agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-09-2014, 18:16   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-09-2014
Merhabalar. Benim sorum olacak. Orkidemin kokleri hep fosalmis yani bosalmis. Kokleeini makasla kestim hep. 1 tane uzun kok ve kisa kok var. Onlarda pek iyi ne yapmaliyim cok mutsuzum

senay88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 08:22   #2
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi senay88 Mesajı Göster
Merhabalar. Benim sorum olacak. Orkidemin kokleri hep fosalmis yani bosalmis. Kokleeini makasla kestim hep. 1 tane uzun kok ve kisa kok var. Onlarda pek iyi ne yapmaliyim cok mutsuzum
Merhaba içleri foslaşmış sadece iplik gibi bir yapısı kalmış kökleri sağlam yeşil yere kadar kesip çıkartın tarçınlayın.şeffaf bir saksıya orkide harcı alarak **** eski harcınızı 5-10 dk 180 derece fırında tepsi içinde yanmayacak kadar kavurup dezenfekte ederek tekrar kullanabilirsiniz.Ancak bu saksı harcı içerisinde torf ihtiva edenlerden olmasın. Sadece ağaç kağuğu olanlardan olacak.İlk yaprağın çıktığı yerin altına kadar harç ile doldurun kuru harcı sulayın ancak gövdeye su değdirmemeye çalışın,aşırı sulama yapmayın gece hafif rüzgar alabilecek pencere arkası bir sehbaya koyun.Bitkiniz sulama düzenine uyar iseniz kendisini toparlayacaktır...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 13:00   #3
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 Mesajı Göster
Merhaba içleri foslaşmış sadece iplik gibi bir yapısı kalmış kökleri sağlam yeşil yere kadar kesip çıkartın tarçınlayın.şeffaf bir saksıya orkide harcı alarak **** eski harcınızı 5-10 dk 180 derece fırında tepsi içinde yanmayacak kadar kavurup dezenfekte ederek tekrar kullanabilirsiniz.Ancak bu saksı harcı içerisinde torf ihtiva edenlerden olmasın. Sadece ağaç kağuğu olanlardan olacak.İlk yaprağın çıktığı yerin altına kadar harç ile doldurun kuru harcı sulayın ancak gövdeye su değdirmemeye çalışın,aşırı sulama yapmayın gece hafif rüzgar alabilecek pencere arkası bir sehbaya koyun.Bitkiniz sulama düzenine uyar iseniz kendisini toparlayacaktır...
Kimse cevap vermedigi icin soyle yaptim. Topragini vitaminli suda beklettim. Koke tarcin serpip diktim tekrar. Bi de yapragini oksijenli su ile sildim. Tekrar sokup firinlayim mi.

Eski 19-09-2014, 14:56   #4
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Kimse cevap vermedigi icin soyle yaptim. Topragini vitaminli suda beklettim. Koke tarcin serpip diktim tekrar. Bi de yapragini oksijenli su ile sildim. Tekrar sokup firinlayim mi.
Yok tekrar saksı harcı ile uğraşmayın öylece kalsın sulama düzenine dikkat edin,aşırı sulamayın, yapraklarda buruşma var ise gündüzleri üzerine şeffaf bir şey kapatıp gece açın, geceleri camsil ile yapraklarına su serpin,geeceleri hafif rüzgar esintisi almasını sağlayın.

Eski 21-09-2014, 09:28   #5
Ağaçsever

Alıntı:
Seffaf bisi ne mesela.

Eski 21-09-2014, 15:41   #6
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Seffaf bisi ne mesela.
Seffaf saklama kapları olabilir ya da hergün yapmaktan üşenmezseniz strece sarın gece açın 1 hafta süreyle...

Eski 21-09-2014, 21:33   #7
Ağaçsever

Alıntı:
Seffaf saklama kapları olabilir ya da hergün yapmaktan üşenmezseniz strece sarın gece açın 1 hafta süreyle...
Cok canim sıkıldı burusuyor yapraklari yavas yavas. Bi de strec filme sarayim bakayim. Sadece yapraklarimi sarayim. Yoksa tum bitkiyi mi dali da var. Cok soruyorum kusura bakmayin. Baska carem yok. Biz siz cevap veriyosunuz.

Eski 21-09-2014, 23:11   #8
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Cok canim sıkıldı burusuyor yapraklari yavas yavas. Bi de strec filme sarayim bakayim. Sadece yapraklarimi sarayim. Yoksa tum bitkiyi mi dali da var. Cok soruyorum kusura bakmayin. Baska carem yok. Biz siz cevap veriyosunuz.
Sorun değil elimden geldiğince yardımcı olurum..
Bütün bitkiyi sarın 2-3 tane ahşap vb çubuk dikin saksının etrafina, sera gibi streçle gündüzleri sarıp geceleri acin 1 hafta boyunca. Geceleri pencereyi açıp hafif serinlik almasinı sağlayın..

Düzenleyen mühendis57 : 22-09-2014 saat 08:32
Eski 26-09-2014, 12:57   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2014
orkidemin kök dibindeki siyahlaşma

bu resim benim orkidemin resmi değil fakat, benim orkidemde aynı bu kökteki siyahlık gibi siyahlık var kök dibinde, önemlimidir? bişeyler yapmak lazımmıdır?
teşekkürler.(kırmızı daire içine aldığım)

Eklenen Resimler

hatice p. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025