Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eda8580
bol ışık alan ama direk güneş ışığı gelmeyen pencere önünde tutuyordum orkidemi. sadece 1 saatliğine balkona çıkardım biraz esinti alsın diye üzerine de gölge olsun diye örtü kapattım içeriye aldığımda yapraklarının 1 saat içinde büzüştüğünü gördüm. susuzluktan olamaz çünkü daldırma yöntemiyle sabah suladım.köklerde çürük olmadığı belli. şeffaf saksıdan hergün kökleri takip ediyorum.şu an üzerinde 2 tane açmış çiçek ve 1 tane tomurcuk var.5 tane yapraktan 2 tanesi sorunlu sadece.2 güne bir nem alması için musluğu açılmış banyoda 1 saat bekletiyorum. orkide besini 2 haftada bir verip sabahları ince sis halinde olacak şekilde ılık 24 saat bekletilmiş su sıkıyorum daha ne yapabilirim bilemiyorum 
|
Sayın EDA 8580;
Öncelikle "üzerine de gölge olsun diye örtü kapattım" derken nasıl örttünüz direk orkidenin üstünümü? (Orkideniz havasız kalmış olabilir)
Benim size tavsiyem, orkidenizi balkona güneş vurmadığı anlarda çıkartmanızdır (Örneğin ben akşam 17.30 gibi evde oluyorum ve hemen orkidelerimi balkona çıkarıp gece 24.00' da yatana kadar balkonda kalıyor Saat 20.00 'ye kadarda aralıklarla nemli kalması için su püskürtüyorum). Zira güneş yapraklarını kavurup zarar verebilmektedir. Eğer balkon hiç güneşsiz kalmıyor ise akşam güneş batmaya yakın balkona çıkarıp gece yatarken içeri alabilirsiniz. Ya da balkonu, güneşe siper olacak şekilde bir tül veya örtü gibi bir şeyle gölgelemeniz ve sık sık gün içerisinde pulverize biçimde su püskürtmeniz çözüm olabilir. Kendini toparlayacaktır merak etmeyin. Unutmayın orkideler tahminlerinizden çok daha dayanıklıdır. Yeterki siz ona sırtınızı dönmeyin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. SAYGILAR.