Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkideacemisi
merhabalar ben foruma yeni katıldım iki haftadır netten yorumları okuyarak dertlerime çare bulmaya çalıştım ama baktım ki ne yaptıysam olmuyor bende üye olmaya karar verdim.iki adet orkidem var pal. cinsi bir tanesi geçen seneden beri benimle çiçeklerini döktükten sonra üç-dört hafta önce bir adet yeni yaprak çıkarttı şuan hala yaprağı çok küçük.ben bu sevinçle toprağını değiştirmek istedim kökleri iyiydi müdahale etmeden ikeadan aldığım harca(harç mı torf mu bilmiyorum)eski saksısını temizleyerek geri diktim ve suladım.toprağı o kadar kabuksu ki su tutmuyor çokta sulamak istemiyorum.eski harcı daha küçük taneliydi çünkü.her neyse iki yaprağı sarardı hemde daha küçücüklerdi:Sşimdi üçüncü yaprakta da sararma başlamış...tamda dinlenme süresi sona erdi çiçek gelecek derken çok pişmanım toprağını değiştirdiğime.yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla..
|
Keşke Saksı harcını daha erken dönemde değiştirseydiniz.Bazı dönemlerde bitkiler çok hassas olabiliyor.Saksı harçlarını tomurcuklanma sonrasında uyku döneminde değiştirin, aktif dönemde bitkinizin yerini bile değiştirmeyin.
Bitkinizin köklerinde problem yoksa sabırla bekleyin.