![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bütün bitkiyi sarın 2-3 tane ahşap vb çubuk dikin saksının etrafina, sera gibi streçle gündüzleri sarıp geceleri acin 1 hafta boyunca. Geceleri pencereyi açıp hafif serinlik almasinı sağlayın.. Düzenleyen mühendis57 : 22-09-2014 saat 07:32 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
orkidemin kök dibindeki siyahlaşma
bu resim benim orkidemin resmi değil fakat, benim orkidemde aynı bu kökteki siyahlık gibi siyahlık var kök dibinde, önemlimidir? bişeyler yapmak lazımmıdır? teşekkürler.(kırmızı daire içine aldığım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
merhaba kökler resimdeki gibi ise aşırı sulamadan kaynaklı olarak köklerde çürümler oluşmuş ve saksı harcınızın değişim zamanı gelmiş olabilir orkidenizi saksıdan çıkartıp kontrol edin.Eğer saksı harcınız dağılıyorsa çürümeye başlamış ise,orkidenizin çürüyen zarar görmüş köklerini kesip kesilen yeri tarçınladıktan sonra yeni saksı harcına dikim yapın kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
yukarıdaki orkide resmi benim orkide resmim değil
o fotoyu ben misal olarak aldım,benim orkidemin sadece bir kökünün dibinde siyahlaşma var, kırmızı çizginin içine aldığım sorun gibi yani, başka sorunu yok, o siyahlık önemlimidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kökün genelinde sıkıntı yok ise, bitkinizin genel görünümünde de herhangi bir olumsuzluk yok ise fazla kafanıza takmayın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|