![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2007
|
Sayın Praecox, Cymbidiumum bendeki üçüncü haftasını doldurdu. Önerilerinize uymaya çalışıyorum.Oldukça iyi görünüyor. Yanlız bazı yaprak uçlarında kuruma var. Kaloriferden oldukça uzaklaştırdım. Ancak biraz daha uzaklaştırırsam bu seferde az ışık tehlikesi var.Kuruyan yaprakları kurudukları yerden kesmek gerekir mi? Birde bazı çiçekli dalların ömürleri bitiyor. Çiçekler kuruduktan sonra dal odunsu bir görünüm alıyor.Bu dalları da kesmek gerekir mi?Son olarak artık gübreleme yapmanın zamanı gelmiş midir?Teşekkkür ederim. Saygılarımla! |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
cymbidiumun kuruyan çiçek saplarını keskin bir bıçakla veya makasla kesin... tabii kemsden aletleri alkolemek sureti ile steril yapın. çiçekleri geçtikden sonra ölmüş rizomların veya üzerindeki yaprak kuruntularını da dikkatlice muz ayıklar gibi sıyırarak temizlemeniz gerek. saygılar |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
-
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Sizin cümlenizin yer aldığı bir sayfa yapalım yeter ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Merhabalar...bu hafta sonu istanbula gitme fırsatım oldu ve beylikdüzü bauhausa dan 2 adet cymbidium aldım.biri beyaz diğeri pembe renkli.Yalnız birşeyden çok korkuyorum formda okuduğum kadarı ile saksı da böcek olma ihtimali var.Sizlere bazı sorularım olacak: 1) Ben böcekli olup olmadığını nasıl anlayabilirim? 2)kökler çok sıkışık topraktan taşacak gibi değiştirmelimiym yoksa beklemeli miyim? 3)Gübre aldım ne kadar zaman aralığı ile ne kadar vermeliyim? 4)Kök sayısı fazla görünüyor ayırmama gerek varmı? cevaplarsanız çok mutlu olurum saygılar... |
|
|
|
![]() |
|
|