agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni334Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2007, 10:26   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2007
Sayın Praecox,

Cymbidiumum bendeki üçüncü haftasını doldurdu. Önerilerinize uymaya çalışıyorum.Oldukça iyi görünüyor. Yanlız bazı yaprak uçlarında kuruma var. Kaloriferden oldukça uzaklaştırdım. Ancak biraz daha uzaklaştırırsam bu seferde az ışık tehlikesi var.Kuruyan yaprakları kurudukları yerden kesmek gerekir mi? Birde bazı çiçekli dalların ömürleri bitiyor. Çiçekler kuruduktan sonra dal odunsu bir görünüm alıyor.Bu dalları da kesmek gerekir mi?Son olarak artık gübreleme yapmanın zamanı gelmiş midir?Teşekkkür ederim.

Saygılarımla!

ardaezgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2007, 15:03   #2
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardaezgi Mesajı Göster
Sayın Praecox,

Cymbidiumum bendeki üçüncü haftasını doldurdu. Önerilerinize uymaya çalışıyorum.Oldukça iyi görünüyor. Yanlız bazı yaprak uçlarında kuruma var. Kaloriferden oldukça uzaklaştırdım. Ancak biraz daha uzaklaştırırsam bu seferde az ışık tehlikesi var.Kuruyan yaprakları kurudukları yerden kesmek gerekir mi? Birde bazı çiçekli dalların ömürleri bitiyor. Çiçekler kuruduktan sonra dal odunsu bir görünüm alıyor.Bu dalları da kesmek gerekir mi?Son olarak artık gübreleme yapmanın zamanı gelmiş midir?Teşekkkür ederim.

Saygılarımla!
kurumaya başlıyan yapraklarını bırakın önce kendi rizomun ordan kendi atsın. cymbidiumlarım bir tür mozaik virüsü vardır bu tarz kurumalar ev içi bakım şartlarında özelikle kalorifer sıcağında bu viral hastalığa benzerlikler gösterselerde hemen paniklemeyin bu viral hastalıklar uzmanlarca dahi uzun analizler sonucu anlaşılabilmekde. evde cymbidium fazla değilse bir girişimde bulunmanız gerekmez ama bu tarz bir arazı olan monokültür seralarda derhal yakmak sureti ile bertaraf edilmesi gibi önleyici bir müdahale gerektirir.
cymbidiumun kuruyan çiçek saplarını keskin bir bıçakla veya makasla kesin...
tabii kemsden aletleri alkolemek sureti ile steril yapın.
çiçekleri geçtikden sonra ölmüş rizomların veya üzerindeki yaprak kuruntularını da dikkatlice muz ayıklar gibi sıyırarak temizlemeniz gerek.

saygılar

Fatma Kochan beğendi.
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2009, 15:24   #3
-

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardaezgi Mesajı Göster
Sayın Praecox,

Saygılarımla!
Sayın Arda ORKİDELERLE ilgili tüm yanıtlarınızı,toprağını ve gübresini temin edebileceğinizve hatta adresinize istiye bileceğiniz tek kişi Ziya Soner dır.İletişim nosu 0 532 4844844 tür.saygilar.

suyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2009, 16:57   #4
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suyum Mesajı Göster
Sayın Arda ORKİDELERLE ilgili tüm yanıtlarınızı,toprağını ve gübresini temin edebileceğinizve hatta adresinize istiye bileceğiniz tek kişi Ziya Soner dır.İletişim nosu 0 532 4844844 tür.saygilar.
Orkide bölümünü kapatalım, yazılmışların tümünü silelim.

Sizin cümlenizin yer aldığı bir sayfa yapalım yeter

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2009, 23:33   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Merhabalar...bu hafta sonu istanbula gitme fırsatım oldu ve beylikdüzü bauhausa dan 2 adet cymbidium aldım.biri beyaz diğeri pembe renkli.Yalnız birşeyden çok korkuyorum formda okuduğum kadarı ile saksı da böcek olma ihtimali var.Sizlere bazı sorularım olacak:
1) Ben böcekli olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
2)kökler çok sıkışık topraktan taşacak gibi değiştirmelimiym yoksa beklemeli miyim?
3)Gübre aldım ne kadar zaman aralığı ile ne kadar vermeliyim?
4)Kök sayısı fazla görünüyor ayırmama gerek varmı?
cevaplarsanız çok mutlu olurum saygılar...

fulyaduru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025