View Single Post
Eski 07-10-2014, 13:50   #1829
suara
Ağaç Dostu

suara's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2014
Selamlar;

Üstadların görüşlerine ihtiyacım var, ilgilenen olursa çok mutlu olurum.

- Bu phal. dün hediye olarak geldi, bir can olarak da mana olarak da değeri çok büyük. Bu çiçeğin köklerindeki buruşukluğu gördükçe çok sağlıklı olmadığını düşünmeye başladım ama mümkün olduğunca sağlıklı yetiştirmeye çalışacağım, daha kaktüs bakımında acemi iken böyle nazenin bir çiçeğe ancak desteğinizle sahip çıkabilirim,

- 2 tane çiçek dalı var, yeşil yaprakları sert, saksı harcı çok kuru, ortama ısıya alışmadan sulama yapmaktan çekindim,

- Çiçekli olduğundan köklerde problem varsa bile saksı veya harç değişimi yapamayacağımı tahmin ediyorum

- Ortam sıcaklığı ve ışık konusunda ayarlama yaptım. Nemli ortamı, saksıyı zarflama tabir edilen yöntem ile değil, saksı altına çakıl taşları ve taşların ancak yarı seviyesine kadar su eklediğim kısa kenarlıklı bir tabakla nemlendirme alanı hazırlayarak sağlamaya çalıştım.

- Ekteki fotoğraflardan anlaşılabildiği kadarı ile

- Kök sağlık durumu,
-Göbek kısmın durumu,
-Harç ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum.

-Kırmızı işaretler arasında kalan bölümleri yorumlarsanız ayrıca mutlu olurum (2. fotoğraftaki yosunlaşma, 3. fotoğraftaki ölü kökteki siyah noktalar, 4. fotoğraftaki sürgün(?) uçlarındaki karalık )

Saygılar

Eklenen Resimler

suara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön