agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2012, 18:39   #1
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Sayın FESLEĞEN;
Öncelikle bu buz mevzusunu artık unutalım ve kapatalım (Bu arada forum konularına da ilaveten biraz göz atarsanız çok faydası olur). Perde derken güneşliği kapamayın ışık alsın tül perdeyi çekip fazla güneşi filitre etmeniz yeterli.
"İçme suyunu dondurup veriyorduk" Allah aşkına bu ne demek. Sadece içme suyu oda oda sıcaklığında olacak.
Analadığım kadarıyla orkideniz kendi şeffaf saksısı haricinde başka bir saksı içerisinde duruyor. Hemen çıkartın ve şeffaf saksıyla durmasını sağlayın. Zira orkidenin kökleri ışık ister. o şeffaf saksıyla beraber örneğin bir yoğurt kabının içine oturtarak şeffaf saksının üst hizasına kadar içme suyuyla doldurup 5 dakika kadar bekleyip iyice süzün ve yerine kaldırın. Saksı tabağında su kalmasın aksi takdirde kökler çürüme yapar.
Buna cesaret edin çünkü orkide bu şekilde sulanır. Bana güvenin hiç bir şey olmaz.
Yapraklara su püskürtün doğrudur. Orkidelere nem sağlaması açısından çok faydalıdır. Ama dikkat kök boğazlarında su kalmasın fazla suyu peçete yardımı ile alın. Vitamin takviyesi gibi konulara girmiyorum bildiğinizi var sayarak.
Başımı ağrımaz yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.

fesleğen beğendi.
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 07:31   #2
Ağaç Dostu

fesleğen's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın FESLEĞEN;
Öncelikle bu buz mevzusunu artık unutalım ve kapatalım (Bu arada forum konularına da ilaveten biraz göz atarsanız çok faydası olur). Perde derken güneşliği kapamayın ışık alsın tül perdeyi çekip fazla güneşi filitre etmeniz yeterli.
"İçme suyunu dondurup veriyorduk" Allah aşkına bu ne demek. Sadece içme suyu oda oda sıcaklığında olacak.
Analadığım kadarıyla orkideniz kendi şeffaf saksısı haricinde başka bir saksı içerisinde duruyor. Hemen çıkartın ve şeffaf saksıyla durmasını sağlayın. Zira orkidenin kökleri ışık ister. o şeffaf saksıyla beraber örneğin bir yoğurt kabının içine oturtarak şeffaf saksının üst hizasına kadar içme suyuyla doldurup 5 dakika kadar bekleyip iyice süzün ve yerine kaldırın. Saksı tabağında su kalmasın aksi takdirde kökler çürüme yapar.
Buna cesaret edin çünkü orkide bu şekilde sulanır. Bana güvenin hiç bir şey olmaz.
Yapraklara su püskürtün doğrudur. Orkidelere nem sağlaması açısından çok faydalıdır. Ama dikkat kök boğazlarında su kalmasın fazla suyu peçete yardımı ile alın. Vitamin takviyesi gibi konulara girmiyorum bildiğinizi var sayarak.
Başımı ağrımaz yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.
Evet yaa lütfen unutalım artık bu buz olayını.Benle alakası yok, saf satıcının safsatası hemen ölsün orkideler, de yeniden gelip alsınlar diye düşündü heralde zaaar Orkidem şeffaf saksıda. Ben iyice saksıdan çıkartıp başka geniş su kabının içinde bekletmem gerektiğini anladım.Diğer türlüsünü yaparım. İçim rahatladı valla penceremin önünde filtrelenmiş güneş ışığı alıyor, tül perdenin arkasından.Çiçek açmak üzere,akşama açmış olur yaprakları kötü ama bakalım dediklerinizi uygulayınca inşallah değişir. Bir de saksıda küçük beyaz sinekler vardı şimdi bakıyorum gözükmüyorlar ama içim rahat değil, bunun için ne yapmalıyım??? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Saygılarımla...

fesleğen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2012, 08:00   #3
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fesleğen Mesajı Göster
Evet yaa lütfen unutalım artık bu buz olayını.Benle alakası yok, saf satıcının safsatası hemen ölsün orkideler, de yeniden gelip alsınlar diye düşündü heralde zaaar Orkidem şeffaf saksıda. Ben iyice saksıdan çıkartıp başka geniş su kabının içinde bekletmem gerektiğini anladım.Diğer türlüsünü yaparım. İçim rahatladı valla penceremin önünde filtrelenmiş güneş ışığı alıyor, tül perdenin arkasından.Çiçek açmak üzere,akşama açmış olur yaprakları kötü ama bakalım dediklerinizi uygulayınca inşallah değişir. Bir de saksıda küçük beyaz sinekler vardı şimdi bakıyorum gözükmüyorlar ama içim rahat değil, bunun için ne yapmalıyım??? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Saygılarımla...
Sayın FESLEĞEN;
Merak etmeyin zamanla kendini toplayacaktır. Sinek konusuna gelince resim eklerseniz daha verimli yardımcı olmaya çalışırım.
Ayrıca "Orkidelerde zararlılarla savaş (Bitler, kırmızı örümcek, pamukcuk vb.)" başlıklı konuyada göz atmanızı tavsiye ederim.

Düzenleyen SAGEN : 08-06-2012 saat 08:03 Neden: ek bilgi.
Eski 08-06-2012, 18:46   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-06-2012
[QUOTE=SAGEN;981480]

Merhabalar
Orkideyle ilk tanışmam yeni evliyim evime iki tane orkide aldım biri beyaz biri mor uzun gövdesi üzerinde bol çiçeklere sahipler ikisinide sizin tariflerinizdeki gibi güneş alan ancak direk üzerlerine güneşin deymiyeceği şekilde yerleştirdim,ancak orkide bakımıyla alakalı tek yaptğım şu ana kadar bir haftadır öğleden sonra sulama yöntemi şuan şeffaf saksılarda duruyorlar ama ben siyah bir vazo şeklinde uzun saksılara koydum dekoratif olarak içinde duruyorlar bu bir hatamı onu sormak istiyorum en başta? birde mor olan orkidemin yeşil yapraklarının altında bir gövdesinin daha oldugunu farkettım ancak bu kesilmiş ve ucu kurumuş bunun için acil olarak bir şey yapmak gerekir mi yoksa o daldan ümidimi kesmelimiyim ? bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim ....
Bu vitaminler takviyeler nedir o konuda da bilgilendirirmisiniz şimdiden Teşekkür ederim....

wellseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 12:08   #5
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

[QUOTE=wellseda;981835]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster

Merhabalar
Orkideyle ilk tanışmam yeni evliyim evime iki tane orkide aldım biri beyaz biri mor uzun gövdesi üzerinde bol çiçeklere sahipler ikisinide sizin tariflerinizdeki gibi güneş alan ancak direk üzerlerine güneşin deymiyeceği şekilde yerleştirdim,ancak orkide bakımıyla alakalı tek yaptğım şu ana kadar bir haftadır öğleden sonra sulama yöntemi şuan şeffaf saksılarda duruyorlar ama ben siyah bir vazo şeklinde uzun saksılara koydum dekoratif olarak içinde duruyorlar bu bir hatamı onu sormak istiyorum en başta? birde mor olan orkidemin yeşil yapraklarının altında bir gövdesinin daha oldugunu farkettım ancak bu kesilmiş ve ucu kurumuş bunun için acil olarak bir şey yapmak gerekir mi yoksa o daldan ümidimi kesmelimiyim ? bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim ....
Bu vitaminler takviyeler nedir o konuda da bilgilendirirmisiniz şimdiden Teşekkür ederim....
Sayın WELLSEDA;
Öncelikle bir ömürboyu mutlulukar diler tebrik ederim. Öncelikle orkidenizi öğleden sonra sulamak yerine sabah saatlerinde sulamanızı öneririm. Zira öğleden sonra akşama kadar kurumaya vakti kalır. Aksi takdirde kök çürümesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.
Evet orkidelerinizi şeffaf saksılarında muhafaza etmenizi şiddetle öneririm (Zira karanlık ve güneş almamaları gerekseydi doğada toprak altında olurlardı. En azından ben öyle düşünüyorum ve de hiç bir eksi yanını görmedim).
En dipten kesilmiş anladığım kadarıyla bahsettiğiniz dal. Sanırım eski kurumuş bir dal ve şu an için yapmanız gereken bir şey yok (resim eklerseniz daha net konuşulabilir).
Orkide toprağının orkideleri beslemek üzere hiç bir etkisi ve faydası yoktur. Sadece kökleri nemli tutmak gibi bir görevi vardır. Buyüzden orkidelleri kışın ayda 1 yazında 2 haftada bir orkideler için satılan sıvı besinlerle sulama suyuna katmak sureti ile besleyebilirsiniz (Yalnız fazlası orkideler için zararlıdır, üzerindeki talimatlardan daha fazla seyrelterek vermenizi öneririm). Ayrıca yapraklarınada bu sudan pulvarize olarak verebilirsiniz.
En önemlisi "ORKİDELERİN GENEL BAKIM BİLGİLERİ" başlığını en kısa sürede okumanızı tavsiye ederim çok faydasını görürsünüz. SAYGILARIMLA.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025