![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Merhaba, yeni sürgün çıkarıyor.Çiçek sapı değil malesef. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Tüh.. Olsun yeni sürgün demek, potansiyel çiçek sapı demek ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim sürgüne arkadaş gelmiş, ![]() Hatta başka var mı acaba diye diplere bakarken bir tane daha keşfettim ![]() ![]() Fotoğraflar yamuk ama nasıl düzelteceğimi bilemedim ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbidiumum coştu
Sürgün sayım 5'e çıkmış ![]() İlk sürgünüm kocaman oldu yanındaki de 11Mart'ta keşfedilen ![]() Bu da 11 Şubat'ta bahsedilen 3. arkadaş ![]() Bunar da yeni yavrular ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Sevgili naturelee13 fotograflarinizi simdi gördüm.Mavi orkidenizin yapraklari sagikli görünüyor.Fakat disindaki tülü acin. Ilk yapmaniz gereken cam kabugundan olusan orkide topragi ve seffaf bol delikleri olan orkide saksilari alip,ici su dolu kökleri kesip yeni saksilarina gecirmek. Gördügüm kadariyla cam saksilarin icinde orkideleriniz kökler hava alamiyor,delikte olmadigi icin su icerisinde kaliyor ve köklerde cürümeye sebep oluyor. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2013
|
yeni surgunler yaz boyu buyuyup son baharda cicek acarlar. yapraklarin ve yumrularin guclenmesi icin ben ilk bahardan itibaren yuksek azotlu gubre kullaniyorum. (30-10-10) son baharda buyumesini tamamlayan yumrularin ciceklenmesine yardimci olmasi icin fosfor takviyesi yapiyorum. eger yuksek fosforlu gubre bulamazsaniz normal gubrelemenize devam ederken 4 litre suya 1 corba kasigi keci boynuzu pekmezi karistirip yapraklara puskurterek kullanabilirsiniz. orkidelerinizin kac tane cicek actigina sasiracaksiniz. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2013
|
Alıntı:
Keçi boynuzu pekmezli suyu ne kadar puskurtmeliyim? Hatta verebiliyorsanız kendi kullandığınız gübrenin adını öğrenebilir miyim? En buyuk arzum sağlıklı bolca çiçekleri uzun sure görebilmek? Yazın cymbidiumlari serin tutmak İcin ne yapabiliriz? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2013
|
kullandigim gubrenin ismi "Miracle Gro Orchid Food". her sulamada 4 litre suya bir cay kasigi koyuyorum. (Genelde ingilizce bilgilendirmelerde 1 galon suya 1/4 teaspoon derler, ancak teaspoon turkcedeki tatli kasigina tekabul ediyor; yani cay kasigi degil. o yuzden 4 litreye 1 cay kasigi koyarsaniz bitkilerinizi yakmazsiniz.) pekmezli suyu haftada bir puskurtuyorum. siz de ortamin nemine gore haftada bir veya iki puskurtebilirsiniz. (puskurtme islemini gece yaparsaniz ve hava soguksa bitkileriniz zarar gorebilir o yuzden sabah uyaninca yapmanizi tavsiye ederim. yazin cymbidiumlari hem serin tutup hem gunes aldirmak zordur. eger asiri sicak aksamlar yasiyorsaniz gece yatmadan saksi diplerine bir kac tane buz kupu koyabilirsiniz. ciceklerin uzun dayanmasi icin cicekli bitkileri gunesten biraz koruyup serin yere almaniz iyi our. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
orkide |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2012
|
çiçeğim ölüyor galiba ne yapacağımı şaşırdım hafta bir su veriyorum önceden vitaminli suyu sık verirdim perde arkasından sabahtan öğleye kadar çok güzel güneş alıyor ama ölüyor ne yapmam lazım? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-10-2013
|
Resimdeki çiçeğimi yurtdışında bir yapı marketten, tam 1 ay önce almıştım. Aldığımda çiçekleri henüz açmamış, tomurcuk haldeydi. Türkiye'ye dönene kadar 8 gün karanlık bir odada kaldı. Tabi seyahat de edince bir hayli rahatsız oldu. Bugün itibariyle bütün çiçekleri dökülmüş durumda. Bir de aldığımda üzerinde küçük siyah nokta nokta bir döküntü gibi bir şeyler vardı. Eve gitirdiğimde kulak çubuğuyla tek tek nazikçe temizlemiştim hepsini ama dün incelediğimde yenilerini gördüm. Şeffaf saksıda olmadığı için köklerin durumunu bilmiyorum ama saksıyı değiştirip şeffaf saksıya almam doğru olur mu? Sadece ağaç kabuklarından oluşan bir harca koysam işe yarar mı? Ve bu siyah noktalar böcek vs gibi bir zararlı mı? Çok sağlıklı görünmüyor gibi. Neler yapmalıyım çiçeğim için? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Son çiçek de düştü ve dalı kestim. Şimdi ne yapmalıyım? Bu siyah noktalar bitkinin hasta olduğunu mu gösteriyor? Yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın tranquila, benim gözüm siyah noktacıkları seçemedi ancak temizlenebilen bir şeyse muhtemelen hastalık göstergesi değildir, çiçeklerden damlamıştır diye tahmin ediyorum. Siz yine de yakından çekilmiş bir fotoğraf koyup sorun isterseniz. Çiçeklerde ise karanlık oda ve yer değişikliği gibi faktörlere karşın bir ay yeterince iyi bir süre gibi Çiçek sapıyla işiniz bitmiş, dipten kesebilirsiniz (Cymbidiumlarda eski çiçek sapından tekrar yeni oluşumlar meydana gelmiyor). Şeffaf saksıya ihtiyaç yok, saksısı da şimdilik yeterli görünüyor. Güle güle büyütün![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sn.dinozor. Akşam sapını kestim. Umarım zengin bir sazlığım olur, dinlensin, büyüsün bakalım ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Arkadaşlar merhaba bende bir cybidium orkidesine sahip olmak istiyorum bauhaus veya koçtaş ta satılır mı saygılar |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
sayın dinazor bende koçtaş ta bu türe rastladım verdiğiniz bilgiler için teşekürler |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sn söğütsalkımı cymbidumun fiyati neydi? siz aldiniz mi? aldiysaniz resim ekler misiniz !!! baska orkide türleri varmiydi ? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
hata üç yıl önce bir palaenosis aldım tam 22 çiçek açtı saygılar.![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Cuma günü Bauhaus da gördüm. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 49.90 TL. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Sanırsam bölgelere ve toptan fiyatına göre değişiyor.(: |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
bugün istanbul eminönün gittim gezinirken gözüme bir yerde cymbidium carpti fiyatini sordum 120 tl dedi direye carpmiş kadar oldum 20 tl yi duyunca ama cok güzeldi lakin o kadar bir cicek icin de veremem ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbidium
Yetiştirmenizi tavsiye ederim çiçekli iken fiyatları yüksek çiçeği geçtilten sonra alırsanız fiatları düşüyor İstanbul iklimine uygun şimdi tam alma zamanı |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbidium
Değişik renkleri var en fazla krem .ve açık sarı hafif kokulu olanlarıda var |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
sn. ahmeter orkidelerin renkleri gercekten cok hos lakin birsey sormak istiyorum bu orkideler bahcede mi bana mi öyle geldi? ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbidium
Sayın Hanımefendi Evet bahçedeler Cymbidium 5 dereceye kadar dışarda kalabilir ,ancak çiçek açması için 15 derece bir ortamda olması lazım ,serada çiçeklendiler bahçeye aldım bir kısmı halen serada ve evde İyi günler |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|