View Single Post
Eski 27-09-2014, 19:40   #1824
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkideacemisi Mesajı Göster
merhabalar ben foruma yeni katıldım iki haftadır netten yorumları okuyarak dertlerime çare bulmaya çalıştım ama baktım ki ne yaptıysam olmuyor bende üye olmaya karar verdim.iki adet orkidem var pal. cinsi bir tanesi geçen seneden beri benimle çiçeklerini döktükten sonra üç-dört hafta önce bir adet yeni yaprak çıkarttı şuan hala yaprağı çok küçük.ben bu sevinçle toprağını değiştirmek istedim kökleri iyiydi müdahale etmeden ikeadan aldığım harca(harç mı torf mu bilmiyorum)eski saksısını temizleyerek geri diktim ve suladım.toprağı o kadar kabuksu ki su tutmuyor çokta sulamak istemiyorum.eski harcı daha küçük taneliydi çünkü.her neyse iki yaprağı sarardı hemde daha küçücüklerdi:Sşimdi üçüncü yaprakta da sararma başlamış...tamda dinlenme süresi sona erdi çiçek gelecek derken çok pişmanım toprağını değiştirdiğime.yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla..

Merhaba sn.orkideacemisi ve ozlemshk,
Oncelikle belirtmek isterim ki forumu dikkatlice okursaniz ara sayfalarda degil ilk sayfalardan itibaren sorularinizin cevabini bulabilirsiniz.

Birincisi yukarida da denildigi gibiorkidelerde zaten toprak degil agac kabuklari, tas,spaghnum yosunu gibi urunler kullanilir. Sorulmasi gereken ilk soru orkide harci aldiginiza emin misiniz? Sorunun harcta olmadigindan eminseniz sulamanizda bir sikinti olabilir: az ya da cok suluyor olabilirsiniz bunun icinde kurdan daldirarak harci kontrol edebilirsiniz.

Sn.ozlemshk, Saksi icindeki kokler gumus renginde olmadan,harctaki nem gitmeden sulama yapmayiniz. Phalaenopsis'te bazi varyeteler ayni ciceksapindan birkac kez cicek acabilirken bazilari da acabiliyor; dolayisiyla bitkinizin genetigiyle alakali.

Saygilar

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön