Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi
Merhaba Sayin naturelee13 hosgeldiniz.
Yazdiklarinizi okuyunca sizin Kadar üzüldüm inanin.Orkidelerinizin bakimindaki yaptiginiz hatalari aslinda biliyorsunuz.Aslinda orkideler hic bakimi zor bitkiler degil.Yapmaniz gereken ideal sicaklikta "20 25 derece arasi" havali,aydinlikve nemli bir oda.
Öncelikle Orkidelerinizin yeri degistirmemek üzere belirlemeniz gerekli.
(Bence tecrürebelerime dayanarak bunlari söylüyorum )
Dogu,ve Bati cam kenarlarinda oldukca verimli oluyor.Yok benim evim güneye bakiyor diyorsaniz direk cam kenari yerine tül perdesi cekilmis bir camin önü idealdir.Direk günes isigi alinca yapraklarda yanma olur.
Yerini belirttikten sonra sürekli yer degisiminden kacinin ciceklerini dökmesinin en büyük sebebi budur. Sicak zamanlarda haftada bir,soguk zamanlarda ise 10 günde bir sulama yeterli oluyor.
Ben her sulamanin ardindan yapraklarina su da püskürstüyorum.
Gübrelemeyi her sulamada yapmayin derim 15 günde bir uygundur.Sürekli gübreli su cicegi yorar kisa zamanda öldürür.
Ilk zamanlar bende ciceklenmesi icinn ayni hatayi yaptim 4 tane orkidemi kaybettim.
Cicek sapini alttan sayarak 3. bogumdan kesin
fotograflari paylasirsaniz daha cok fikirsahibi olabiliriz
|
Merhaba,
Cok tesekkur ederim. Fotolari yukardaki postlarimda paylastim. Sulama konusunda sanki 1 hafta da cok kuruyormus gibi geliyordu, bekleyemiyordum. kucuk orkidelerimin yerini pek degistirmedim. Digerleri yeni geldi sayilir. Cymbidum u ilk basta diger tur gibi dusunerek pencere kenarina koymustum, sonra daha uzaga aldim, golge istiyor sanirim ama cicek dokmeye devam etti. Yine de yeni bir surgun veriyor. Biraz umitlendim.