agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1012Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2012, 13:43   #451
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Galeri: 2
Epicattleya Plicaboa.Şu anda açmak üzere.Bu hibridin açmaya başlaması beni sevindirdi çünkü ışık isteği cattleya dan fazla.Bu bulunduğu ortamdaki diğer catleyalarımda ışık sorunumun olmadığını da gösteriyor.Su ve nem isteği catt lerden fazla ancak yine de kontrollu.Bunu Ankaradan Ataman beyden Aralık ayında backbulb olarak aldığım 6-7 cattleyadan birisi.Bu hibridin aynısı ancak daha gelişmişi Nur Hn da daha önce açmıştı.Burda paylaştı mı hatırlamıyorum ancak çiçek rengi ve şekli ilginçtir.

Eklenen Resimler

agozce ve nılgun_dogan beğendi.
B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2012, 22:30   #452
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarumok Mesajı Göster
Sayın praecox,
cattleyadaki sorun nedir acaba?Yeni büyüyen bulbta sürekli kararma oluşuyor.Antraknoz olabilir mi?Acilen yapmam gereken nedir acaba?Ayrıca yeni sürgünleri yukarı doğru büyümesi için desteklemelimiyiz?
saygılarımla.
Tabbii ki antraknoz, özelikle de bu sıcaklarda ve nemde...
Cattleyalarda antraknoz için bu başlığı okuyun..

Yapraklar dik değilse ve de sürgünler yukarı doğru dik bir şekilde gelişmiyorsa bu öncelikle ışık sorunudur. Evlerde gün ışığı pencereden girdiğinde sürgünler eğimli bir gelişim gösterir.

tarumok beğendi.

Düzenleyen praecox : 30-07-2012 saat 10:11 Neden: link
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 15:50   #453
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2010
sayın hocam,
başlıkta belirttiğiniz ilacı bu gün alıp,sis şeklinde sıkma yöntemi ile kararma olan tüm cattleyalara yapraklara ve yaprak-kök birleşimlerine uyguladım.Kararmalar düzelecek mi yoksa,oluşan kararmaları mekanik yöntemle(bir alet yardımı ile) kesip almalımıyım?Bitkileri saksılarından çıkarıp,köklerine de aynı ilaçtan uygulanmalı mı? elimde kalan ilaçlı suyu saklayıp daha sonra kullanabilir miyim?Bu hastalık paph. ve phrag. larda da görülür mü?Çünkü aynı ortamda bulunuyorlar.
saygılarımla.

tarumok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2012, 17:07   #454
Ağaç Dostu

Sayın Hocam,
izninizle bir soru daha sormak istiyorum.Resimdeki cattleyanın sol sürgünü geçen yıl çiçeğini vermiş.Sağdaki bu yıl çiçek verecek.Çiçek zarfı oluşturdu.soldakinin görüntüsü neden girintili çıkıntılı acaba?Artık çiçek vermeyeceği için ömrünü mü doldurdu?yani ölüm sürecine girdiği için mi büzüşmüş durumda?Bütün catt. larda süreç böyle mi işler?yoksa başka bir şeyin belirtisi mi bu durum(örneğin susuzluk)?
saygılarımla.

Eklenen Resimler

Eski 30-07-2012, 18:36   #455
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Sayın Hocam,
izninizle bir soru daha sormak istiyorum.Resimdeki cattleyanın sol sürgünü geçen yıl çiçeğini vermiş.Sağdaki bu yıl çiçek verecek.Çiçek zarfı oluşturdu.soldakinin görüntüsü neden girintili çıkıntılı acaba?Artık çiçek vermeyeceği için ömrünü mü doldurdu?yani ölüm sürecine girdiği için mi büzüşmüş durumda?Bütün catt. larda süreç böyle mi işler?yoksa başka bir şeyin belirtisi mi bu durum(örneğin susuzluk)?
saygılarımla.
Soldakinin buruşması normal gibi ise de bir sende bu halde buruşmamalı. asıl sorun yeni sürgünde... bu bitki de antraknozdan ve kök çürüğünden olsa gerek ya iyi su çekemiyor ya da iyi sulıyamıyorsunuz. bu tarz akordeon gelişimler phap.larda miltonia oncidium ve benzeri türlerde sıkça görülür bu sulama sorunudur

Saksıdan çıkartın bitkiyi önce bir güzel ilaçlayın kuru zarfları "ki pseudo-bulbları sarar" temizleyin ve en iyisi yakın. kökü bu artan ilaçlı suya sokun 20 dk kadar bekleyin yeni bir saksı harcına ekin harcı ilaçlayın.

aslında bitki için bu bir eziyet ancak bu eziyeti görmezse de ölecek.

bana da 2-3 yıl önce bulaştı ve nerde ise 24 ayrı türümü kurtaramadım. bu mered bir bulaştı mı kolay kolay arındırılıamıyor yeni alımları karantina yöntemi tatbik tafsiyesi sadece bu yüzden ben bir kez sertifikasız bir yerden aldım ve karantinaya almadım ve bulaştı .
sizin için sorun yok nasılsa o türleri yeniden temin edersiniz ve orch popülasyonunuz fazla değil.

Kökleri sökünce resmedin görelim.

Eski 30-07-2012, 19:54   #456
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Soldakinin buruşması normal gibi ise de bir sende bu halde buruşmamalı. asıl sorun yeni sürgünde... bu bitki de antraknozdan ve kök çürüğünden olsa gerek ya iyi su çekemiyor ya da iyi sulıyamıyorsunuz. bu tarz akordeon gelişimler phap.larda miltonia oncidium ve benzeri türlerde sıkça görülür bu sulama sorunudur

Saksıdan çıkartın bitkiyi önce bir güzel ilaçlayın kuru zarfları "ki pseudo-bulbları sarar" temizleyin ve en iyisi yakın. kökü bu artan ilaçlı suya sokun 20 dk kadar bekleyin yeni bir saksı harcına ekin harcı ilaçlayın.

aslında bitki için bu bir eziyet ancak bu eziyeti görmezse de ölecek.

bana da 2-3 yıl önce bulaştı ve nerde ise 24 ayrı türümü kurtaramadım. bu mered bir bulaştı mı kolay kolay arındırılıamıyor yeni alımları karantina yöntemi tatbik tafsiyesi sadece bu yüzden ben bir kez sertifikasız bir yerden aldım ve karantinaya almadım ve bulaştı .
sizin için sorun yok nasılsa o türleri yeniden temin edersiniz ve orch popülasyonunuz fazla değil.

Kökleri sökünce resmedin görelim.
Hocam ilacın oranını nasıl ayarlamalıyım?Beş litre suya bir yemek kaşığı uygun mudur?İlacı tekrar hazırlayıp tüm cattleyalar için(saksıdan çıkarıp ilaçlı suda kökleri 20 dakika bekletme) uygulayacağım.

Eski 30-07-2012, 20:11   #457
Ağaç Dostu

Hocam aynı harcı güzelce ilaçlayıp tekrar kullansam olur mu?şu an için elimde harç yok.Harçlar yeni zaten.Ekstra kömür ilave edebilirim.

Eski 30-07-2012, 21:26   #458
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Sn.Praecox bu ilaçları İstanbulda nereden bulabilirim. (ben bulamadım)

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 09:17   #459
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Sn.Praecox bu ilaçları İstanbulda nereden bulabilirim. (ben bulamadım)
nrkrkmz'a danışın ilaç temini zorlaştı muadileri de varsa da reçetesiz satımları durduruldu. tek tük bitkiler için de pek değmiyor.

Nur hanım eminim size yardımcı olur.

agozce beğendi.
Eski 31-07-2012, 10:49   #460
Ağaç Dostu

Hocam kökleri görmek istemiştiniz.Buyrun.

Eklenen Resimler

Eski 31-07-2012, 11:34   #461
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Hocam kökleri görmek istemiştiniz.Buyrun.
Kökleri parmaklarınızla hafifçe sıkınca içleri dolu mu boş mu?

Ciddi bir sulama ve nem sorununuz var.
Bitki çok kuru görünüyor ve bu aylarda sürmesi gereken asıl kökleri de sanırım bu yüzden sürememiş.

Eski 31-07-2012, 12:45   #462
Ağaç Dostu

Alıntı:
Kökleri parmaklarınızla hafifçe sıkınca içleri dolu mu boş mu?

Ciddi bir sulama ve nem sorununuz var.
Bitki çok kuru görünüyor ve bu aylarda sürmesi gereken asıl kökleri de sanırım bu yüzden sürememiş.
Köklerin içi dolu.Haftada bir daldırma yöntemi uyguluyorum şu an için.Sksıdan çıkardıktan 3-4 saat sonra resimlediğim için kökler biraz kuru görünüyor.İlaçlamayı dediğiniz şekilde yaptım ve yeni harca ektim.Sulamayı ne şekilde önerirsiniz?

Eski 31-07-2012, 13:34   #463
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Köklerin içi dolu.Haftada bir daldırma yöntemi uyguluyorum şu an için.Sksıdan çıkardıktan 3-4 saat sonra resimlediğim için kökler biraz kuru görünüyor.İlaçlamayı dediğiniz şekilde yaptım ve yeni harca ektim.Sulamayı ne şekilde önerirsiniz?
Türe bağlı olmakla beraber şimdilerde çoktan yeni rizomdan sonra köklenmenin de başlaması lazımdı en öndeki yeni rizomdan hiç kök çıkartmamış.

Fungal bir araz olsa da kök salması gerekir ve köklerde arazı belli eder. hal böyle iken görüntü sulama ve nem sorunu olduğu yönde.
Bu sıcaklarda sulama 2-3 günde bir gerekebilir.
saksı harcına göre haftada bir değil de daha da sık gerekebilir. Bunu da anlamanın en iyi yolu saksının ağırlığını tartmak. Hafif ise kurumuş demektir.
üst harcın kuru olması bir şey ifade etmezalt ıslak kalınca fungal sorunlar baş gösterir. yaz aylarında sabahın erken saatlerinden su püskürtmek de gereklidir. şayett vede özelikle saksı bir terraryumda ya da sera da değilse.

Sonuç: rizomların buruşması yeni kök oluşumunun görülmemesi sulama sorununa göstergedir. öyle ya da böyle bitki bir şekilde susuzluktan düzgün gelişim gösteremiyor hatta eski rizomlarından suyu çekiyor köklerden çekemediğinden olsa gerek.

Eski 31-07-2012, 16:35   #464
Ağaç Dostu

Alıntı:
Türe bağlı olmakla beraber şimdilerde çoktan yeni rizomdan sonra köklenmenin de başlaması lazımdı en öndeki yeni rizomdan hiç kök çıkartmamış.

Fungal bir araz olsa da kök salması gerekir ve köklerde arazı belli eder. hal böyle iken görüntü sulama ve nem sorunu olduğu yönde.
Bu sıcaklarda sulama 2-3 günde bir gerekebilir.
saksı harcına göre haftada bir değil de daha da sık gerekebilir. Bunu da anlamanın en iyi yolu saksının ağırlığını tartmak. Hafif ise kurumuş demektir.
üst harcın kuru olması bir şey ifade etmezalt ıslak kalınca fungal sorunlar baş gösterir. yaz aylarında sabahın erken saatlerinden su püskürtmek de gereklidir. şayett vede özelikle saksı bir terraryumda ya da sera da değilse.

Sonuç: rizomların buruşması yeni kök oluşumunun görülmemesi sulama sorununa göstergedir. öyle ya da böyle bitki bir şekilde susuzluktan düzgün gelişim gösteremiyor hatta eski rizomlarından suyu çekiyor köklerden çekemediğinden olsa gerek.
cevaplarınız için teşekkürler.Anladığım kadarıyla büzüşmeler susuzluktan.Bu arada fazla sulayıp bitkiyi boğadabiliriz.Bu ince ayarı ortama,saksı harcına göre çok iyi ayarlamalıyız.Saksıyı tartma yöntemini kullanacağım.Ayrıca bitkiyi şeffaf bir saksıya aldım.Harcı kontrol noktasında daha sağlıklı gözlem yapabileceğimi zannediyorum.çok sağolun

saygılarımla.

Eski 05-08-2012, 14:39   #465
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver Mesajı Göster
Epicattleya Plicaboa.Şu anda açmak üzere.Bu hibridin açmaya başlaması beni sevindirdi çünkü ışık isteği cattleya dan fazla.Bu bulunduğu ortamdaki diğer catleyalarımda ışık sorunumun olmadığını da gösteriyor.Su ve nem isteği catt lerden fazla ancak yine de kontrollu.Bunu Ankaradan Ataman beyden Aralık ayında backbulb olarak aldığım 6-7 cattleyadan birisi.Bu hibridin aynısı ancak daha gelişmişi Nur Hn da daha önce açmıştı.Burda paylaştı mı hatırlamıyorum ancak çiçek rengi ve şekli ilginçtir.
Bugün itibari ile açtı.

Eklenen Resimler

Eski 26-08-2012, 18:23   #466
Ağaç Dostu

Elimdeki diğer bir Cattleya türü Cattleya Bowringiana da açtı.Belki biraz erken ama genelde sonbahara doğru açıyor denmekte.Bunu da 8 ay önce Ataman beyden almıştım.Bu gurubun hepsi genç backbulb lardır.Onun için az çiçeklenme gösteriyorlar.Hem Cattleya Bowringiana hem de bir yukarda paylaştığım Epicattleya Plicaboa aslında çok sayıda çiçek açanlardan.Ancak dediğim gibi genç bitkiler olduklarından açmaları dahi bana yetti

Eklenen Resimler

Eski 26-08-2012, 18:27   #467
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Elimdeki diğer bir Cattleya türü Cattleya Bowringiana da açtı.Belki biraz erken ama genelde sonbahara doğru açıyor denmekte.Bunu da 8 ay önce Ataman beyden almıştım.Bu gurubun hepsi genç backbulb lardır.Onun için az çiçeklenme gösteriyorlar.Hem Caattleya Bowringiana hem de bir yukarda paylaştığım Epicattleya Plicaboa aslında çok sayıda çiçek açanlardan.Ancak dediğim gibi genç bitkiler olduklarından açmaları dahi bana yetti
Koku?

Eski 26-08-2012, 18:31   #468
Ağaç Dostu

Alıntı:
Koku?
Hocam vallaha bilgisayarın başından kalkıp sırf senin için şimdi kokladımHiç koku yok.Bir de sabah erken koklayayım bakayım

Eski 19-09-2012, 20:22   #469
Ağaç Dostu

Pot. Haw Yuan Orange ' Chian Hao' BM/TOGA (Blc. Haw Yuan Moon x Pot. Free Spirit )

Yaklaşık 5 ay önce ilkbaharda açan bu catt. türüm yine açmaya başladı.

Not:Geldiğinde ilk fotoğrafları 391 nolu mesajımdadır.

Eklenen Resimler

Eski 20-09-2012, 15:50   #470
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
Tebrikler Bora bey,
Başarınız daim olsun.

B.Unver beğendi.
Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 08:56   #471
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Pot. Haw Yuan Orange ' Chian Hao' BM/TOGA (Blc. Haw Yuan Moon x Pot. Free Spirit )

Yaklaşık 5 ay önce ilkbaharda açan bu catt. türüm yine açmaya başladı.

Not:Geldiğinde ilk fotoğrafları 391 nolu mesajımdadır.
Bora bey izninizle bir şey sormak isterim.
391 nolu resimde sanki catt. yaprakları daha dik ve gür gibi görüyorum. ama son resimde biraz seyrek yapraklı ve dağınık gibi geldi. Bir sorun veya ortama alışmayla ilgili bir sorunmu yaşadı.

Saygılarımla.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 09:10   #472
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Bora bey izninizle bir şey sormak isterim.
391 nolu resimde sanki catt. yaprakları daha dik ve gür gibi görüyorum. ama son resimde biraz seyrek yapraklı ve dağınık gibi geldi. Bir sorun veya ortama alışmayla ilgili bir sorunmu yaşadı.

Saygılarımla.
Hayır hiçbir sıkıntı olmadı.Olsa idi 6 ay içinde ikinci kez çiçek açmazdı

2 resim arasında karşılaştırmada bir tek şeyi ve bence önemli olanı gözden kaçırmışsınız.Saksı değişimini Çünkü saksı değişiminde daha geniş bir saksıya alındı.Onun için gözünüze seyrek ve dağınık gelebilir çünkü dar şeffaf saksıdan daha geniş bir saksıya dikilmişti.

Bir de elbette fotoğrafın çekildiği açı ve ışık farkı da olabilir.

Eski 21-09-2012, 09:30   #473
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Hayır hiçbir sıkıntı olmadı.Olsa idi 6 ay içinde ikinci kez çiçek açmazdı

2 resim arasında karşılaştırmada bir tek şeyi ve bence önemli olanı gözden kaçırmışsınız.Saksı değişimini Çünkü saksı değişiminde daha geniş bir saksıya alındı.Onun için gözünüze seyrek ve dağınık gelebilir çünkü dar şeffaf saksıdan daha geniş bir saksıya dikilmişti.

Bir de elbette fotoğrafın çekildiği açı ve ışık farkı da olabilir.
Bora bey saksı değişimini farketmemek mümkün değil tabikide farkettim. Ama doğrudur daha büyük saksıda göz yanılması normal, katılıyorum. Besleme konusunda çiçeklenmesi için standartların dışında bir yol varmıdır izlediğiniz.

Eski 21-09-2012, 09:46   #474
Ağaç Dostu

Ben tüm orkidelerimi haftada önce 50 ms lik bir su ile yıkama yapmak şartı ile sular sonra da 4/1-4/2 (orkidenin türüne göre) oranında gübrelerim(Yaz ayları uygulaması).Bu.Başka hiçbir uyguladığım değişik yöntem yok.Yani haftalık gübreleme.

Bazı catt. ler yılda iki kere de açabiliyor.Çaprazlamasından dolayı.Evimdeki her catt. böyle 6 ayda açacak diye bir konu yok yani

Eski 21-09-2012, 09:55   #475
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Ben tüm orkidelerimi haftada önce 50 ms lik bir su ile yıkama yapmak şartı ile sular sonra da 4/1-4/2 (orkidenin türüne göre) oranında gübrelerim(Yaz ayları uygulaması).Bu.Başka hiçbir uyguladığım değişik yöntem yok.Yani haftalık gübreleme.

Bazı catt. ler yılda iki kere de açabiliyor.Çaprazlamasından dolayı.Evimdeki her catt. böyle 6 ayda açacak diye bir konu yok yani
Bora bey 3 soru.

Sulamada daldırma yöntemini hiç mi kullanmıyorsunuz? Kullanmıyorsunuz özel bir nedeni varmı?
Birde, fertilizer olarak hazır satılan bir ürünmü yoksa özel yapım bir ürünmü kullanıyorsunuz? NPK oranı nedir?
Son olarak kışın uyguladığınız gübreleme ne sıklıkta ve NPK değerlerinde bir değişikliğe gidiyormusunuz?

Umarım sorularla sıkmıyorumdur. Engin bilgilerinizden faydalanmak ve bilgime bilgi eklemek amacıyla.

Saygılarımla.

Eski 21-09-2012, 10:20   #476
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Bora bey 3 soru.

Sulamada daldırma yöntemini hiç mi kullanmıyorsunuz? Kullanmıyorsunuz özel bir nedeni varmı?
Birde, fertilizer olarak hazır satılan bir ürünmü yoksa özel yapım bir ürünmü kullanıyorsunuz? NPK oranı nedir?
Son olarak kışın uyguladığınız gübreleme ne sıklıkta ve NPK değerlerinde bir değişikliğe gidiyormusunuz?

Umarım sorularla sıkmıyorumdur. Engin bilgilerinizden faydalanmak ve bilgime bilgi eklemek amacıyla.

Saygılarımla.
Daldırma yöntemi yazın 15 günde bir kışın ayda bir olarak ancak diğer yöntem yıkama yazın haftalık kışın 15 günde bir.Gübreleme fısfılama olarak saksı dibine haftalık ve ayda bir daldırma.

Bu benim yaklaşık Ziya beyden ve Nur hanımdan aldığım catt ler ki 1 yıldır, Ankaradan aldıklarım ve yurtdışından getirdiklerim ki 6 aydır aynıdır.

Ama bende değişik türler de var.örneğin Ghost gibi, Bulbophylum lar gibi, Pragmipedium pearcei var.ecuadorense gibi ve hatta elimdeki değişik Phragmipedium ile paphiopedilum arasında su istekleri değişiktir.Bunlara da ayrı uygulama.Bunlar yüksek nem ve ıslaklık ister bunalara ayrı yöntemler uyguluyorum.

Yani kısaca nabza göre şerbet Sulama ve bakımda genelleme yapamam.Gübre istekleri bile değişiklik gösterir oransal olarak.

NPK hazır.Ben hazırlamıyorum.Gübre hazırlaması ayrı bir bilgi birikimi ve kimya bilgisi ister.NPK genelde 5-5-5 kullanıyorum.Hayır değişikliğe gitmiyorum.

SAGEN beğendi.
Eski 21-09-2012, 14:18   #477
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Bora bey bir süre önce öğrendiğim bir şeyin doğruluğunu sorgulamak isterim. Catleyaların öğlene kadar koktuğunu okudum bu doğrumu?

Eski 21-09-2012, 14:56   #478
Ağaç Dostu

Çoğu türü için evet ve oldukça güzel bir kokudur.

SAGEN beğendi.
Eski 21-09-2012, 16:00   #479
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 47
Alıntı:
Çoğu türü için evet ve oldukça güzel bir kokudur.
Buna bir ilave yapmak isterim.
Tüm gün kokarlar sabahları daha yoğundur koku

praecox, SAGEN ve B.Unver beğendi.
nrkrkmz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2012, 21:24   #480
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nrkrkmz Mesajı Göster
Buna bir ilave yapmak isterim.
Tüm gün kokarlar sabahları daha yoğundur koku
Sayın NRKRKMZ;

Sanırım okuduğum yazıda da anlatılmak istenen buydu ama yetersiz anlatılmış. Yazılan yazıda benim okuduğum öğlene kadar koktuğuydu. Benide şaşırtan bu bağlamda tam burasıydı. Sanki öğlene kadar kokuyor daha sonra kokusu kesiliyor gibi.
Ama şu anda yazdığınızdan çok net anladım. Sürekli koku var ancak öğlene kadar daha yoğun ve keskin sanırım.
Peki bu bağlamda merak ettim siz, Bora bey veya sayın Praecox dan öğrenmek isterim. Bu kokunun sabahları bu denli yoğun olup sonra etkisini kaybetmesinin nedeni nedir?
Gerçi bu konuda Ziya Hocamında engin bilgisinden faydalanmak isterim...

Saygılarımla.

Düzenleyen SAGEN : 21-09-2012 saat 21:27 Neden: yazı ekleme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025