Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN
Sayın FESLEĞEN;
Öncelikle haftada 1 kere buz meselesini anlayamadım. Buz ne için vermektesiniz? Sevgi ve iyi bir bakımla tekrar çiçeklenir orasını merak etmeyin  .
Sırayla gidelim; öncelikle çürümeye başlayan dalı alttan üçüncü gözden keserek (yalnız dalı kesmek için kullandığımız bıçak, maket bıçağı veya jiletin siteril olmasına çok dikkat ediyoruz. Kaldıki aynı kesiciyi farklı çiçeklerde bile kullanırken mutlaka siteril etmek gerekiyor) kesmiş olduğumuz yere kömür tozu veya tarçın sürüyoruz (malum mikrop kapmasın). Güneş ışığının tül perde arkasından filitreli olarak gelmesini sağlayınız aksi halde yapraklara zarar verir.
Son olarak en önemlisi baştada belirttiğim gibi BUZ ne alaka. Bu uygulamaya hemen son vermeniz orkidenizin sağlığı için çok önemli. Zira buzla sulama yapılmaz orkideniz şoka girer.
Sulamanızı oda ısısında damacana su diye tabir ettiğimiz sularla ya da musluk suyunu en az 2 gün dinlendirerek yapmanız (Bu benim tercihim asla değildir ama). Orkidenizi boğaz kısmına kadar suya batırıp 5 dakika kadar beklettikten sonra tabağında su kalmayacak şekilde süzdükten sonra yerine alarak yapmanız doğru olur. Bu arada yaprak diplerinde su kalmamasına kalırsada peçete ile suları almanızı tavsiye ederim. SAYGILARIMLA.
|
Sayın SAGEN,
Orkidemi eşim hediye olarak almıştı bana ve aldığı yerde buz koyun demişler ben de anlamadım ne alakaysa sorgulamadım da, artık çiçekçi diye güvendim mi ne

Derhal durduruyorum bu uygulamayı

zaten güneş direk gelmiyor,perde var arada.İçme suyunu dondurup veriyorduk musluk suyu vermedik hiç.Boğaz kısmına kadar suya batırıp 5 dk bekletin demişsinizya şeffaf kabından çıkarıp mı daldıracağım suya?-Buna cesaret edebileceğimi sanmıyorum ama- Yoksa saksıyı suyla doldurup mu bekleteceğim?Bazı arkadaşlar yapraklarına su püskürtün demişler o püskürttüğüm su zarar vermez mi?Şimdilik bu kadar sorularım

Sonra gene ağrıtırım başınızı

Cevabınız için çok teşekkür ederim
Saygılarımla...