Terrarium'da orkide çalışması
Sayın PRAECOX, Bora Unver ve Ziya Soner hocam;
Sizlere bir sorum olacak (Hanginiz önce görürse yanıtlamasından mutluluk duyarım). Benim terraium içerisindeki ilk resimde görünen orkidem keikisini sorunsuzca büyütmekte. İkici resimde de görüldüğü üzere bir süre önce aynı dalda 10 cm kadar altta ikinci keikim gelmekte şu an...
Sorunum şu;
Keikilerin bağlı olduğu dal uç noktasından 10 cm kadar kurumaya başladı ve bukuruma hızlı bir şekilde aşağı iniyor (sanırım bitki yorgun düştü iki keikiden dolayı, ve aynı çiçek dalı üç senedir üzerinde).
Bu akşam itibari ile dalı ilk keikinin biraz üzerinden steril olarak kestim (resimlerde görünüyor) ve kömür tozu uyguladım kurumayı durdurmak amaçlı..
Sorum şu;
İlk keikimin 2 kökü var takriben 3 cm kadar. Dal kurumasını daha çok beklemeden onu ayırıp alayımmı. yoksa dal kuruduğu halde orada tutayımmı?
İkinci sorum, alttaki ikinci keikim daha çok küçük ilk yaprağı bile yeni oluşmakta ve henüz hiç kök ve kök belirtisi yok. dalın kuruması aşağı inerse (umarım inmez) ikinci keikim için nasıl bir önlem alayım. Oradan ayırsam kökü olmadığı için yaşaması bira zorlaşacak gibime geliyor. Orada dursa bu seferde dal kurumaya devam ederse yine tehlike.
Ne öneriyorsunuz sevgili dostlar...
SAYGILARIMLA.
Düzenleyen SAGEN : 05-01-2013 saat 23:43
Neden: RESİM EKLENDİ
|