![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle ben size teşekkür edrim, bu güzel sözleriniz için. Çiçek dalını kesmeniz iyi olmuş, bu durumda orkideniz çiçek dalı için harcadığı kuvvetini kök gelişimi için harcayacaktır. Özellikle sulama durumunadikkat edin. Kış olması nedeni ile sulama da sorunlar yaşanabilmekte. Az sulamak çok sulamaktan her zaman daha iyidir bunu unutmayın lütfen. Üçünün aynı olması fungal veya bakteriyel bir hastalık durumunda hepsini birden risk altına alır dikkat edin lütfen. Diğer türler konusunda da şunu söyleyebilirim size. Almak istediğiniz türe karar verdikten sonra o türün bakımıyla ilgili iyice bilgi edindikten sonra sahip olunuz . Aksi takdirde siz bilgi sahibi olana kadar aldığınız orkidenizi kaybetmeniz işten bile değildir. SEVGİ VE SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Terrarium'da orkide çalışması
Arkadaşlar uzun zamandır terrarium la ilgili resim ve bilgi eklemiyordum. Nedenine gelince Terrarium içerisinde komple değişikliğe giderek zemin,şelale, arka fon, teknik ve görsellik açısından değişikliğe gitmiş olmamdır. En kısa zamanda yeni haliyle ve teknik bilgilerle geri döneceğim. SEVGİ VE SAYGILARIMLA... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
Sabirsizlikla ve merakla yeni resimleri bekliyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Terrarium'da orkide çalışması
Sevgili dostlar sevgili dostum Aziz'in (GARUDA) uzak diyar olan Tayland'dan gönderdiği Bulbophyllum lasiochilum ( dark ) bana geldiğinde tek bir çiçeği vardı ve bir kaç gün içerisinde solmuştu. Ancak şu anda bende bakım şartlarından ve terrarium içerisindeki yerinden memnun olduğundan öncekinden daha büyük ve tekrardan çiçek açmış bulunmakta. Bu sefer bir tanede ayrı çiçek goncası hazırlamakta ikinci çiçek için. Bu arada resimde de göründüğü üzere Bulbophyllum lasiochilum ( dark ) sadece ağaç kütüğü üzerinde yosun ve herhangi bir malzeme kullanılmadan sarılarak yaşatılmaktadır. Azizin gönderdiği diğer iki orkidem henüz çiçek vermediler. Umarım onlarında en kısa sürede resimli hallerini görmek nasip olur... Düzenleyen SAGEN : 07-03-2013 saat 13:37 Neden: ekleme yapıldı |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| orkide, sisleme (pulvarizasyon), sulama, terrarium |
|
|