![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=wellseda;981835] Alıntı:
Öncelikle bir ömürboyu mutlulukar diler tebrik ederim. Öncelikle orkidenizi öğleden sonra sulamak yerine sabah saatlerinde sulamanızı öneririm. Zira öğleden sonra akşama kadar kurumaya vakti kalır. Aksi takdirde kök çürümesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Evet orkidelerinizi şeffaf saksılarında muhafaza etmenizi şiddetle öneririm (Zira karanlık ve güneş almamaları gerekseydi doğada toprak altında olurlardı. En azından ben öyle düşünüyorum ve de hiç bir eksi yanını görmedim). En dipten kesilmiş anladığım kadarıyla bahsettiğiniz dal. Sanırım eski kurumuş bir dal ve şu an için yapmanız gereken bir şey yok (resim eklerseniz daha net konuşulabilir). Orkide toprağının orkideleri beslemek üzere hiç bir etkisi ve faydası yoktur. Sadece kökleri nemli tutmak gibi bir görevi vardır. Buyüzden orkidelleri kışın ayda 1 yazında 2 haftada bir orkideler için satılan sıvı besinlerle sulama suyuna katmak sureti ile besleyebilirsiniz (Yalnız fazlası orkideler için zararlıdır, üzerindeki talimatlardan daha fazla seyrelterek vermenizi öneririm). Ayrıca yapraklarınada bu sudan pulvarize olarak verebilirsiniz. En önemlisi "ORKİDELERİN GENEL BAKIM BİLGİLERİ" başlığını en kısa sürede okumanızı tavsiye ederim çok faydasını görürsünüz. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|