![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
sorunlu kişi benim her daim olduğu gibi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
cympidium Bu gün saksıların topraklarını değiştirdim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Özel harç hazırlıyorum Çam kabuğu ağırlıklı |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
bendeki cymbidium un yaprakları sizinkiler gibi gelişim göstermiyor. peygamber kılıcı gibi dik şekilde ama kısa oluyorlar. bu bir sorun mudur bilemedim. yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Cinsi değişik olabilir |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
bendekinin harcı çok serbest, phal orkide gibi. isterseniz fotosunu da eklerim. sıkışık bir harç mi istiyor? (daha acemisiyim de kendisinin ) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2012
|
Merhaba... Komşumun bir cymbidiumu vardı onun saksısını değiştirirken bir kökte bana verdi, o kökü pek bi zor ayırdı, az bir kök kaldı ayırdığında acaba tutar mı? Birde normal gübreli toprağa dikmiştik nasıl olur ki? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Süha Bey, Sorunlu olmak kötü birşey değil sorunları çözememek kötü.. tabi hocalarımız sayesinde ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
cymbidiumların kökleri hakkında bir sorum olacak. Aşağıda artık yaşamasından ümidimi kestiğim bir cymbidium var. ama baharla birlikte yeni bir filiz verdi. köklerini ve gövdenin çürük kısımlarını temmizlemek için saksıdan çıkardığımda, tüm köklerin yumuşamış olduğunu gördüm. istisnasız tüm kökler elimle hafifçe sıkıştırdığım zaman içi boşalmış gibi ve çoğu kabuk gibi sıyrılarak içinden iplik gibi bir parça çıkıyor. acaba cymbidiumların kökleri de phal. ler gibi sert mi oluyor yoksa köklerin yapısı mı bu? bu durumdayken yeni bir filiz verdiğine göre bir yerlerde iyi durumda bir kök olmalı diye düşündüm. Kuru bulbların çoğunun içi sert. çürümüş gibi değiller. fotoğraflar daha iyi fikir verir sanırım. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
sayın zeyuna benim cymbidium da çiçekçiden atıl durumda aldığımda kökleri sizinkiler gibiydi.. hocanın tavsiyesine göre içi boş olan köklerin hepsini temizledim neredeyse hiç kökü kalmadı. harcının hepsini değiştirdim ve sonuç şimdi daha iyi çiçeklerini bekliyorum. umarım sizinki de düzelir. ) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
teşekkürler sn. karaefsun. sorunum şu ki hangi köklerin sağlıklı olduğunu anlamakta sıkıntı çekiyorum. dokununca sıyrılan kökler zaten çürük sanırım ama bir kısım kökler sünger gibi. harcın içinden çıkarıp bir süre köklerini açıkta bıraktım. şimdi aradaki fark daha da belli oluyor. sağlıklı kökleri nasıl ayırt edeceğiz? eğer sert kökü yoksa köklerin tamamını temizlemeli miyim? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
dediğiniz gibi yumuşak içi boş kökleri temizleyin. sert olanlar kalsın. sert kök yoksa hepsini temizleyin. yeni çıkan filiz kök vermeye başlayacaktır. bu yöntem bana tavsiye edilen yöntemdir. umarım sizinkinde de iyi sonuç verir.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
/
Giriş Tarihi: 05-03-2013
|
Merhaba arkadaşlar Arkadaşımın Hollanda dan bana getirdiği orkidelerime Maalesef don vurdu Tabii bunun büyük bir sebebi de kargo süresinin maalesef Türkiye içinde 4 gün olması ( Pazara denk geldiğinden) Gelen Türler Cymbidium, Phaleneopsis ve dendrobium. Şimdi fotolarından benim ne yapmam gerektiğini açıklarsanız sevinirim. Cymbidium en fazla etkilenen nerede ise Çiçekleri mahvoldu hemen her gün 2-3 çiçek gidiyor sanırım çiçek sapları da gidiyor sarardı çünkü bunları da kesmem gerekiyor mu? Şimdi bunların harçlarını hepsini döküp yerine yenisini mi eklemem gerekiyor yoksa sadece çürümüş ve don vurmuş köklerimi temizlemem gerekiyor. Eğer harcını değiştirmem gerekirse ne ile değiştirmemi tavsiye edersiniz. sanırım 3 kök gibi duruyor bunları ayırma işlemi yani çoğaltma yapmalımıyım hazır saksısını dökmüşken. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
/
|
Kartında yazdığına göre Phalaenopsis Exculisive orkidem ise sadece çiçekleri soldu sanırım yaprak durumları iyi gördüğüm kadarı ile. Onunda içinde çürük ve boşalmış kökler görünüyor özellikle yandan çıkanlara dokunduğumda sünger gibi. Yaprak uzunluğu 25 cm civarı saksı uzunluğu ise 10 cm |
|
|
|
|
|
#19 |
|
/
|
Ve son olarak Dendrobium dancingflora Arkadaşlar bu orkidelerin yeri burası değil ama yazmışken hepsi aynı yerde olsun dedim takibi daha kolay olur. bunda da Çiçekler biraz zarar görmüş biraz. Yapraklarda ezilme var ve Don vurmuş olduğu görülüyor. Bir de Yapraklara dokunduğunuzda hamur gibi yapışıyor. Üst tarafta da kuruma var . Sanırım bu Minyatür bir tür. Çünkü Çiçek 25 cm civarı saksıda 10 cm filan Evet saygı değer üstadlar cavaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum İyi akşamlar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Normal oda ısısnda bekletin. sulamayı oldukça azaltın. ilkbahara kadar bekleyin yeni sürgünler verirse o zaman çürüklerden arındırıp saksı harcı değişimini düşünebilirsiniz. Bu türlerin içinde soğuğa en dayanıklı olanı cymbidiumdur diğerlerine bir şey olmazsa cymb.e pek bişi olmaz ancak pseudorizomları bayağı hasarlı görünüyorler. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
/
|
Teşekkürler Praecox Aslında cevap gelmeyince ben hepsini döküp sert temizliğe düştüm. Dendrobium için aynı harç aynı saksı olmak üzere yaprak temizliği ve çiçek saplarını kestim. Bitki kendini kurtarsın diye. cymbidiumun da çiçek saplarını hepsini kestim zaten uçlardan sararmaya başlamıştı. Saksısından çıkaramadımığım için saksıyı kestim. Bir de baktım ki toprak diye bişi kalmamış her yer kök. Yani saksı sadece şeklini almış beyaz sert kök olmuş daha önce hiç böyle bişi görmedim. şimdilik biraz büyük bir saksıya yanlarına toprak koymadan sansi saksı içinde saksı gibi bir şekilde bekletiyorum . Biraz köklerine ve yapraklarına su püskürttüm oturma odasında oda sıcaklığında bekliyorlar hepsi. Phal ise onunda çiçek Saplarını 3. boğumdan sonrasını hepsini kestim kök temizliği yaptım aynı saksı ve aynı harca diktim. yanlız harçları fazla yok onları direk torf mu kullanıyım yoksa hazır orkide toprağımı ekliyim. Çünkü özellikle Phal ağır olduğundan saksısı da küçük olduğu için harçta az tabi hemen devriliyor bunu büyük bir saksıya alıp toprak takviyesimi yapalım? yardımlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
ben cybidium sahibi olmak istiyorumda acaba nerden veya kimden temin edebilirim saygılar Düzenleyen söğütsalkım : 28-01-2014 saat 15:35 Neden: yanlışyazdımda |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahmet Bey, cymbidium'unuzun kokusu mu var? ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet çok güzel bir parfüm kokusu var |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Satışda olan bir kokulu cymbidium |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
vaaay bilmiyordum cidden kokulu olduklarını satışta derken nerde satılıyor bu tür cymbidium? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bauhaus . Garden centre.ve Palmiye seraçılik |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
bauhaustan 9.90 tl ye aldım çiçekleri geçmiş fakat sağlıklıydılar. şuanda gayet iyi durumu bakalım ne olacak. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Benim de artık bir "sazlığım" var ![]() Sevgililer günü için pazaraki çiçekçimiz 2 tane getirmiş. 50TL olduğunu öğrenince dayanamadım aldım, diğerini de ben karar vermeye çalışırken başkası satın aldı. Amacım anneme göndermekti ama acık çiçeklerini göreyim haftaya gönderirim derken annem demez mi "Ben cymbidium almaya karar verdim" apar topar kargoladım ![]() Kızım Roka ve anneme giden Cymbidium: ![]() Satıcı haftaya belki tekrar gelir deyince 13 Şubat'ta sabahın köründe pazara koştum, yine sadece 2 tane gelmişti. Bir tanesinde 2 çiçek sapı vardı ancak kök sayısı daha azdı, benim aldığımda tek çiçek sapı varı ancak kök sayısı daha fazla ve daha sağlıklı göründü gözüme. Çiçekleri kararmaya başlamıştı çok fazla güzelliklerini seyredemeyeceğimin bilincindeydim. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Önemli olan tekrar açtırmak, hele bi eve alışsın açar o dedim ![]() Tahmin ettiğim gibi 1 hafta içinde yavaş yavaş çiçeklerini dökmeye başladı. Ancak sularken bir de ne göreyim, siz söyleyin bana ne görüyorum ben? Çiçek sapı mıdır bu ?23 Şubat; ![]() ![]() ![]() 2 Mart; ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|