View Single Post
Eski 07-06-2012, 09:50   #663
SAGEN
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Bitkiler hayata ilkbasladiklari yerde yasar, orada uremeye calisir, orada da ölürler. Bitkilerinizi evcil hayvanlariniz gibi gezintiye cikaramazsiniz. Orkideniz sicak ve rüzgardan çok fazla su kaybetmis. Herzamanki yerinde tutun ve herzamanki bakima devam edin. Toparlayacaktir zamanla kendini.
Sayın EPHESOS;
Öncelikle merhaba ismim Yalçın. "Bitkiler hayata ilkbasladiklari yerde yasar, orada uremeye calisir, orada da ölürler" sözünüze katılmıyorum. Evlerde baktığımız orkidelerimiz hayata ilk evlerimizde başlamaz ve orada yaşamlarını sürdürmedikleri gibi ilk orada da üremezler. Zira bu cümlenize nacizane katılmıyorum.
Bir ikincisi de evet bitkiler evcil hayvan değildir ama canlıdır bunu unutmayın lütfen. Örneğin sizi her gün bir odaya kapatsak ve ömrünüzün sonuna kadar o şartlarfda o ortamda ne yapardınız? Kaldıki orkideler rüzgarı ve açık havadar yerleri sever (Cereyanda kalmamak koşulu ile). Bu yüzden bir sakınca yoktur kontrollü olunduüu sürece . Aksine fayda sağlar ve gelişime katkısı olur. Diğer yazdıklarınıza bende aynen katılıyorum.
Bu arada sevgili dostum muhalefet olmak ya da tartışmak için yazmadım. sadece nacizane fikirlerimi ve tecrübelerimi belirttim yanlış anlama lütfen. SAYGILARIMLA.

Düzenleyen SAGEN : 07-06-2012 saat 09:51 Neden: yanlış yazım
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön