![]() |
|
![]() |
#121 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2011
|
Merhabalar, Öncelikle çiçek (orkide) konusunda bilgimin olmadığını belirtmek istiyorum.. Direk konuya değinmek gerekirse, ben Anneme Cymbidium orkidesinden aldım. Fakat sanırım aldığım tür (internetten), kesme orkide, bundan dolayı bunun toprağa konma şansı yani yetiştirme şansımız varmıdır? Yoksa sadece belirli bir süre için canlılık göstermek içinmidir? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Merhaba bu gün bir saksı Cymbidium aldım bilgileri okudukca hatamı ettim diye düşünmeye başladım cok karışık bir konu orkideler . Saksı degişimi yapmam eski kökleri ayıklamam ve icerde bulunan binumum haşeratı yok etmem gerek bu aylar uygunmudur . büyük bir saksı ve 4 taze sürgün var eski pulblar ayırma işleminden sonra tekrar sürme şansı varmı . oldukca bakımsız kalmış ve kökler dışarda kalanlar kuruyup ölmüş sanırım bunları temizliyip her bir filizi ayrı saksıya dikmek istiyorum . 2 defa okudum sayfaları her defasında kafam karıştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Buda resmi cevap gelmedi ama olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Öldürdügüm Antoryumdan sonra orkidelere hep mesafeli durdum . ev ev degil sera mubarek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
iris41 çürümüş ölmüş kökleri kesebilirsin ama ayırma işine girersen çiçek alamama ihtimalin çok yüksek çok ayırmak istiyorsan öncelikle ölü köklerden ve yapraklardan temizle sonra dezenfekte etmen gerekecek fungucite tarzı ilaçlarla **** odun kömürü tozuyla kaplama gibi pulblara zarar vermeden ayır sonra her kökü sığacak kadar bir saksıya al bir defa sula ve uzun zaman sulama çiçek saksıda su arasın bu arada köklenmesi hızlanır çiçek vermesi için saksıyı kökle doldurması lazım zamanın kış başına kadar az belki çiçek alabilirsin kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
aukesen orkidemi ayırdım müthiş bir kök yapısı vardı cözene kadar akla karayı sectim 5 kök yavru ve anacları hepsini ayırdım . kökleri temizledim dezenfekte ettim sıtrafor sünger ve orkide topragı karışımına güzelce gömdüm sanırım tek hatam bol bol fıs fıs yapmak ve nemlendirmek oldu .bumblarda cok fazla zaiyat verdim 7 8 yavruyu telef ettim ayırırken ![]() her yaprak bogumundan bebek veriyormuş eski yaprakları temizlerden onlar malesef kırılıp öldü neyseki böcek namına hic bir şey bırakmadım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
çok sulama istemiyorlar ben 2 hafta da bir su veriyorum duşlama yöntemi ile köklerini ayırmak için çok uğraşma benim ilk Cymbidium çok sulamadan kökleri çürümüştü dip kısmını iyice traşladım hiç kök kalmadı 3 hafta kadarda su vermedim şimdi kökler kabına zor sığıyor birşey olmuyor bu çiçeklere çok dayanıklı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
aukesen yavruların keyfi yerinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilik dışardalar arka pencere demirinde duruyorlar hem serin hemde yarı gölge 10 gün 2 haftada bir suluyorum geçende köküne bi baktım gayet sağlıklı aradabir sıvı gübre veriyorum böyle devam havalar soğuyana kadar bakalım bu sene açacak mı bu arada çiçekler kokulu boyutunu ayarlayabilirsem geçen seneden resim koyarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Benim dışarıya koyma şansım yok balkonum tam güneşli iceriside oldukca sıcak .Akvaryumdan nem yapıyor işalah sorunsuz ilk yılımızı atlatırız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem bir duygu Cymbidium,mum yavrulamaya başlamış cok heyacanlandım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Sayın agozce ramazandan sonra hatırlatın anaclardan biri sizindir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Asya_lotus resimli anlatım icin teşekkür ederim . ama ben sanırım orkidemi kuşu cevirdim ![]() ![]() Cymbidium lar sanırım oldukca bol yavruluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Yok ilk seradan geldiginde böcekliydi şimdi cok şükür yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen eylems : 01-10-2011 saat 01:36 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Akşam biraz kurcaladım ![]() 2 ufak saksıya ayırdım teki bir arkadaşa gidecek kısmet olursa bayran sonu . Uzun yapraklar kargoya nasıl verilir onuda bilmiyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fazla da kurcalamayın, bir kaç ay rahat bırakın, biraz kendine gelsin. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Bir serada atıl durumda kalmış Cymbidium gördüm bakımsızlıktan baya hırpalanmış .alsam kurtara bilirmiyiz . koca bir saksı fiyatıda uygundu sanırım . marketlerde görmedigimden bu bitkinin ederi nedir fikrimde yok aslında .Agrısız başımı agrıtacagım sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
iris41 yapraklarda canlılık varsa ve saksıdan hafif aralayın köklerine bakın durumu nasıl aslında kökü dahi zarar görse alınabilinir ama çok sulamadan aşırı zarar görmemiş olsun çünkü ben baya kötü durumdan kurtarmışlığım oldu dışdan hırpalanmış gbi olması önemli değil çok sağlam bitkiler aslında ayrıca fiyatı neydi acaba riske edilebilinecek bir fiyatsa 10-15 falansa alın bence sonucu güzel olacaktır hatta ben bile alabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
aukesen bendekilerde pek ic acıcı degildi şimdi yavrular gözüküyor ![]() acemiligi atlattık cicek acarmı derdine düştüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Bebeklerin fotosu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler! Iyi görünüyor! Bahara kadar bitki ev içinde pencere yanında tutun. Bahara kadar gerekli olan - genç filizi için iyi bir kök geliştirme. Bahara kadar genç filizler güçlenir, daha sonra güvenli bir şekilde balkona bitki çıkarabilirsiniz. Bu yıl çiçek filizler beklemeyın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Tecrübe sahibi değilim demiştiniz ama bakın isteyince neler oluyor çok sağlıklı gözüküyor darısı başıma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Elimde şu anda 2 adet cymbidium var.Bunlardan birisi minyatür.Cymbidiumları da catlleya ve diğerleri ile gündüz aynı odada ama güneşi gölgeli alan, kaloriferden uzak ama parlak ışık alan iki alanda tutuyorum.Gündüz 24C gece ise 16-17C de bulunuyorlar.evimde kalorifer olmayan bir banyo var ve gece şu anda 16-17C oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|