Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarumok
Sayın Hocam,
izninizle bir soru daha sormak istiyorum.Resimdeki cattleyanın sol sürgünü geçen yıl çiçeğini vermiş.Sağdaki bu yıl çiçek verecek.Çiçek zarfı oluşturdu.soldakinin görüntüsü neden girintili çıkıntılı acaba?Artık çiçek vermeyeceği için ömrünü mü doldurdu?yani ölüm sürecine girdiği için mi büzüşmüş durumda?Bütün catt. larda süreç böyle mi işler?yoksa başka bir şeyin belirtisi mi bu durum(örneğin susuzluk)?
saygılarımla.
|
Soldakinin buruşması normal gibi ise de bir sende bu halde buruşmamalı. asıl sorun yeni sürgünde... bu bitki de antraknozdan ve kök çürüğünden olsa gerek ya iyi su çekemiyor ya da iyi sulıyamıyorsunuz. bu tarz akordeon gelişimler phap.larda miltonia oncidium ve benzeri türlerde sıkça görülür bu sulama sorunudur
Saksıdan çıkartın bitkiyi önce bir güzel ilaçlayın kuru zarfları "ki pseudo-bulbları sarar" temizleyin ve en iyisi yakın. kökü bu artan ilaçlı suya sokun 20 dk kadar bekleyin yeni bir saksı harcına ekin harcı ilaçlayın.
aslında bitki için bu bir eziyet ancak bu eziyeti görmezse de ölecek.
bana da 2-3 yıl önce bulaştı ve nerde ise 24 ayrı türümü kurtaramadım. bu mered bir bulaştı mı kolay kolay arındırılıamıyor yeni alımları karantina yöntemi tatbik tafsiyesi sadece bu yüzden ben bir kez sertifikasız bir yerden aldım ve karantinaya almadım ve bulaştı .
sizin için sorun yok nasılsa o türleri yeniden temin edersiniz ve orch popülasyonunuz fazla değil.
Kökleri sökünce resmedin görelim.