[QUOTE=ozlem06;1319892]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57
Merhaba teşekkür ederim yorumlarınız için çiçeği sulamıştım o gün o yüzden toprak nemli görünmüş olabilir. Eski harcının üstüne orkide toprağı eklemiştim yanlış mı yaptım acaba bundan sonra toprağına dikkat ederim ama tekrar toprak değiştireyim mi yoksa bu toprakla mı devam edeyim bilemedim. Su olarak da damacana su kullanıyorum birde toprak ekleyince tekrar sulama ihtiyacı hissettim orkide canlandırıcı su ekledim. Canlandırıcı suyu ne kadar kullanayım ayda bir yeterlimidir umarım ölmez ya solması toprak değişiminden mi acaba?
|
Merhaba Solmasının birden fazla sebebi olabilir
1-köklerde kesim yaptınız dolayısıyla yeni yaralar açıldı su kaybı oldu
2-saksı harcını değiştirdiniz tomurcuklanma ve çiçeklenme dönemi orkideler için hassas bir dönemdir yerini değiştirseniz bile dökümler olabilir
Tekrar saksı harcını değiştirmeyin sadece aşırı sulama yapıp saksı içerisinde kök bölgesinde gereğinden fazla nemli bir ortam olmamasına dikkat edin.
Bir de bu canlandırıcı su olayına takıldım canlandırıcı sudan kastettiğiniz ne acaba?
Gübreli su ise yapraklara püskürterek düşük konsantrelerde verebilirsiniz.Bitkinizin kendisini toplamasına müsade edin,Kendi haline bırakın. Saksı hafiflediğinde ve diğer susuzluk belirtileri oluştuğunda sulama yapmaya özen gösterin yeter...