View Single Post
Eski 21-09-2012, 10:20   #476
B.Unver
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Bora bey 3 soru.

Sulamada daldırma yöntemini hiç mi kullanmıyorsunuz? Kullanmıyorsunuz özel bir nedeni varmı?
Birde, fertilizer olarak hazır satılan bir ürünmü yoksa özel yapım bir ürünmü kullanıyorsunuz? NPK oranı nedir?
Son olarak kışın uyguladığınız gübreleme ne sıklıkta ve NPK değerlerinde bir değişikliğe gidiyormusunuz?

Umarım sorularla sıkmıyorumdur. Engin bilgilerinizden faydalanmak ve bilgime bilgi eklemek amacıyla.

Saygılarımla.
Daldırma yöntemi yazın 15 günde bir kışın ayda bir olarak ancak diğer yöntem yıkama yazın haftalık kışın 15 günde bir.Gübreleme fısfılama olarak saksı dibine haftalık ve ayda bir daldırma.

Bu benim yaklaşık Ziya beyden ve Nur hanımdan aldığım catt ler ki 1 yıldır, Ankaradan aldıklarım ve yurtdışından getirdiklerim ki 6 aydır aynıdır.

Ama bende değişik türler de var.örneğin Ghost gibi, Bulbophylum lar gibi, Pragmipedium pearcei var.ecuadorense gibi ve hatta elimdeki değişik Phragmipedium ile paphiopedilum arasında su istekleri değişiktir.Bunlara da ayrı uygulama.Bunlar yüksek nem ve ıslaklık ister bunalara ayrı yöntemler uyguluyorum.

Yani kısaca nabza göre şerbet Sulama ve bakımda genelleme yapamam.Gübre istekleri bile değişiklik gösterir oransal olarak.

NPK hazır.Ben hazırlamıyorum.Gübre hazırlaması ayrı bir bilgi birikimi ve kimya bilgisi ister.NPK genelde 5-5-5 kullanıyorum.Hayır değişikliğe gitmiyorum.

B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön