![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2014
|
Merhabalar. Benim sorum olacak. Orkidemin kokleri hep fosalmis yani bosalmis. Kokleeini makasla kestim hep. 1 tane uzun kok ve kisa kok var. Onlarda pek iyi ne yapmaliyim cok mutsuzum |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba içleri foslaşmış sadece iplik gibi bir yapısı kalmış kökleri sağlam yeşil yere kadar kesip çıkartın tarçınlayın.şeffaf bir saksıya orkide harcı alarak **** eski harcınızı 5-10 dk 180 derece fırında tepsi içinde yanmayacak kadar kavurup dezenfekte ederek tekrar kullanabilirsiniz.Ancak bu saksı harcı içerisinde torf ihtiva edenlerden olmasın. Sadece ağaç kağuğu olanlardan olacak.İlk yaprağın çıktığı yerin altına kadar harç ile doldurun kuru harcı sulayın ancak gövdeye su değdirmemeye çalışın,aşırı sulama yapmayın gece hafif rüzgar alabilecek pencere arkası bir sehbaya koyun.Bitkiniz sulama düzenine uyar iseniz kendisini toparlayacaktır... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok tekrar saksı harcı ile uğraşmayın öylece kalsın sulama düzenine dikkat edin,aşırı sulamayın, yapraklarda buruşma var ise gündüzleri üzerine şeffaf bir şey kapatıp gece açın, geceleri camsil ile yapraklarına su serpin,geeceleri hafif rüzgar esintisi almasını sağlayın. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Cok canim sıkıldı burusuyor yapraklari yavas yavas. Bi de strec filme sarayim bakayim. Sadece yapraklarimi sarayim. Yoksa tum bitkiyi mi dali da var. Cok soruyorum kusura bakmayin. Baska carem yok. Biz siz cevap veriyosunuz. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bütün bitkiyi sarın 2-3 tane ahşap vb çubuk dikin saksının etrafina, sera gibi streçle gündüzleri sarıp geceleri acin 1 hafta boyunca. Geceleri pencereyi açıp hafif serinlik almasinı sağlayın.. Düzenleyen mühendis57 : 22-09-2014 saat 08:32 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
orkidemin kök dibindeki siyahlaşma
bu resim benim orkidemin resmi değil fakat, benim orkidemde aynı bu kökteki siyahlık gibi siyahlık var kök dibinde, önemlimidir? bişeyler yapmak lazımmıdır? teşekkürler.(kırmızı daire içine aldığım) |
|
|
|
![]() |
|
|