View Single Post
Eski 15-01-2013, 07:15   #109
SAGEN
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Merhaba,
Golet uygulamasini nasil yapabilirim,herhalde saksi altligini sulu birakmaktan bahsetmiyoruz degil mi valla konu hakkinda tam bilgisiz olunca durum boyle oluyor

Simdi sizce spaghnum moss uygulamasini yapmali miyim dersiniz ? Hindistancevizi nemi cok seviyormus

Fan sistemi olarak onerebileceginiz bir marka var midir ? Fani alirken herhalde buna uygun voltlu sistem istesem uygun olur galiba.

Bu arada elektrikciye gitsem belli bir ucret karsiliginda bana akkor flamanlı ampulden bir okuma lambasi turunden bir tane yapar,yoksa IKEA'nin hazir olanini alip ampulunu bu olarak koyabilir miyim ?

Son olarak kisacasi bitkinin isteklerini tanimlayacak olursak fazla gunes,fazla nem,hep 20-25 derece sicaklik istiyor.Onlara ayirdigim ozel bir oda var sahsen (tropik bitkilere)gliricidia sepium'u guzelce yetistirebiliyorum.Hindistancevizini tam ortaya aldim odanin 2 tarafi cam goruyor,1 cam tarafi odayi dikdortgen olarak dusunecek olursak en genis kenarda digeri de yaninda.Anladigim kadariyla baya iyi gunes aliyor cunku masallah odaya sabah baktigimda kapali kapidan isik sacan tek odamiz o.

Tmci derken lise ogrencisiyim ve alanim da turkce matematik,dolayisiyla fen-elektronik ozurlusu oldugum icin anlattigim dilin cok basit oldugundan bahsediyorum.Kusuruma bakmayin lutfen,tekrardan ilginiz icin tesekkurler.
Sayın CHARLAUX;

Öncelikle gölet konusunda daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse suyu içerisinde tutabileceğin herhangi bir kap olabilir (buna saksı altlığıda dahil). Büyükçe bir saksı altlığının içine uygun büyüklükte çakıl taşları koyup içerisine su koyabilir ve o taşların üzerinede saksılarını oturtabilirsin.
Moss konusuna gelince daha öncede belirttiğim gibi hindistan cevizi hakkında bilgim yok bu konu hakkındabilgisi olan kişlerden bilgilenmen daha iyi olur.
Fan hepimizin bildiği bilgisayar fanı 12 volt herhangi bir adaptör ile kullanabilirsin. Hatta istersen zaman ayarlı priz kullanarak istediğin zaman diliminde çalışıp durmasını sağlayabilirsin.
Lamba konusunda herhangi lamba olabilir. Ancak burada baktığın bitkinin ışık gereksinimi nedir? Günde kaç saat ışığa ihtiyacı var gibi konuları bilmen gerektiğini de unutmamalısın.
Son olarak dediğim gibi bu nebat hakkında bilgim yok. Sorularını forumda uygun başlıkta sorarsan eğer kesin ve doğru cevaplara ulaşırsın. Burası senin için doğru yer değil.

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön