Konu: Cymbidium
View Single Post
Eski 08-03-2007, 14:03   #13
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardaezgi Mesajı Göster
Sayın Praecox,

Cymbidiumum bendeki üçüncü haftasını doldurdu. Önerilerinize uymaya çalışıyorum.Oldukça iyi görünüyor. Yanlız bazı yaprak uçlarında kuruma var. Kaloriferden oldukça uzaklaştırdım. Ancak biraz daha uzaklaştırırsam bu seferde az ışık tehlikesi var.Kuruyan yaprakları kurudukları yerden kesmek gerekir mi? Birde bazı çiçekli dalların ömürleri bitiyor. Çiçekler kuruduktan sonra dal odunsu bir görünüm alıyor.Bu dalları da kesmek gerekir mi?Son olarak artık gübreleme yapmanın zamanı gelmiş midir?Teşekkkür ederim.

Saygılarımla!
kurumaya başlıyan yapraklarını bırakın önce kendi rizomun ordan kendi atsın. cymbidiumlarım bir tür mozaik virüsü vardır bu tarz kurumalar ev içi bakım şartlarında özelikle kalorifer sıcağında bu viral hastalığa benzerlikler gösterselerde hemen paniklemeyin bu viral hastalıklar uzmanlarca dahi uzun analizler sonucu anlaşılabilmekde. evde cymbidium fazla değilse bir girişimde bulunmanız gerekmez ama bu tarz bir arazı olan monokültür seralarda derhal yakmak sureti ile bertaraf edilmesi gibi önleyici bir müdahale gerektirir.
cymbidiumun kuruyan çiçek saplarını keskin bir bıçakla veya makasla kesin...
tabii kemsden aletleri alkolemek sureti ile steril yapın.
çiçekleri geçtikden sonra ölmüş rizomların veya üzerindeki yaprak kuruntularını da dikkatlice muz ayıklar gibi sıyırarak temizlemeniz gerek.

saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön