Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN
Sayın CHARLAUX;
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Hindistancevizinize ilham kaynağı olmamam da sevindim açıkçası  .
Şunu belirtmeliyim ki bu nebat hakkında hiç bilgim yok. Dolayısı ile şartlarını bilemiyorum. Ama yazınızdan anlaşıldığı üzere fikriniz neden olmasın.
Terrarium larda ısıtılmak üzere genelde kızılötesi ambuller kullanılır. Size tavsiyem bu tarz ampullere para kaptırmamanızdır. Normal bir akkor flamanlı ampullede bu işi becerebileceğinizdir.
Nem konusunda bitkinizin altına küçük bir gölet tarzı herhangi bir şey yaparakta oradan suyun buharlaşması ile yeterli nemi sağlayabileceğinizi düşünüyorum.
Fan sistemi 12 volt bir adaptöre bağlı. Bildiğimiz bilgisayar fanı. Bu arada nemin getirisi olabilecek durgun havadan dolayı küf ve mantar oluşumu başgösterebilir dikkat etmeniz gerekmekte. Bunun için havalandırma mutlaka şart.
Bu arada sorularınızıda sıkılmadan sorabilirsiniz benim için keyifti.
Son olarak bu "tmci olmanin getireleri boyle olsa gerek" derken tmci nedir?
SAYGILARIMLA.
|
Merhaba,
Golet uygulamasini nasil yapabilirim,herhalde saksi altligini sulu birakmaktan bahsetmiyoruz degil mi valla konu hakkinda tam bilgisiz olunca durum boyle oluyor
Simdi sizce spaghnum moss uygulamasini yapmali miyim dersiniz ? Hindistancevizi nemi cok seviyormus
Fan sistemi olarak onerebileceginiz bir marka var midir ? Fani alirken herhalde buna uygun voltlu sistem istesem uygun olur galiba.
Bu arada elektrikciye gitsem belli bir ucret karsiliginda bana akkor flamanlı ampulden bir okuma lambasi turunden bir tane yapar,yoksa IKEA'nin hazir olanini alip ampulunu bu olarak koyabilir miyim ?
Son olarak kisacasi bitkinin isteklerini tanimlayacak olursak fazla gunes,fazla nem,hep 20-25 derece sicaklik istiyor.Onlara ayirdigim ozel bir oda var sahsen (tropik bitkilere)gliricidia sepium'u guzelce yetistirebiliyorum.Hindistancevizini tam ortaya aldim odanin 2 tarafi cam goruyor,1 cam tarafi odayi dikdortgen olarak dusunecek olursak en genis kenarda digeri de yaninda.Anladigim kadariyla baya iyi gunes aliyor cunku masallah odaya sabah baktigimda kapali kapidan isik sacan tek odamiz o.
Tmci derken lise ogrencisiyim ve alanim da turkce matematik,dolayisiyla fen-elektronik ozurlusu oldugum icin anlattigim dilin cok basit oldugundan bahsediyorum.Kusuruma bakmayin lutfen,tekrardan ilginiz icin tesekkurler.