![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Benim dışarıya koyma şansım yok balkonum tam güneşli iceriside oldukca sıcak .Akvaryumdan nem yapıyor işalah sorunsuz ilk yılımızı atlatırız şimdilik durumu gayet iyi yavruların boyu uzamış gibime geliyor .sıvı gübre almam gerekiyor en kısa zamanda orkideler icin olandan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Muhteşem bir duygu Cymbidium,mum yavrulamaya başlamış cok heyacanlandım ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen eylems : 01-10-2011 saat 01:36 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Akşam biraz kurcaladım kök vermeye başlamış yavruda ufaktan veriyor .2 ufak saksıya ayırdım teki bir arkadaşa gidecek kısmet olursa bayran sonu . Uzun yapraklar kargoya nasıl verilir onuda bilmiyorum . |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fazla da kurcalamayın, bir kaç ay rahat bırakın, biraz kendine gelsin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın agozce ramazandan sonra hatırlatın anaclardan biri sizindir ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Asya_lotus resimli anlatım icin teşekkür ederim . ama ben sanırım orkidemi kuşu cevirdim kökler eskiydi ve böcek vardı . yeni yeni toparlıyor .Eski bulbların yavruladıgını bilmiyordum ben malesef yaşlı diye baya attım genc ve taze filizler kaldı elimde anac dediklerimde yavru cıkıntıları var.Cymbidium lar sanırım oldukca bol yavruluyor |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok ilk seradan geldiginde böcekliydi şimdi cok şükür yok hafta sonu resim ekliye bilirim . |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
iris41 yapraklarda canlılık varsa ve saksıdan hafif aralayın köklerine bakın durumu nasıl aslında kökü dahi zarar görse alınabilinir ama çok sulamadan aşırı zarar görmemiş olsun çünkü ben baya kötü durumdan kurtarmışlığım oldu dışdan hırpalanmış gbi olması önemli değil çok sağlam bitkiler aslında ayrıca fiyatı neydi acaba riske edilebilinecek bir fiyatsa 10-15 falansa alın bence sonucu güzel olacaktır hatta ben bile alabilirim ) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
aukesen bendekilerde pek ic acıcı degildi şimdi yavrular gözüküyor acemiligi atlattık cicek acarmı derdine düştüm |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bebeklerin fotosu cok hızlı büyüyorlar . |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Tebrikler! Iyi görünüyor! Bahara kadar bitki ev içinde pencere yanında tutun. Bahara kadar gerekli olan - genç filizi için iyi bir kök geliştirme. Bahara kadar genç filizler güçlenir, daha sonra güvenli bir şekilde balkona bitki çıkarabilirsiniz. Bu yıl çiçek filizler beklemeyın. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Tecrübe sahibi değilim demiştiniz ama bakın isteyince neler oluyor çok sağlıklı gözüküyor darısı başıma ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Elimde şu anda 2 adet cymbidium var.Bunlardan birisi minyatür.Cymbidiumları da catlleya ve diğerleri ile gündüz aynı odada ama güneşi gölgeli alan, kaloriferden uzak ama parlak ışık alan iki alanda tutuyorum.Gündüz 24C gece ise 16-17C de bulunuyorlar.evimde kalorifer olmayan bir banyo var ve gece şu anda 16-17C oluyor. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
cymbidiumları çok beğendim. edinme yollarımız nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim ve bu çiçek kokulu mudur? benim için koku olayı çok önemli. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbidium lar Türkiyede Cattleya lar gibi değiller.Birçok yerden bulabiliyorsunuz.Bauhause gibi yapı marketlerin Bahçe bölümleri, seralar vb. ama Ben Ziya Soner beyin serasından aldım. Cymbidiumlardan bir tanesi en nihayettinde açtı.Yılbaşından önce açmalarını çok istiyordum.Bu iyi oldu Diğeride yolda. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
kokulu bir çiçek midir? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Saglıklı bir Cymbidium bulursam almayı düşünüyorum cok güzeller . Büyük markette satıştakilerin cogunda kök cürümesi var ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Bugün sarı bir Cymbidium aldım 3 dallı Kokmuyor benimkiler... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Asya_lotus 8 yıl koca bir ömür cok şanslısınız . Benim hatalarım dolayısıyla ne yazıkki orkidemi cürüttüm . Bilgileri tekrar tekrar okumakta fayda var ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
son resimde köşede bir de ludisia mı görüyorum? |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
coelogyne cristata'yı farketmemişim hem de bu nasıl bir güzelliktir... güle güle büyütün hepsini, kocaman da bir nazar boncuğu takın bu güzelliklere |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|