı.Bu kadar küçük bir cattleyanın çiçek açacağına gerçekten eminmisiniz?Açarsa eğer sanırım minyatür bir çiçek olur değil mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Murat bey; 36 ay demek var olan 4 yaprağa artı 3 yaprak demek yani 7 yaprak.Artık buna biz anaç diyebiliriz o zaman. İllaha açacak diye iddia edemem çünkü iddia etmem demek bakım şartlarını da kontrol edebilmem demek.Bu olmaz.Ama ben oyumu %60 oranında açardan yana kullanıyorum. Ben bir cattleya walkeriana ekleyeyim.Siz demek istediğimi anlayacaksınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
Anladım ![]() Bir resim yetti anlatmanız için.İnşallah açar da o muhteşem çiçeği hep beraber görürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
|
lc. orglade's grand ' yu chang beauty'
İri ve güzel kokulu çiçekleri ile cattleya sınıfının seçkin bir örneği.Çiçek zarfı oluşturdu.Alttaki resimlerdeki gibi çiçekler açacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Murat Bey, bu yeni gelen catt mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
|
Valla Halil Bey,ben de karıştırdım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
Beraber aldığımızsa evet ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
|
Açsın da bakalım birde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Sayın Şendoğan,koyduğu resme Ziya soner den aldığım derken ,keyf le söyliyebiliyorda,siz neden karıştırdım hatırlamıyorum diyebiliyorsunuz?! Öğretmenim,talebelerim için istiyorum,benden bedel almayın dediğinizi dikkate alıp ,ücretsiz gönderdiğimiz için mi hatırlamıyorsunuz!!!!!!!!!???????? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tarumok Bana cevap yazmayın,benim sizin kadar mesajları takip edecek vaktim olmuyor. Özellikle rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biliyorum Murat Bey'le aranizda ama konunun biraz iç kismini bildigim icin ya da oyle sandigim icin yaziyorum.. Murat Bey'le beraber bir kac orkide aldigimiz oldu ve Murat Bey sizin de dediginiz gibi ogrencileri icin aldi. Ve bildigim kadariyla sizden aldigi catt anac bir bitki. Resimde konustugumuz ise yavru bir catt... Yani konunun sizinle alakasi yok. Ve Murat Bey'in sizin gibi bir hocamiza saygisizligi olamayacagi kanaatindeyim... Saygilar diliyorum, yanlis bir laf etti isem affola... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın tarumok aranızda ne geçerse geçsin( bundan sonra yazmayı düşünmüyorum ) diyip geçmeyin bizler forumda sizler sayesinde bilgi depoluyoruz sizler bu güzel orkidelere sahipsiniz sorunlar yaşamamak için yahut yaşadığınız sorunları olsun burada paylaşıp bizleride bilgi sahibi ediyorsunuz bir gün bu orkideye sahip olursam bu bilgilerle yola çıkacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bugün sizinle telefonda da konuştuk, Nilgün Hanım'ın da dediği gibi bu forumda yazmamak olmaz... şahıslar arasında problem olabilir ama inanın sizin sayenizde farklı tür orkideler görüyoruz ve bilgi ediniyoruz. ayrılıp giderseniz sizin gibi değerli bir üyemizi kaybetme üzüntüsü altında bırakırsınız bizi yapmayın lütfen.. ayrıca şu forumda farklı orkideleri oturup konuşan sayılı kişilerden birisiniz, sizden sonrakileri tecrübelerinizden mahrum etmeyiniz.. ve ben sizin böyle töhmet altında kalacak biri olacağınıza inanmıyorum, olayın iç yüzünü de biliyorum o yüzden ''siz''e hak veriyorum. estağfurullah, ben gerçekleri yazdım Murat Bey... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Halil Bey, Burası ortak zevklere sahip bireyleri buluşturan,forum kuralları çerçevesinde bu ortak zevklerle ilgili paylaşımların yapıldığı özgür bir alan.Konuşulması gerekenler sadece ve sadece(bu başlık altında) cattleyadır.Sayın ziya soner'e benimle bir problemi var ise özel mesaj gönderebileceğini ve hatta kendisinde telefonumun bulunduğunu,beni rahatlıkla arayabileceğini hatırlatmak isterim.Buraya bu yazıları yazarak,kime ne anlatmak istediğini de anlamış değilim.Benim tek amacım Orkide paylaşımıdır.Zaten bu çiçek için bu sayfalara yazılar yazmıyormuyuz?Ben gerginlik sevmem.Huzur isterim.Huzurun olmadığı bir yerde benim de işim olmaz.Şuna bakın,cattleya konuşacağımız yerde neler yazmak zorunda kalıyorum.Ben sadece ve sadece orkide konuşmak tartışmak istiyorum.İnanın benim gibi çok sayıda insan bu sayfalara yazılar yazmak istiyor.Fakat bu anlamsız yazışmalar yüzünden ellerindeki o güzide orkideleri ve resimlerini burada paylaşmak istemiyorlar.Bakınız yurt dışı forumlara,herkes sadece ve sadece bitki konuşuyor.Ortak siparişler veriliyor.Bitki takasları yapılıyor.Bunlar malesef burada çok zorlaşıyor.Neyse, sözü fazla uzatmayayım.Şunu anladım ki,ortak zevkler insanları bir noktada birleştiriyormuş lakin gönülleri birleştirmesi çok zormuş. Ben tüm forum sakinlerine saygılarımı sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tarumok sizin onda telefonunuzun olması hiç bir şeyi değiştirmez siz arasanızda Ziya beyin anladığım kadarıyla siyaha beyaz dediyse bunu asla kimse değiştiremez Çok teşekkür ederim gübre olarak haftada bir Ziya beyin cattleya için gönderdiği gübreden fısfıslıyorum doğru gübre olduğunu bildiğimden değil hangi gübre kullanacağımı bilmememden dolayıdır gübre olarak tavsiyeniz varmı tekrar teşekkür ederim bu mesajım da alınacak ne vardı hiç anlamış değilim ama kendisini arayıp konuşmak istediysemde çok kibar bir şekilde azarlanıp telefonu şuanda misafirlerim var deip yüzüme kapatıcak kadar kendisini üzmüşüm buna rağmen vanda sayfasında özürümü iletmişim karşılığını alamayınca masajımı sildim çeşke o orkideyi almasaydımda bunlarıda yaşamasaydım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
evet kesinlikle burada konuşulması gereken şey sadece orkide olmalı. aksi halde hani dedikleri fazlaca sorulan sorularla forum şişiyor ya, öyle yapılan muhabbetle forum şişmiyor(!)... evet ortak siparişler, takaslar bunlar çok güzel şeyler kesinlikle ama bu tür reklam kokan hareketlerin olması beni forum adına çok üzdü ki sizi ne hale soktu siz biliyorsunuz... umarım artık böyle tatsız olaylar yaşanmaz ve sağlıklı forumlar sürdürürüz.. sevgili moderatör'ümüzden ve forum sakinlerinden bu tatsız olaydan ötürü özür dilerim. gerek duyuyorsa sayın moderatör'ümüz mesajlarımı silebilir. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size kesinlikle katılıyorum.. inşallah artık böyle olaylarla karşı karşıya gelmeyiz.. huzurlu forumlar ve saygılar diliyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
|
Ziya bey öncelikle formda yazdığım mesajımı dikkate alıp beni arama nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim aramızda geçen bu konuyu birbirimize ifade biçimi beni bu alınganlığa itmiştir lakin bu günki daha teferruatlı konuşmamızda kimin nerde yanlış nerde doğru olduğunu açık ve net bir dille hiç bir konuyu yanlış anlaşılmaya meal vermeden birbirimize ifade ettik aramızdaki bu konuyu ikimiz içinde güzel sonlandığı için açıkcası çokta mutlu oldum. İnşallah bilgi yüklü böyle bir formda böyle tatsız konularla karşılaşmama dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziya Beyle aranızdaki sorunu çözdüğünüze memnun oldum.Kendisini ben de aradım.Biraz konuştuk Fakat çok müsait olmadığını,daha sonra konuşmak istediğini söyledi.İnşallah beni de ararsa,bu yanlış anlaşılmanın çözülebileceğine inanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yukarıdaki mesajımda aynı konudan bahsettim.Uyarınız doğrultusunda da buraya konu dışı esaj yazmayacağım. saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatırlarsanız bu Cattleya'yı benim için siz beğenmiştiniz, seçimin ne kadar doğru olduğu anlaşıldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Cattleya
Cattleyanın güzelliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Kaybettik...
|
Cattleya'nın güzeliğinden şüphemiz yok zaten! türünü hybridini sesceresini ve bakım bilgilerini de paylaşırsanız forum menun olurdu. Resim ekleyerek forumu kıskandırmak olmuyor öenmli olan PAYLAŞIM ... bakım şartlarınız nedir? Saksı harcınız? v.s. Nebatın edebi kısmı bir yana bir de reel bakım bilgileri önemli bu forumda. bunu yapabilecekmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Trianea
İlk orkidem olan Trianea bu sene ikinci kez seraya renk kattı. Sera ortamında doğal yaşam koşullarını sağlamaya çalıştığım Cattleyanın saksısını Mayıs ayında değiştirirken 4 ayrı saksıya ayrılmasına rağmen çiçeklenmesini sürdürdü. Kış aylarında 10-15 günde bir sulama mevsimine göre ayda 1 veya 2 kere gübreleme yapılarak yetişen orkide genellikle kışın 13-22 derece yazın ise 20-33 derece nem oranı kışın %30-%40 yazın ise %60-%70 olan serada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Müthiş bir güzellik. Ellerinize,gönlünüze sağlık Nur hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
|
Sayın praecox, cattleyadaki sorun nedir acaba?Yeni büyüyen bulbta sürekli kararma oluşuyor.Antraknoz olabilir mi?Acilen yapmam gereken nedir acaba?Ayrıca yeni sürgünleri yukarı doğru büyümesi için desteklemelimiyiz? saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|