![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Sn. praecox sizde de yaprak gübrelemesi beyazlığını görmek içimi rahatlattı. Kendim için bunlar sıkıntı yaratır mı diye düşünmekte idim. ![]() Birkaç sorum olacak müsait olursanız... Cattleya'da çıkan bir yaprağın (ya da dal mı demeli) çiçek zarfı oluşturmaması birşeylerin eksikliğini mi gösterir yoksa doğal bir olasılık mıdır? Çiçek zarfı oluşup da uzun süre en azından görünürde çürümemesine rağmen çiçek oluşumuna da gitmiyor olması için de aynı soruyu sormak isterim. Bir de, çiçek oluşum dönemi için bu mevsimde hafif ılıtılmış kapalı balkon mu daha iyi olur (maks 20-21 derece civarı) yoksa evin içinde, aşağıdan kalorifer sıcaklığı alan bir cam kenarı mı? Kapalı balkon normal süreçte yaprak oluşturma, kök sağlığı gibi açılardan iyi performans gösterdi ama çiçek oluşumu daha sıcak bir ortam mı ister, tereddüt ettim. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik...
|
Cattleya'lar türüne veyahut cinsine göre çiçeklenmesi bir kaç şekilde olabiliyor. Rizoid dalı yaprağını açtıktan sonra içinde çiçek zarfı oluşup dinlenmeye geçenler var. veya yaprağını açıp zarfı oluşturana değin dinlenmeye geçenler var ve hatta hiç zarf açmadan, örneğin bu mesajımdaki catt. hiç zar oluşturmadan çiçek goncaları verebiliyor. Cattleya'ların çiçek açmamasının ilk sebebi genelde ışığın yetersizliğidir. Cattleya'lar doğrudan güneş olmamak kaydı ile çok fazla ışığa gereksinim duyarlar. Ev ortamında gölgelenmiş güney penceresi en uygun yerdir. Diğer sebepleri türüne ve/veya cinsine bağlı olarak dinlenme peryodunun tam uyulamamasındandır. dinlenme oeryodu yukarıda da belirtiğim gibi türe bağlı olarak genelde çiçeklenme sonrası rizoid oluşumundan hemen sonra veya oluşmadan sonra gibi değişiklikler gösterebilir. her Catt. veya hybridinde bu değişiktir. Phal.lerdeki gibi değil ciddi uyulması gereken dinlenme peyotlarına ihtiyaç duyarlar. Bu peyotda çiçeklenmeyi tetiklemek için asgari 5'C azami 10'C gece gündüz ısı farklılıkları gereklidir. Çiçek zarfları dolduktan sonra serince ancak fazla soğuk olmıyan bir yerde tutlmaları çiçeğin ömrünü uzatır. Isı istekleri ve gübreleme peryotları konusunda Ziya Soner beyin tafsiyeleri referans alınabilir. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım, en sona da ben kaldım! Ağustos sonu, Sn. Soner gezisinde aldığım catt. nihayet tam 4 ay sonra açacak gibi. ![]() Zarflardan biri bu gün yırtılmış. Onu yakından takip eden, 8-10 güne kadar yırtılacak, 2 zarf daha var. Onları da takip eden 3 zarf daha. ![]() Ve hızla gelişen bol miktarda sürgün ve yeni zarflar... ![]() ![]() Düzenleyen Ludisa Excellence : 25-12-2008 saat 17:37 Neden: İmlâ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar da açmış halleri ![]() ![]() ![]() Her yıl daha farklılar sanki ![]() Bitkinin ID si hakkında tam bir fikrim yok yalnız, Blc. George King "Serendipity" x Blc Sylvia Fry "Bette" varyeti olduğunu düşünmekteyim, şimdilerde ise diğerlerini ve çok sevdiğim bu melezi donör olarak kullanıp hazırladığım kök ve yaprak eksplantlarını doku kültürün de çalışmaktayım, annelerinin kopyaları bir sürü bitkicik ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Buradan 6 sene geçmiş, Aralığın 24'ü hiç şaşmaz. *-* http://www.agaclar.net/forum/335616-post133.htm ![]() Düzenleyen Ludisa Excellence : 27-01-2015 saat 23:59 Neden: link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|